Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 869 / 15 / 0
nie przesadzaj.
to znaczy, rozumiem oczywiście Twój tok myślenia, aczkolwiek nie jest on obecnie rzetelny. Stany depresyjne są czymś niestety całkowicie normalnym po odstawieniu prochów działających na dopaminę, serotoninę itd... Myślałeś o jakichś lekach antydepresyjnych? Psychoterapii?
Samemu faktycznie może Ci być ciężko i w przypływie głupiego impulsu sięgniesz po (nomen omen) ścierwo.

musisz być cierpliwy.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 761 / 13 / 0
Nerwica, wahania nastroju, zaburzenia pamięci. A przede wszystkim zdawanie zjebanych pytań w nieodpowiednim momencie oraz czasie i robienie z siebie kretyna.

Bardziej dogaduję się z poważnymi nieco starszymi ode mnie osobami niż z tymi co mają poczucie humoru. Kurwa nie wiem czemu. Dlatego co raz bardziej przeszkadzają mi osoby co są w moim wieku.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 969 / 97 / 0
żadne
  • 3523 / 55 / 0
ohYeah pisze:
nie przesadzaj.
to znaczy, rozumiem oczywiście Twój tok myślenia, aczkolwiek nie jest on obecnie rzetelny. Stany depresyjne są czymś niestety całkowicie normalnym po odstawieniu prochów działających na dopaminę, serotoninę itd...

musisz być cierpliwy.
Nabawiłem się depresji po ćpaniu tramadolu i metkatynonu. Na serotoninę biorę SSRI i działają już od pierwszego dnia a czy jest coś co naturalnie podwyższy dopaminę(naturalnie mam na myśli do naturalnego poziomu, nie chcę się naćpać po prostu nie mam ochoty na nic i nic mnie nie cieszy)
  • 869 / 15 / 0
@up,
L-DOPA to prekursor dopaminy. O ile czysty środek L-DOPA dostępny jest na receptę, to już bez recepty kupić można ekstrakt z rośliny Mucuna Pruriens, który również zawiera L-DOPę Jedna z teorii występowania depresji, łączy chorobę z niedoborem dopaminy. Za słusznością tej tezy przemawia fakt, że środki, które podwyższają poziom tego neuroprzekaźnika w przestrzeniach międzysynaptycznych, prawie zawsze prezentują natychmiastowe i silne działanie antydepresyjne.
no i odpowiednia dieta. :)

primum non nocere
cesky_kozel
  • / / 0
zmułe w chuj
ale jak sie spali to jest lepiej
  • 478 / 22 / 0
Orientuje się tutaj może ktoś, czy częste drgawki nóg w czasie ćpania i w czasie stresu, oraz mocne drgawki całego ciała w czasie snu połączone z pulsującym bólem w głowie po przebudzeniu mogą świadczyć o padaczce? I jaką można za to dostać rentę?
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 869 / 15 / 0
lol, może masz wypłukany magnez

primum non nocere
  • 478 / 22 / 0
ohYeah pisze:
lol, może masz wypłukany magnez
Mogę się dowiedzieć, w jakim celu powstał ten post? Sugerujesz, że nie wiem, że wypłukany magnez może powodować drżenie mięśni; czy chcesz pokazać, że posiadasz takową zaawansowaną wiedzę medyczną? Masz mnie za ćwierćimbecyla, czy nie szanujesz samej siebie?
Nadal czekam kurwa na kompetentną odpowiedź, czy jest to padaczka i jaką dostanę rentę.
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 484 / 3 / 0
Jest to zajebiście niebezpieczna padaczka i dostaniesz piętnaście tysięcy tygodniowo.

Idź do lekarza, człowieku...
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2012 przez Dopesmoker, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.