Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1 / / 0
Witam wszystkich i mam pytanie
Ostatnio kupiłem od kumpla coś co on podawał za tramal retard 200 mg lecz nigdy nie miałem styczności z tym produktem i nie mam pojęcia czy to faktycznie jest tramal czy jakaś inna substancja a nie chcę głupio zakończyć swojego życia bo wziąłem coś czego wcześniej nie sprawdziłem.
Załączam zdjęcie niestety nie dostałem leku w listku a w samarce stąd moje wątpliwości.
Z góry przepraszam jeżeli wybrałem do tego zły temat lecz wydawał mi się najlepszy na ten komentarz.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2538 / 215 / 0
11 stycznia 2022Piolun pisze:
Mógłby ktoś fachowo podzielić się jak walenie tramadolu wpływa na serotoninę? Interesuje mnie szczególnie kwestia poziomu serotoniny przy odstawianiu trampka po krótkim tygodniowym, dwutygodniowym ciągu. Ile się czeka na wyrównanie? Kiedy się budzę rano mam poczucie jakbym przebiegł maraton i serducho bije, odech płytki przyspieszony. Poprostu masakra
tramadol jest kardiotoksyczny, jedzie po serduchu jak stymulanty. Też tak miałem.
  • 588 / 81 / 0
02 lutego 2022V1Z4V1 pisze:
26 stycznia 2022furyofpatientman pisze:
Macie sposoby na kaprysy tramadolu i ewentualne wzmacnianie dzialania? Bo dzisiaj wjebalem gram i bez fajerwerkow %-D a kiedys jakos lepiej to dzialalo.
Przerwunia od ciągłego ładowania. Podbijać innym opio nie radzę, chyba że masz doświadczenie i jesteś świadomy ogromnego ryzyka. To może być droga, z której się nie wraca.
Jak mam paczke to laduje, ostatnio coraz rzadziej z opio ale tu sie zgodze ze to droga z ktorej nie ma powrotu.
Jestem dość trudny.
  • 177 / 53 / 0
03 lutego 2022Kichmon pisze:
Ja jak miałem retardy 200 to miały ciemnoczerwony kolor z symbolem tak jakby zodiakalnej wagi.
  • 113 / 16 / 0
03 lutego 2022Kichmon pisze:
Witam wszystkich i mam pytanie
Ostatnio kupiłem od kumpla coś co on podawał za tramal retard 200 mg
Jak miałem preparat "Tramal Retard 200" firmy STADA normalnie z apteki to były to lekko-pomarańczowe bardziej kremowe/beżowe tabletki płaskie z znaczkiem z 1 strony i "200" z drugiej.

To nie jest to na 99%, chyba że zmienili tak nagle wygląd a kupowałem niedawno.

Po wpisaniu w internecie tej nazwy są zdjęcia opakowań i widać na nim tabletkę wydrukowaną i takiej barwy mniej więcej są w środku, wiadomo wydruk nie oddaje
tak jak zdjęcie "przestrzennie" tabletki ale widać po kolorze i wytłoczeniu będzie, sprawdź i się upewnisz czy to to.

Tylko to wcale nie oznacza że Cię oszukano!!!
Są preparaty jak "Adamon SR 200" czy "Poltram Retard 200" i zapewne inne zamienniki, niestety nie ma tak łatwo bo zdjęć samych tabletek nie ma w duckduckgo,
same zdjęcia opakowań a tylko na "Tramal Retard" od Stada są narysowane poglądowe takie, więc to może być jeden z kilku Tramców 200 dostępnych na rynku albo i coś innego, najlepiej byłoby dopytać żeby zobaczyć z blistra wyjmowaną tabse czy to one są ew. spróbować żeby dostać ucięty kawałek nożyczkami blistra 1szt następnym razem, jak będziesz słyszał wymówki dziwne czy coś to wiadomo że ściema jakaś, zresztą na logikę to wygodniejsze niż wyjmowanie zapakowanych fabrycznie tabsów i przypałowe jakieś woreczki przy takim leki jak tramc.
Widzę w duckduckgo też i wbij sobie 100 retard od Stady mają zdjęcie poglądowe i one widzę białe są, może to dostałeś.
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 6 / / 0
Brałem około tydzień sele (iMAO-b) pod język (5mg), obecnie jestem od 9 dni czysty.

