Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 961 / 272 / 2
Idziesz z tym skrzywieniem kręgosłupa do ortopedy, narzekasz, że boli i, że uczulony na nlpz jesteś, to jest najłatwiejsza droga szczególnie jak w np. w moim przypadku skoliozę widać gołym okiem. Jak nie zadziała pierwszy ortopeda, to idziesz do drugiego - do skutku, aha wiadomo odpuść sobie nfz chociaż nie znam się to się nie wypowiem, bo nie korzystałem z usług nfz 8 lat, może coś się poprawiło, chociaż xD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 84 / 9 / 0
mam w papierach stwierdzone uzaleznienie od benzo. tzn lekarz rodzinny to gdzies zapisal nie mam internetowego konta pacjenta wiec mozliwe ze prywatnie tego nie widza.... tylko że widzą bo obecnie na firme moglbym isc prywatnie i w tym ich systemie huj wie jak to jest. Skrzywienie kregoslupa mam na pewno, ponadto jakistam ucisk w kregu szyjnym. Mowisz że ortopeda prywatnie czyli nie trzeba skierowania od rodzinnego ale co dalej? Kregoslup boli, paracetamol ibuprofen ketonal i inne huje maja efekty uboczne czy uczulenie, i pan da cos przeciwbólowego? Dostane doretke 35mg na początek to na raz bedzie xD chyba trzeba jakoś delikatnie zasugerować krople albo pake retarda ale ten cały koncept juz wydaje mi się mega liczeniem na miłego lekarza który bedzie wiedział o co chodzi ale zrobi jak prosze. No osobiście widze średnie szanse, miałem nadzieje na jakies strony z ereckami które z jakiegoś powodu przepisują bez dokumentacji albo na jakies bzdury typu skrzywienie kręgoslupa duzo tramca.

widzę że realnie moge pójść z tym do ortopedy, natomiast nie widze innej opcji niz to ze lekarz ogarnia ze chce duzo tramca ale uznaje ze mi przepisze z miłego gestu bo ostatecznie na ból kręgosłupa się przepisuje.
  • 190 / 19 / 0
Wpadlo mi w ręce cos takiego. Mozliwe ze to tramadol? Niestety tekst urwany ale moze ktos widzial? Coz nie idzie wstawic zdjecia. W kazdym razie duze tabletki biale podlozne, i jedyne co z tylu widze to napisa ..loridum 75mg plus paracetanolum 650 mg
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2022 przez Lurcik, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 1211 / 615 / 0
13 kwietnia 2022UmreJak pisze:
09 kwietnia 2022Vratislav pisze:
@UmreJak zamiast zwiększać dawkę spróbuj ją zmniejszyć. tramadol z reguły po niskich dawkach wykazuje większe działanie stymulujące, natomiast po wyższych sedatywne.
Czy zmniejszenie dawki z 300mg na np. 150mg da radę?
Nie wiem, nie jestem wróżką żeby wiedzieć jak na Ciebie zadziała konkretna dawka. Po prostu spróbuj a się przekonasz.

@Lurcik to na 99% jest tramadol z paracetamolem. Tekst który podałeś to łacińskie nazwy substancji czynnych, powinno być: "Tramadoli hydrochloridum + Paracetamolum". dawki też się zgadzają. Tylko co do kształtu i koloru tabletki nie jestem pewny, bo z tych preparatów z parasyfem miałem do czynienia jedynie z Doretą, a ona ma podłużne tabletki z podziałką, ale koloru kremowego.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 19 / 0
To jak 3 wezmę po alko nie umrę? Xd aiem jak dziala tramal ale bardziej boje sie już ze paracetanolu za duzo będzie. W ogole dostałem pake poltram combo 37.5 na 325. Wezmę 6 już bez alko to dobrze będzie?
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2022 przez Lurcik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / / 0
Da się jakoś wyekstrahować tramadol z takich gówieniek z paracetamolem czy sie za słabo rozpuszcza w wodzie? Nie chce się już truć tak bardzo %-D
  • 1211 / 615 / 0
@Lurcik nie umrzesz, ale nie polecałbym mieszania paracetamolu z alkoholem - bardzo hepatoksyczne połączenie, wątrobę masz tylko jedną więc warto o nią dbać.

@gigaczad da się, robisz standardowe cold water extraction jak w przypadku kodeiny. Szczegółów doszukaj sobie na forum.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 19 / 0
I dalej posty kasuja ;( . W kazdym razie po 5 tabsach 37.5 jest fajnie. Polecam na start każdemu nowemu. Ew 6 walnijcie jak nie piliscie. Fazka fajna i bardzo przyjemna.
Jak juz z alko zejde 10 zajebie. Moze mnie ten paracetamol nie zabije xd. Ale jeśli chodzi o zabicie bolu.... polamamych zeber nawet nie czuje
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2022 przez Lurcik, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 88 / 19 / 0
@Lurcik Nie przesadzaj z tym paracetamolem. Taka jednorazowa wrzutka 10x37,5 tramka (czyli 3,2 g parasyfu w sumie) żadnej krzywdy prócz ewentualnych mdłości ci nie wyrządzi, ale ciąg, mieszany z alko to już się robi niebezpiecznie. A jak brałeś już w ciągu doby 5x 37,5 (czyli 1,6g parasyfu) to tymbardziej. Prosta droga do rozwalenia sobie wątroby. Bierz coś osłonowo na wątrobę, cokolwiek co zawiera glutanion (chyba każdy suplement na wątrobę go zawiera) i ogarnij się z tym parasyfem. Wiem że pewnie olejesz co ci napisałem, ja i inni, ale jak ci uszkodzi wątrobę i będziesz 2 dni rzygał, czuł się jak gówno, pocił jak świnia i nie mógł nic jeść, a w najgorszym razie wylądujesz na OIOM'ie z niewydolnością wątroby i zatrutym organizmem to zrozumiesz.
  • 190 / 19 / 0
Takie odpowiedzi lubię. Wziąłem w końcu te 10 tabsow nic mi sie nie stalo jak cos. Ale było calkiem milo :). Ale z parasyfem fskt nie ma co mieszać
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.