Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
699
63%
haszysz
410
37%

Liczba głosów: 1109

ODPOWIEDZ
  • 493 / 64 / 0
Od niedawna kosztuje, jako dodatek do trawki, jako że ta tutaj w nl nie jest tak mocna jak Polski skun. Najbardziej lubię static, ten na załączonym obrazku bardzo kruchy i indiczny. Wręcz ciężko wziąć kostkę w palce, bo od razu się rozpada
Messenger_creation_9C263E28-1621-4AB7-87EE-959CD4205EAF.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12748 / 2466 / 0
Kruszy się w pył, czy drobniejsze kawałki? Swoją drogą, to czy to nie powinno być dużo mocniejsze, skoro teraz susz ma średnio 20% THC, a to jest teoretycznie sama żywica? Chyba że na 5% krzaku robione.
  • 493 / 64 / 0
Nie na pyl, po ściśnięciu zostaje z tego placek. Owocowy zapach.
Dla mnie całe te % to w chuja cięcie, jak przy haszyszu może ma to jakiś sens i jest miarodajne co do mocy, tak w przypadku kwiatów to losowe liczby na paczkach - wyższe liczby mogą świadczyć o wyższej jakości suszu. Wszystko rozbija się o konkretne terpeny w suszu które działają na każdego troszkę inaczej, susz 21% bywa dla mnie mocniejszy niż 30%+.

Edit. Jako że to wątek o haszu to dodam ciekawostkę. Znalazłem bardzo dobry static po 10e na wiosce która nie jest objęta legal experimentem i defacto pochodzi od ulicznych dostawców, na moje oko palacza z kilkunastoletnim stażem jest dobrej jakości i jest wyjątkowo mocny. Za przeciętny static w kofie z legal wietu trzeba zapłacić 2x tyle
  • 2214 / 277 / 0
To jest legalny hasz nie import.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.