Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 186 / 27 / 0
DXM podobno mocno obniza tolerke, ale nie testowalem tego
dawka czyni truciznę
  • 298 / 37 / 0
DXM jak dla mnie obniżał tolerke i łączył się dobrze z buchem w czasie trwania fazy, jeżeli rano zajarałem też fajnie klepało, ale nie ma co wpierdalam tyle aco żeby buch klepał.
  • 653 / 172 / 0
Takie zwykłe wydawałoby się proste naturalne metody robią najlepszą robotę. Jak choćby co dzienne picie ziela czystka oraz dziurawca. Z dziurawcem nie należy przesadzać i ostrożnie w mixach z chemią. Jak przesadzisz z ilością można mieć korbę po tym albo i gorzej. Fajnie się go waporyzuje potrzeba jeszcze mniejszych ilości. Dobrze też jest zmieszać z podbiałem, wtedy wapor jest zimniejszy i sporo gęstszy i ładnie osłania gardło przed podrażnieniami. Mięta w sumie też daje radę.
  • 56 / 6 / 0
DXM to podobno obniża tolerancję na wszystko a jak go dorzucamy to możemy trafić na plateau sigma.
Nie wiem czy podbiał/mięta to dobry podkład do palenia.
Na pewno jak połączymy praktycznie wszystko oprócz kodeiny z DXM to upierdolimy się mocniej. Sprawdzałem.
  • 5 / 3 / 0
Swego czasu wzmocniłem moc jedząc owoce mango na godzinę przed.
Dobrze też być dobrze nawodniony i wypoczęty.
  • 12435 / 2419 / 0
Spróbowałem dziś tej cytryny w ramach eksperymentu. Na 25 minut przed wypiłem szota z połówki cytryny z odrobiną słodkiego soku. Po spaleniu standardowego bonga swojego auto Sour Diesla wbiło mnie w fotel na godzinę, co po tym temacie jeszcze mi się nie zdarzyło. Muszę powtórzyć, bo to równie dobrze mógł być efekt zmęczenia. Te zwiększone efekty raczej tylko na ciele - przysypiałem w pewnym momencie i to dość mocno. Myślę, że to ma potencjał i przetestuję jeszcze z mango.
  • 5 / / 0
Dla mnie też podbija mango. Może to dobre placebo, ale zawsze jak jadłem/piłem sok z mango chwilę przed lub w trakcie palenia to mniejsza ilość mi wystarczyła do tego samego efektu (ten sam temat).
  • 5774 / 1181 / 43
Placebo.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 65 / 11 / 0
jeśli ta odpowiedź już była to przepraszam, temat jest dość obszerny a szukajka niewiele pomogła :)

Wzmożenie działania THC (nawet dwukrotnie!) przez środki:
  • ketokonazol i inne leki przeciwgrzybicze (antybiotyk),
  • makrolidy (antybiotyk),
  • werapamil i inni antagoniści wapnia (choroba niedokrwienna serca),
  • kotrimoksazol (antybiotyk),
  • amiodaron (zaburzenia serca)
dziś wpadłem na wpis o podbijaniu działania THC przez pewne leki, używane nie rekreacyjnie.
Badania wykazały, że łączne stosowanie ketokonazolu (lek przeciwgrzybiczy) i medycznej marihuany powoduje podwojenie stężenia THC i CBD. Podobne interakcje mogą również wystąpić z makrolidami (antybiotyki) i werapamilem, który stosowany jest w chorobie niedokrwiennej serca i w nadciśnieniu tętniczym. Wówczas może dojść do nasilenia działań psychoaktywnych THC i działań niepożądanych CBD takich jak senność i zwiększenie aktywności aminotransferaz.
Takie leki jak kotrimoksazol (antybiotyk), fluoksetyna (lek przeciwdepresyjny) i amiodaron, stosowany u osób z zaburzeniami serca również mogą zwiększyć stężenie THC i narazić pacjenta na zwiększone działanie psychoaktywne THC.
źródło: https://bodysmind.pl/konopie-a-interakcje-z-lekami/
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 11 / 2 / 0
Chyba wszystkie ssri wzmacniaja działanie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.