Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 44 / 7 / 0
Tylko badania czego? Testosteronu, prolaktyny i kortyzolu?

Serotoniny i dopaminy z tego co wiem niestety nie da się zmierzyć
  • 394 / 10 / 0
A z czym masz problem? Ja biorę snri i sari btw. I miałem 'podstawowe' badania robione i okaz zdrowia, trochę mi ułożyło bo sam się nakrecalem. Jedynie zatoki, albo to grypa mnie teraz złapała. Jedzonko,magnez,potas,kurkuma,kozieradka na apetyt,yerba...
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 7 / 0
Ogólnie mam poryty łeb kilkunastoletnim ciągiem na mj (deprecha, lęki, anhedonia).

Psychiatra ogólnie mocno niechętny do przepisywania benzo i ssri (co mu się chwali). Dał mi mirtazapinę żebym spał i jadł normalnie oraz 2 pakiety nootropo-suplementów. Nie wiem, czy mogę wrzucać nazwy reklamowe produktów, więc dam sam skład, jakby kogoś to interesowało:

Pakiet pierwszy: Kwas alfa-liponowy ma działanie antyoksydacyjne. Kwas gamma-linolenowy jest nienasyconym kwasem tłuszczowym z grupy omega-6. Witaminy B1 i B6 normalizuje działanie układu nerwowego. Witamina B2 wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Kwas pantotenowy normalizuje wytwarzanie i metabolizm niektórych hormonów i neuroprzekaźników. Witamina E ma działanie antyoksydacyjne. Selen jest silnym przeciwutleniaczem, chroni komórki organizmu przed uszkodzeniami.

Pakiet 2: eluloza mikrokrystaliczna, inozytol, laktoza, L-tryptofan, ekstrakt z korzenia żeń-szenia, ekstrakt z szafranu, hydroksypropylometyloceluloza, talk polidekstroza, dwutlenek tytanu, kwasy tłuszczowe, tłuszcz roślinny, tlenek żelaza czerwony, maltodekstryna, indygokarmin, dwutlenek krzemu, guma celulozowa usieciowana, stearynian magnezu, witamina B6, witamina B2, kwas foliowy, witamina B12.
  • 3649 / 994 / 2
Poczytaj jeszcze o Noopepcie, to fajny środek jako pierwszy nootrop (nie licząc Piracetamu).

"witaminki, omega, d3,k2, potas" - to już obowiązkowo musisz dodać :) niestety jednak apteka cię czeka.

fajnie, że trochę sportu jest u Ciebie. Ja to ogólnie chudnę wtedy, kiedy beta-ketony biorę, potem mój metabolizm przyśpiesza i nie muszę aż tyle jeść i zazwyczaj jem tylko potem zdrowe rzeczy. Tak jakoś miałem po 3MMC i teraz po 3CMC.

Co do Noopeptu po poszukaj sobie artykułu, ja widziałem gdzieś taki, chyba robiąc zamówienie u zdrowego.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono z wątku Piracetam.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 181 / 22 / 0
Jesli faktycznie trawi ssie 8 godzin to pozdrow watrobe i nerki. pozdrow
http://blog.suplementy.pl/kazeinian-kaz ... azeinowym/
Z rynku dsupli dobry wybor. czy w kwestii zdrowia tez?
tego nie bylbym pewien.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 299 / 8 / 0
Kazeinian wapnia, a kazeina micelarna to dwie różne sprawy. Nie, ja tego pierwszego nie spożywam. Nie pisałam też nigdzie, że piję ją dla zdrowia. Odpowiedziałam na komentarz odnośnie ataków głodu. Tyle w temacie.
A wyobraź sobie, że ze względu na ciężkie leki, które przyjmuję od 9 lat robię badanie wątroby i trzustki co miesiąc. Nie ma się do czeka przyczepić :) Z nerkami kłopotów nie mam również.
Pozdro
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 0 / / 0
Rzeczywiście jak poczytałem opinie, to zaczynam się zastanawiać się dlaczego nie wziąłem jego tylko piracetam, na pewno noopept będę musiał wypróbować i o PRL 8-53 zahaczyłem, reasumując jest co próbować, ale to nie teraz. :?: :?:

Czyli muszę udać się do apteki, mówiąc witaminki mam kupić coś ogólnego zawierającego witaminy(takie wszystko i nic), z resztą bez problemowo sobie poradzę i będzie trzeba kupić sb jakąś dobrą wagę, która w przyszłości pewnie się przyda, ma ktoś coś do polecenia? Czy pierwsza lepsza polecana waga z innego wątku powinna wystarczyć

