Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 389 / 28 / 0
150mg? Czego? Konopii? Taka ilość to hmm spalona w lufce powinna dać jakieś tam efekty nawet na alprazolamie. Wybrałeś dobry mix akurat bo alprazolam powinien całkowicie wyłączyć paranoje po konopiach jeśli takie miałeś bez benzodiazepin.
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 473 / 29 / 0
19 stycznia 2021vzpe pisze:
150mg? Czego? Konopii? Taka ilość to hmm spalona w lufce powinna dać jakieś tam efekty nawet na alprazolamie. Wybrałeś dobry mix akurat bo alprazolam powinien całkowicie wyłączyć paranoje po konopiach jeśli takie miałeś bez Czasami miewałem lekkie paranoje po odmianie Sativa jak za dużo w apo Wał am typu pół grama A mam na myśli Indyka 150 mg dwa po vana o mocy 20% benzodiazepin.
. Wapuje ziolko 150mg indicy wapowana 20proc THC lekkie paranoje to czasami po duzych ilosci sativy 22proc THC i kawie ps mam niska tolerke :liść: a zawsze po tych medycznych ziolkach jak sie przekopcilem sativa z400mg i kawa to lekka paranoje ogarnalem naturalnie typu woda owoce maslanka ewentualnie slodycze mmm. Chuja tam idę jeszcze nabić drugie tyle ponieważ minęło już godzina ja dalej nie mogę spać już więcej nie zrobię takich połączeń głupich bo naprawdę alpra strasznie zmienia działanie zioła już wolę same zioło jakoś lepiej działa bez mieszania Ja pierdolę ale zjebałem nawet oczy mam normalne… Już mógłbym zamiast tych tabletek kupić sobie setkę wódki i byłoby dużo lepiej ale to jest tylko moje zdanie trochę się czuję tak jakbym pił alkohol do benzo ponieważ ta trawa w chodzi mi jak woda w sensie że tak lekko alkohol też mi tak lekko w chodzi jak woda po po benzo ale w chwili obecnej 2mg alpry po 2 h 150 mg indica i po 40 min tyle ziola ide spac
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 4 / 0
18 stycznia 2021IssueIbekwe pisze:
18 stycznia 2021vzpe pisze:
To nie ma co słyszeć tylko kup testy z https://sklep.sin.org.pl lub https://www.protestkit.eu i sam sprawdź.
Kupował to ktoś. Szczerze się cykam. Wiem, że to legalne. Ale jak policja weźmie listę kupców ze sklepu, to wjazd na chatę murowany. Pytanie - jak prawdopodobne jest że weźmie listę?
Prawdopodobieństwo tak na 0.00045% Podobne jak z tym, że sprawdzą listę sklepu z nasionami albo zabawkami do palenia.

Co myślićie o glicerynie, jest ona w stanie złagodzić smak dymu?
Ja wziąłem płyn do dezynfekcji, on ma min70% etanolu, gliceryna i woda. Tym płukałem liście naztepnie skropliłem te alko na kwiaty zielonki. I zauważyłem, że smak tymu się "wygładził"

Jeśli ktoś pali epy i ma pod ręką gliceryne i liśctki mj to niech sprawdzi, czy smak jest z gliceryną inny łagodniejszy.

Czy ktoś wie jaka jest sprawność wypłukiwania THC z liści? Spirytus 10G liści, które np. mają 20% THC następni tym alkoholem zakropić topy, które mają np. 15%. Załużmy, że wypłukałem tylko 80% z liści, to daje mi wynik 30% THC w paleniu? Co myślicie? Ktoś maczał tytek w takim eliksirze?
  • 473 / 29 / 0
:liść: Nie wierzę w to co piszecie w poprzedniej stronie że po marihuanie jakieś spiaczki itd czy coś farmazony za przeproszeniem czy jest udokumentowane że ci ludzie zażywali tylko marihuanę czy chorowali na jakieś choroby czy brali jakieś inne leki… Propaganda jebać te farmazony zioło nikogo jeszcze nie zabiło i nie zabije. Odkąd rzadko biorę leki psychotropowe stał emsię wrażliwy na cierpienie innych ludzi bo marihuana to jest coś najpiękniejszego to człowiek mógł wymyśleć. Ale wydaje mi się że te rośliny kiedyś sadził jezus dla ludzi ale nie ten jezus Forum tylko taki prawdziwy
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2021 przez Nerwuseq, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 184 / 34 / 0
19 stycznia 2021Nerwuseq pisze:
że po marihuanie jakieś spiaczki
Jeśli coś w temacie, to raczej jakiś gówniany dopalacz albo syntetyczny hash, po którym rzeczywiście można by się przekręcić, a pismaki pojebali dopalacze z marihuaną.
Bardziej prawdopodobnę, ze jakiś aktywista anty-narkotykowy, byćmoże przy okazji dziennikarz, rzeczywiście coś wyskrobał w ramach swojej krucjaty religijnej.
  • 473 / 29 / 0
No dokładnie masz rację oni są po prostu zazdrośni i zawistni i że po magicznych roślina człowiek się lepiej czuję… A w sumie ludzie łapią paranoje po marihuanie większości dlatego że się ciągle boją przez to że Polska jest podzielona i służbista na zmianie i masz przejebane. Tak jak kiedyś wilku nawinął wpierdol za chęć do życia wiesz co jest grane… A oni nadal będą Wymyślać farmazony bo oni tego nie chcą zrozumieć że te rośliny są dobre. Oni dali 2 000 000 000 na tv co jest propaganda ta telewizja falszywa a polityk po pracy zdejmie krawat wciagnie koke i wsiadzie do Mercedesa a powinni ta kase dac biednym przedsiebiorca co musza lamac chore prawo zeby przetrwac :((
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2021 przez Nerwuseq, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 12717 / 2460 / 0
Ludzie łapią paranoje po ziole na całym świecie i nie dlatego, że boją się policji. Przecież jak palą w domu, to policja nagle z szafy nie wyjdzie.
Z resztą który nastolatek jarający zielsko myśli o policji, kiedy jara z kolegami. Takie moje zdanie.
Jak byłem w zeszłym roku w chile (gdzie zioło jest legalne), to też miałem ostre parano w parku, że "ludzie widzą / wiedzą". Po turbo mocnej sativie, ale o tej porze to tam było gęsto od dymu i nikt oczywiście na mnie uwagi nie zwracał : )

