Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 31 / 14 / 0
2CB to psychodelik, MDMA empatogen, więc spodziewaj się znacznie intensywniejszych działań psychodelicznych i dużego body-loadu. Nie zdziw się, że nie jest aż tak euforycznie i pięknie jak po emce. Przy niskich dawkach, działanie właśnie bardziej przypomina MDMA (w lekkiej wersji). Dopiero potem, przy wyższych, wchodzi psychodela. Niech zje połówkę, czyli około 10mg i potem powoli dorzuca (uwaga bo 2cb potrafi się naprawdę długo ładować, więc cierpliwość jest wskazana) żeby ta faza się tak stopniowo rozwijała. Tobie też to polecam. Napisałem "około" bo niekoniecznie w tej pigule jest 20. Często jest mniej niż deklarowana ilość ale zdarza się, że na odwrót i tu trzeba być szczególnie ostrożnym. Przy 2cb 5 mg robi różnicę. Plus jest taki, że zwały nie będziecie mieć. Nudności to norma i nie ma co panikować. Kilka godzin przed spożyciem lepiej nic nie jeść.
  • 492 / 144 / 0
Jeśli to faktycznie 20mg to myślę że trip będzie bliższy psychodeli niż emce, ogólnie to mam wrażenie że to co ludzie mówią że 2C-B ma w sobie coś z MDMA to jest dość subtelne działanie i przeważa jednak to psychodeliczne, no może przy niskich dawkach mogą być one do siebie nieco bardziej zbliżone, ale to dawki w których obie substancje nie pokażą jeszcze pełni swego potencjału. Tak czy inaczej powinno być fajnie, a odpowiedni S&S może nasilić tą empatogenną nutę.

Co do dawkowania to jak raz z koleżanką która chyba prawie z 2 razy mniej ode mnie ważyła to braliśmy mniej więcej po równo, w końcu psychodelik to wydaje mi się, że nie trzeba zbytnio przywiązywać przy dawkowaniu uwagi do wagi ciała, ale mogę się mylić. No a poza tym to na 2C-B tolerancja buduje się pomału więc można wziąć trochę a resztę w razie czego dorzucić sniffem na lub po peaku jak by się okazało, że jest za słabo.
  • 366 / 52 / 0
@DerLinde Z tym dorzucaniem na 2cb to zupełnie inna bajka niż mka - w mka dorzutke czuje po 15 min w 2cb.... generalnie pierwsza dawka na maksa ładuje mi się do ok 2h i w sumie tutaj nie wiem ile by się ładowała dorzutka na maksa ale pewnie też długo.

przy piksach deklarowanych jako 20mg brałbym śmiało całą bo zazwyczaj mają ok 14 jak nie mniej. Jeśli jednak więcej? Trzeba nastawić się na fajny trip, a jak weźmą się za siebie to i fajny seks z megaorgazmem.

Sytuacja win-win :)

Tylko te nieszczęsne ładowanie... ja zawsze cierpie przy nim (wymioty u mnie to norma i dlatego na razie mam pas z tym)
Cogito ergo sum
  • 1455 / 592 / 0
@D4RKJOY bez kitu smak tego prochu juz sam przyprawia o mdlosci . Ja przestalem bo mi sie skonczyl i nie dokupuje juz wiecej . Ogolnie jakos "nasycilem sie" psychodelicznie nie mam juz takiej chetki jak kiedys .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 366 / 52 / 0
Co do smaku to się nie wypowiem bo lykalem w kapsułce albo od biedy zawinięty w papier toaletowy 1 warstwę. (Celuloza się łatwo rozpuszcza) Sam jak już kiedyś wspomniałem po przyjęciu na klatę ok 50mg mam od tego spokój z 1,5 roku 😋 po prostu bądź trip wszedł na pełnej kurtyzanie.
Cogito ergo sum
  • 514 / 110 / 7
Hej zrobiłem film edukacyjny o 2C-B myślę że dość dokładnie przeanalizowałem temat :extasy:

https://youtu.be/_pl72XQ20Pg?si=HERkujIqGZwXNMh8

[ external image ]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1993 / 490 / 0
Treść nawet spoko, ale dla mnie tego dopiero da się słuchać w przyśpieszeniu 2x, a i tak słychać, że są długie przerwy pomiędzy wyrazami.

Wydaje mi się, że to trochę przypadek, że akurat 2C-B zyskało taką popularność.
Inne 2c-xy wcale nie są mniej ciekawe.
  • 51 / 3 / 0
24 czerwca 2024GalaktycznyBiznesmen pisze:
Hej zrobiłem film edukacyjny o 2C-B myślę że dość dokładnie przeanalizowałem temat :extasy:

https://youtu.be/_pl72XQ20Pg?si=HERkujIqGZwXNMh8

[ external image ]
Nie polecam robienia takich filmów i podpisywania się swoim nickiem pod tym bo się zwyczajnie deanonimizujesz.
Co do 2C-B to wam też się tak po nim nadmiernie mocno zęby zaciskają nawet przy małych dawkach?

wycięto pejoratyw - łysy
  • 1993 / 490 / 0
Nigdy nie zauważyłem szczęskościsku po 2C-B. Natomiast mam czasem trochę takiego pobudzenia, że nie wiem co zrobić z językiem.

A jadłeś w czystej postaci czy jakąś pigułkę ? Bo może była jakaś domieszka?
  • 51 / 3 / 0
@KapitanAizen kupiłem 0.5g prochu. Wydaje mi się że mogli tam dodać jakiegoś stymulanta żeby mi się zęby po tym zaciskały.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...