W ulotce zalecają 14 dni przerwy od sele przed braniem Tramalu. Czy jak wezmę 20-50mg Tramalu istniałoby znaczne ryzyko ZS? Jestem zaopatrzony w alprę i Pregabalinę w razie czego.

I czy benzo+prega pomogą jakkolwiek na ZS?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2022 przez JanuszRadeon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 88 / 19 / 0
@JanuszRadeon
A po co w ogóle masz brać tak małą dawkę tramadolu ? Nawet przy zerowej tolerancji wątpię że poczujesz jakiekolwiek działanie rekracyjne czy przeciwbólowe. Weź sobie lepiej jakis ibuprofen 400mg (przeciwbólowo, jeśli to o to chodzi) niż tramadol. Z tego co pamiętam to jak zaczynałem znajomość z panem T to 75mg to była minimalna dawka jaka działała na mnie przeciwbólowo i dawała jakiekolwiek odczucia reakreacyjne, a naprawdę chudy jestem i nawet 60kg nie mam na liczniku.
Na twoje pytania nie odpowiem bezpośrednio bo o iMAO-b nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że po takim czasie, tak znikoma dawka nie jest w stanie w ogóle zadziałać a tymbardziej coś złego wyrządzić. A żeby doprowadzić do ZS to naprawdę trzeba sie postarać i solidnie nawrzucać i namiksować.
  • 1211 / 615 / 0
@ JanuszRadeon na 99% nic Ci nie będzie. W razie czego alpra pomoże, ale IMO nie będzie takiej potrzeby.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Opiaty mocne fajniej pasują do sele ,tramal działa na serotonine i nor...dlatego bardziej pasuje do mao A ....Na początek w dawkach 20mg i zaleznie od reakcji i tolerancji zwiększać
Dawki do sele większe ładowałem ale już nie pamiętam jakie ....zresztą faza i tak średnia jest
Znalazłem to w miksach z SSRI/iMAO, nie mam pojęcia czy chodziło o 20mg tramadolu czy Selegiliny. Normalnie Tramal przyjmuję w dawkach >300, ale w związku z moją przygodą z iMAO trochę się boję, w końcu tramal jest SNRI, a Selegilina podjęzykowo ma dużo większą biodostępność, i może też posmyrać MAO-A. Mózg pozbawiony możliwości usunięcia serotoniny i noradrenaliny dostaje tzw. pierdolca i mamy zespół serotoninowy, wymyślony przez złe koncerny farmaceutyczne , żebyśmy się za dobrze nie bawili.
  • 120 / 29 / 0
Cześć, dzisiaj wtopiłem razem 119 zł na dwie zasrane e-recepty. Podobno dostanę zwrot ale kasa zamrożona, a to były resztki bo ostatnie 50 ziko miało zostać na reckę.
Kiedyś dostałem doraźnie dwukrotnie receptę na doretę, duża dawka i paczka, a dzisiaj zrobili mnie w ciula. Ostatnia recepta była 4 miesiące temu.
Powijałem głównie na silny ból lędźwi, który atakuje gdy postoję, a fazka to dodatek do tej katorgi. Dyskomfort zaczyna się po godzinie stania, pracuję na zlecenie gdzie stoję 12h.
Grafik jest rozłożony w miesiącu na poszczególne dni i najwięcej zdarza się 5 dni po 12h z rzędu ale zazwyczaj max to 3 dni. Razem 10-14 dni w miesiącu.
Dzisiaj zacząłem i mnie dopadł kurewski ból. Gdy poszedłem się odlać to zobaczyłem w lustrze takie smutne oczy, a gdy ściągnąłem maskę to miałem mordę jakbym miał się zaraz zesrać, tyle że z bólu.
Nie wcześniej było problemów, a dzisiaj chcieli dokumentacje…
Po 8h na drugiej przerwie poszedłem po kodę bo opokan i ketonal chuja dały.
Myślicie, że dostanę takową od jakiegoś lekarza gdy ten mnie zbada?
Ewentualnie polecacie jakiś lek, który może dać radę? Może być na reckę ale nie narkotyczny bo nie wypiszą.
Zacznę ćwiczyć jogę bo to mi raczej pomoże ale na gwałt w tym miesiącu potrzebuję jakiegoś specyfiku.

Pozdrowienia,
Chappiszon

cut, nie pytamy o źródła! - ss
uzależniony od bycia nietrzeźwym
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.