Moim zdaniem waporyzacja w znacznym stopniu redukuje takie doznania.
  • 473 / 29 / 0
Już nieważne mniejsza oto… Chcesz to Palisz nie chcesz to nie Palisz dużo jest metod przyjmowania konopi złapiesz paranoje spoko spróbuj ogarnąć naturalnie typu cukier woda spokój i nawet jak złapiesz paranoje to nie wyzywaj tej rośliny że jest najgorsza i zła. Ponieważ ja mogę też tobie powiedzieć jak Palisz papierosy że się trujesz że to jest złe bo doskonale o tym wiem bo sam paliłem papierosy i wiem że one więcej zabierają niż dają…. Zmieńmy temat bo jeszcze jakaś kurwa się do mnie przyjebie i pójdzie na mnie lincz… Podeślę może ktoś link do jakiegoś fajnego przepisu na ciastka czekoladowe z marihuana? Bo to najzdrowsza opcja chyba po waporyzacji. Zdecydowanie masz rację że ta metoda redukuje takie doznania ale też nie do końca bo jak za dużo zwapujesz przez ten sprzęcik sativy to też tętno może ci wywalić trochę. Ostatnio zażywam metodą start na 180° i co kilka zaciągnięć zwiększam o 5° na końcu jeszcze biorę 221° żeby zużyć do końca jest dobrze
  • 389 / 28 / 0
19 stycznia 2021Nerwuseq pisze:
Już nieważne mniejsza oto… Chcesz to Palisz nie chcesz to nie Palisz dużo jest metod przyjmowania konopi złapiesz paranoje spoko spróbuj ogarnąć naturalnie typu cukier woda spokój i nawet jak złapiesz paranoje to nie wyzywaj tej rośliny że jest najgorsza i zła. Ponieważ ja mogę też tobie powiedzieć jak Palisz papierosy że się trujesz że to jest złe bo doskonale o tym wiem bo sam paliłem papierosy i wiem że one więcej zabierają niż dają….
Nie powinienem cytowac posta pod postem ale mniejsza... Po prostu konopie nie sa dla kazdego, dla mnie na przyklad bez wypicia 4-5 piw conajmniej 6% to nie ma sensu takie jaranie bo czuje sie jakbym dostal schizofrenii...
Nie palcie na sile jesli wam to nie odpowiada, znajdzie sobie inne substancje ktore tego nie powoduja %-D
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 473 / 29 / 0
No ja można powiedzieć że od września zażywam konopie medyczne Zuzylem 45 g i mam kolejne 20 g na mnie to działa dobrze zmieniło mi to postrzeganie świata na lepsze stałem się bardziej wrażliwy na krzywdę. I nie można zapominać że przestałem chorować na różnego rodzaju grypy a zawsze w takich okresach łapało mnie :liść: Oczywiście wcześniej zażywałem sporadycznie Uliczna palenie ale nie mam dojść i raz kiedyś trafiłem na siekierę i złapałem paranoje kilka razy trafiłem na coś tak słabego co chyba nie leżało koło marihuany ha ha. Ale tak w głębi duszy chciałbym wszystkim udowodnić w Polsce że ziółka mają takie właściwości medyczne że nawet jak zachoruje na koronawirusa to szybciutko wrócę do zdrowia to jest mój światopogląd :liść: p ps nie zycze sobie zeby wscibski dziennikarz wtracal sie w moje poglady i na kopiowanie moich mysli ktore publikuje na hypereal . :liść: Dodam że taka mała rada odnośnie paranoi starajcie się skupiać uwagę na czymś innym to serio pomaga
Zablokowany
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.