Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 12836 / 2503 / 0
04 lutego 2021duplo13 pisze:
Oj Jezus Jezus przestań być takim naiwniakiem, jakie mld, na kim mamy zarabiać te mld? Na własnych ludziach? Czy myślisz, że legalizując mj w Polsce staniemy się dużym importerem tego produktu do usa albo holandi albo gdzie indziej?
Dokładnie tak - na własnych obywatelach - tak jak to robią USA, czy Kanada : ) Poza tym można by myśleć o imporcie np do Skandynawii, gdzie warunki pogodowe średnio pasują konopiom.
Dodatkowo w te miliardy można wliczyć oszczędność na policji, dobach w więzieniu i pracy całej rzeszy ludzi.
Może to naiwne myślenie - aż tak głęboko w polityce nie siedzę : )
  • 1455 / 598 / 0
Mi to wszystko jedno czy jest legalna czy nie bo pisze z perspektywy UK gdzie jest de facto zdekryminalizowana - ludzie pala jointy w bialy dzien w srodku miasta i nikt sie tego nie czepia . Za pare krzaczkow nic powaznego nie bedzie dopiero jakby otworzyc dupna plantacje + handel to wtedy moze byc lipa . Zamiawiajac z Darkneta macie multum odmian do wyboru po calkiem niezlych cenach .
Tak czy inaczej ziolo bylo , jest i bedzie jarane :pacman:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 90 / 17 / 0
04 lutego 2021TymekDymek pisze:
Obchodzi, obchodzi. Ja nie mam jaj ani warunków żeby zająć się uprawą, jestem zmuszony latać po jakichś gościach i ryzykować przenosząc temat na chatę. Temat wątpliwej jakości, choć po przerobieniu ponad 50 dilerów mam już dobrego ziomka, to jednak własne = lepsze, zawsze. Zresztą hodowałbym to, na co bym miał ochotę, a nie loteria, że nie wiesz co dostaniesz następnym razem. A pytać tych idiotów o podstawowe rzeczy chociażby jak to czy sativa czy indica, to nie wiedzą o co chodzi.
Jaki kraj tacy dealerzy %-D @CieplaPoduszka Roślina to taki sam żywy organizm jak pies czy kot, gdy miałem w przeszłości jakieś planty zawsze w pewien sposób byłem z nimi zżyty. Moim zdaniem możesz wierzyć lub nie ale to w jakiej atmosferze to wszystko się odbywa ma znaczenie na jakość palenia. Taka baka przemyca w atmosferze strachu zawsze była inna niż tak free and love, haha :* :liść:
Pewnego razu Bóg stworzył Niebo i Ziemię...:heart:
  • 12836 / 2503 / 0
^
Dokładnie tak jest - palenie swoich zbiorów to unikalne doświadczenie. Czuć ducha spotu i nie da się tego lepiej wytłumaczyć.
  • 1768 / 599 / 0
Dlatego Wam zazdroszczę. Ale i ja się doczekam takiej możliwości. Jeszcze w końcu uzbierać na ten zasrany waporyzator i w ogóle będzie świetnie. Tylko pewnie będę buchał 24/7, ale to już zmartwienie dla Tymka z przyszłości.
  • 43 / 15 / 0
Tak się bardzo chciałam zjarać i mam dosyć. Robię detoks chwilowo, bo jestem wycieńczona. baka jest fajna, ale w nadmiarze i za często potrafi wymęczyć.
Uwaga! Użytkownik Juowska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / 17 / 0
@Juowska
Najbardziej męczy płuco %-D Waporyzator swoją drogą, ale kto nie lubi ciemnego piwa i smacznego spliffa? :mniam:
  • 90 / 17 / 0
05 lutego 2021Nerwuseq pisze:
Korzystam kolego tylko z Aurory 20% THC i Aurory 22% THC
To dość mocno ograniczony wachlarz ale spoko. Jest też mnóstwo odmian z zwartością THC na poziomie 10% za to zwiększoną ilością cbd i pochodnych. Dzięki cbd nie ma aż tak mocnego wejścia. Zależy kto co lubi. U mnie mixy z cbd działały zwłaszcza po leczeniu "przeciw psychotycznym" i nie miałem żadnych schiz przez to. Notabene neuroleptyk którym się leczyłem odstawiłem sam i przekonałem się że mój lekarz dbał o dobro ale tylko i wyłącznie materialne. Od tamtej pory mam wyjebane w całą tą wiedzę i żyję sobie z dnia na dzień paląc baty jak trafi się okazja. W końcu "wiara jest tym czego się spodziewamy" a wiedza, wiedza jest ciężka do uniesienia.
  • 473 / 29 / 0
Te odmiany o których ja pisze to są odmiany medyczne z polskich aptek… 20% i 22% to jest dla mnie optymalny stężenie THC ponieważ moje wyniki się poprawiają jakość mojego życia również się poprawiła a ten post byłby za długi to żeby pisać o pozytywnych skutkach mojej terapii pozdro. I mam też takie pytanko dosłownie taka szczyptą czyli 100 mg mj o mocy 22% bo słyszałem że w końcu otwierają 12 lutego basen to czy taka ilość będzie w porządku przed pływaniem bomoim marzeniem Jest osiągnąć sukces w sporcie Oczywiście korzystam tylko z waporyzatora
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 15 / 0
@czak97 dobrą sativka i ciemne piwko to najlepsze, co może być! 😃
Uwaga! Użytkownik Juowska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.