Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
DXM jest ot antagonista NMDA

Co moge Twoim zdaniem najlepiej moze przepisac psychiatra na potrzebe opanowania sporej ilosci materiału do nauki?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1 / / 0
Moim skromnym zdaniem, nie liczmy na to, że zażywanie Piracetamu da zniewalające skutki w krótkim czasie. Ja biorę pod uwagę to, że piracetam jest positive allosteric AMPA modulator-efekt jego stosowania być może będzie zauważalny po dłuższym czasie. Przy suplementacji tym związkiem bardzo ważne jest stosowanie antyoksydantów oraz ALC (lub choliny , Dmae). Oczywiście ruch, przebywanie na świeżym powietrzu, regularne posiłki i odpowiednia suplemetacja.
  • 749 / 86 / 0
Co moge dołaczyć z preparatów dopingujacych mózg do piracetamu?
Często polecana jest cholina do piracetamu. Również warto suplementować magnez.
Według mnie, jeśli zażywasz piracetam to może warto dorzucić antagonistę nmda np.memantynę, huperzine A, galantaminę (ewentualnie suplementacją magnezem najlepiej w postaci treonianu)
Galantamina nie jest antagonistą NMDA. Czemu uważasz postać treonianu magnezu za najlepszą?
acodin w dawkach nienarkotycznych (do 8 tabletek na dobe) może sie sprawdzic?
DXM to zdecydowanie najlepszy antagonista NMDA dostępny na rynku. Lepsza jest jedynie ibogaina ;-)
Co moge Twoim zdaniem najlepiej moze przepisac psychiatra na potrzebe opanowania sporej ilosci materiału do nauki?
Amfetamina lub metylofenidat to najlepsze co psychiatra może zapisać do nauki.
  • 1343 / 18 / 0
JohnyHa pisze:
Często polecana jest cholina do piracetamu. Również warto suplementować magnez.
a gdzie kupie choline?
JohnyHa pisze:
DXM to zdecydowanie najlepszy antagonista NMDA dostępny na rynku. Lepsza jest jedynie ibogaina ;-)
Mówisz serio?
JohnyHa pisze:
Amfetamina lub metylofenidat to najlepsze co psychiatra może zapisać do nauki.
I co - wystarczy powiedziec "mam problem z nauka" i ma przepisywac różowa recke?
Widziałem rękę jego
[...]
  • 749 / 86 / 0
gdzie kupie choline?
W aptece?
Mówisz serio?
Nie, żartuje sobie. Lubie wkręcać na H ludzi.

DXM jest najlepszym antagonistą NMDA i akurat to działanie jest drugorzędne, dużo większa rolę odgrywa antagonizm nACHr i agonizm sigma.

I co - wystarczy powiedziec "mam problem z nauka" i ma przepisywac różowa recke?
Chciałeś wiedzieć co jest najlepsze to ci napisałem. Jak masz gadane to metylofenidat jest do wyżulenia.
  • 1343 / 18 / 0
JohnyHa pisze:
gdzie kupie choline?
W aptece?
Mówisz serio?
Nie, żartuje sobie. Lubie wkręcać na H ludzi.

DXM jest najlepszym antagonistą NMDA i akurat to działanie jest drugorzędne, dużo większa rolę odgrywa antagonizm nACHr i agonizm sigma.

Chciałeś wiedzieć co jest najlepsze to ci napisałem. Jak masz gadane to metylofenidat jest do wyżulenia.
testowałeś choline? co byś polecił jako antagonistów nmda do nauki??
Widziałem rękę jego
[...]
  • 130 / 1 / 0
Wałkowane milion razy no i w cytacie masz odpowiedź na swoje pytanie. WTF.
  • 4 / / 0
Potrzebuje dzisiaj dac kopa mojej glowie, by dzialala niezamupona przy nauce. Chce sie skupic (a ciezko z przejarana glowa) i siedziec do rana. feta odpada, bo pozniej mam konsultacje w oko w oko (konwersacje po angielsku, feta nie bylaby zla, ale nie chce odjebac jak sie wkurwie, bo po bialym mi odpierdala). Jakies sugestie?
  • 1472 / 197 / 0
Do tego kolesia nie dociera jeszcze nic, widać tramadol zrobił swoje :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1343 / 18 / 0
Czorny pisze:
Wałkowane milion razy no i w cytacie masz odpowiedź na swoje pytanie. WTF.
Mimo to chciałbym usłyszeć, które z tych środków sa najlepsze i czy naprawde cholina moze działać cuda - jezeli tak, to czy dałoby sie i gdzie zamówić wieksze ilości
Widziałem rękę jego
[...]
Zablokowany
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina