19 stycznia 2021vzpe pisze: 150mg? Czego? Konopii? Taka ilość to hmm spalona w lufce powinna dać jakieś tam efekty nawet na alprazolamie. Wybrałeś dobry mix akurat bo alprazolam powinien całkowicie wyłączyć paranoje po konopiach jeśli takie miałeś bez Czasami miewałem lekkie paranoje po odmianie Sativa jak za dużo w apo Wał am typu pół grama A mam na myśli Indyka 150 mg dwa po vana o mocy 20% benzodiazepin.
18 stycznia 2021IssueIbekwe pisze:Kupował to ktoś. Szczerze się cykam. Wiem, że to legalne. Ale jak policja weźmie listę kupców ze sklepu, to wjazd na chatę murowany. Pytanie - jak prawdopodobne jest że weźmie listę?18 stycznia 2021vzpe pisze: To nie ma co słyszeć tylko kup testy z https://sklep.sin.org.pl lub https://www.protestkit.eu i sam sprawdź.
Co myślićie o glicerynie, jest ona w stanie złagodzić smak dymu?
Ja wziąłem płyn do dezynfekcji, on ma min70% etanolu, gliceryna i woda. Tym płukałem liście naztepnie skropliłem te alko na kwiaty zielonki. I zauważyłem, że smak tymu się "wygładził"
Jeśli ktoś pali epy i ma pod ręką gliceryne i liśctki mj to niech sprawdzi, czy smak jest z gliceryną inny łagodniejszy.
Czy ktoś wie jaka jest sprawność wypłukiwania THC z liści? Spirytus 10G liści, które np. mają 20% THC następni tym alkoholem zakropić topy, które mają np. 15%. Załużmy, że wypłukałem tylko 80% z liści, to daje mi wynik 30% THC w paleniu? Co myślicie? Ktoś maczał tytek w takim eliksirze?
19 stycznia 2021Nerwuseq pisze: że po marihuanie jakieś spiaczki
Bardziej prawdopodobnę, ze jakiś aktywista anty-narkotykowy, byćmoże przy okazji dziennikarz, rzeczywiście coś wyskrobał w ramach swojej krucjaty religijnej.
Z resztą który nastolatek jarający zielsko myśli o policji, kiedy jara z kolegami. Takie moje zdanie.
Jak byłem w zeszłym roku w chile (gdzie zioło jest legalne), to też miałem ostre parano w parku, że "ludzie widzą / wiedzą". Po turbo mocnej sativie, ale o tej porze to tam było gęsto od dymu i nikt oczywiście na mnie uwagi nie zwracał : )
Moim zdaniem waporyzacja w znacznym stopniu redukuje takie doznania.
19 stycznia 2021Nerwuseq pisze: Już nieważne mniejsza oto… Chcesz to Palisz nie chcesz to nie Palisz dużo jest metod przyjmowania konopi złapiesz paranoje spoko spróbuj ogarnąć naturalnie typu cukier woda spokój i nawet jak złapiesz paranoje to nie wyzywaj tej rośliny że jest najgorsza i zła. Ponieważ ja mogę też tobie powiedzieć jak Palisz papierosy że się trujesz że to jest złe bo doskonale o tym wiem bo sam paliłem papierosy i wiem że one więcej zabierają niż dają….
Nie palcie na sile jesli wam to nie odpowiada, znajdzie sobie inne substancje ktore tego nie powoduja
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.