Terapie zaczynam od około 20.04 po przerwie świątecznej. :-)
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono z wątku Piracetam.
  • 38 / 2 / 0
Mam pewnie problem...
Próbowałem noopept z cholina CDP i nie było żadnego efektu, następnie postanowiłem spróbować mocniejszego nootropu- sunifiranimu, lecz to też nie dało efektu.
Zamierzam spróbować jeszcze Adrafinilu i PRL 8 53.
Dodam, że jestem młody, nie pije, nie pale, nie biorę narkotyków, zdrowo się odżywiam, regularnie śpię 7.5h.
Poszukuje pomocy w nauce języków obcych, biologii i chemii. Czyt. Polepszenie pamięci oraz lekka stymulacja.
  • 216 / 39 / 0
Daj sobie spokój, PRL nie daje nic wyraźnego a Adrafinil jest słaby weź sobie lepiej 4F-MPH albo izopropylofenidat. Raczej jedyne co ci zostaje to korki i poświęcenie temu większej ilości czasu/miesięcy(Pewnie nie masz czasu, hm to może jakaś praca i spróbować za rok?). A może jakaś Winpocetyna? Albo coś nie nootropowego, zmień sklep czy coś. Jak nic na ciebie nie działa a masz wszystko git neuroprzekaźnik, testosteron itp no to ja tam nie wiem. Roślinki?

Swoją drogą to zgaduje, że ludzie którzy doszli do ideału i znaleźli to co potrzebowali się w tym temacie już nie wypowiadają. Bo jedyne co tu jest to pytania jak coś podleczyć a nie ma nikogo kto by się pochwalił, "wyleczeniem" i efektami/co brał z resztą nawet takie próby są tłamszone z niewiadomych przyczyn. Zero tu recenzji czegokolwiek nie rozumiem was.

Ostrzeżenie. Nie wypowiadaj się w temacie jak nie masz pewności do żadnej rzeczy, której piszesz. Takie doradzanie może zagrażać zdrowiu innym.
| 13 |
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 181 / 22 / 0
10 kwietnia 2017Limitlesss pisze:
Mam pewnie problem...
Próbowałem noopept z cholina CDP i nie było żadnego efektu, następnie postanowiłem spróbować mocniejszego nootropu- sunifiranimu, lecz to też nie dało efektu.
Zamierzam spróbować jeszcze Adrafinilu i PRL 8 53.
Dodam, że jestem młody, nie pije, nie pale, nie biorę narkotyków, zdrowo się odżywiam, regularnie śpię 7.5h.
Poszukuje pomocy w nauce języków obcych, biologii i chemii. Czyt. Polepszenie pamięci oraz lekka stymulacja.
Cos nie hula.
W temacie o suni hash_oil pisał, ze suni dziala przy zapewnionych 100 proc zaplecza.
czyli elektrolity i dobre jedzenie.
w moim przypadku trzeba bylo dorzucic sporovtłuszczy (suni rozpuszcza sie w tluszczach i ich potrzebuje do dzialania) jak i wegli.
Rady z fenidatami nie bierz na powaznie i bron Boze nie pchaj sie w to.
10 kwietnia 2017Saturn123 pisze:
Rzeczywiście jak poczytałem opinie, to zaczynam się zastanawiać się dlaczego nie wziąłem jego tylko piracetam, na pewno noopept będę musiał wypróbować i o PRL 8-53 zahaczyłem, reasumując jest co próbować, ale to nie teraz. :?: :?:

Czyli muszę udać się do apteki, mówiąc witaminki mam kupić coś ogólnego zawierającego witaminy(takie wszystko i nic), z resztą bez problemowo sobie poradzę i będzie trzeba kupić sb jakąś dobrą wagę, która w przyszłości pewnie się przyda, ma ktoś coś do polecenia? Czy pierwsza lepsza polecana waga z innego wątku powinna wystarczyć

Terapie zaczynam od około 20.04 po przerwie świątecznej. :-)
Kupuj to czego potrzebujesz a nie to co jest "mocniejsze". Wogole ciezko ocenic ktory jest "mocniejszy" z nootropow. Praktycznie wszystkie dzialaja inaczej.
bierz to czego potrzebujesz.
09 kwietnia 2017LorenMike pisze:
Kazeinian wapnia, a kazeina micelarna to dwie różne sprawy. Nie, ja tego pierwszego nie spożywam. Nie pisałam też nigdzie, że piję ją dla zdrowia. Odpowiedziałam na komentarz odnośnie ataków głodu. Tyle w temacie.
A wyobraź sobie, że ze względu na ciężkie leki, które przyjmuję od 9 lat robię badanie wątroby i trzustki co miesiąc. Nie ma się do czeka przyczepić :) Z nerkami kłopotów nie mam również.
Pozdro
czytałas wogol e ten art ?
Pokrywa sie z wiedza dietetykow (speszal for ju wczoraj spytałem)
Kazeinian trawi sie podobnie/nieco dluzej od zwyklego bialka. Przy czym ma tendencje do sklejania wszystkiego.
Kazeina micelarna trawi sie do 8 godzin.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).