Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 12465 / 2423 / 0
Pamiętaj, że na jednej recepcie może być tylko jeden lek z substancją psychotropową / odurzającą.
  • 714 / 45 / 0
I pamiętaj, że musi być wypisana słownie ilość (w miligramach na przykład) substancji w jednej tabletce/kapsułkce oraz ilość tabletek/kapsułek w opakowaniu. Albo łącznie ilość substancji (il. tab. razy il. subst. w 1 tab).
  • 68 / 4 / 0
Powiedzcie mi proszę, bo jakiś typ z forum mi napisał że niepotrzebny jest nr recepty z kodem kreskowym żeby kupić benzo. A ja jestem innego zdania. ŻE MUSI BYĆ wg rozporzadzenia miinistra zdrowia w sprawie recept.
Jak to jest z tym numerem i benzo? Mi sie wyjdaje ze ten ćpun coś za dużo przyjebal albo kupuje sobie tramal ktorego nie ma na wykazie substancji odurzających.

Proszę o odpowiedz
  • 1106 / 221 / 0
Ja mam podobne pytanie, bo chcialem sobie Poltram wypisac - czy majac recepte biala, 100% legalna, zadne podrobki lacznie z pieczatka i sfalszowany podpis moga byc jakies klopoty przy/po realizacji na swoje dane, czy jak jest na 100% to juz kazdy ma w dupie.
Podbijam pytanie +jakby mial ktos sprawdzony wzor na wypisanie Poltramu czystego, bo slyszalem od farmaceuty, ze ostatnio zwracaja na to mocno uwage przy receptach na tramal, ze wzgledu na zwiekszona liczbe prob falszerstw.
  • 56 / 1 / 0
Witam, mam trzy wolne recepty z tym ze jedna zreazlizowana i przeszla, kod jezeli ktos sie na tym zna i potrafi to wszystko zzmienic tak zeby bylo cacy to odstapie jedna jak skan, na wszystim sa pieczatki, podpis i dana wydanie z 28.08, pozdrawawiam, podpis do mojego maila w stopce , pozdrawia kmlstraszak MAŁPA Gmail.com
  • 343 / 8 / 0
Podbijam pytanie +jakby mial ktos sprawdzony wzor na wypisanie Poltramu czystego, bo slyszalem od farmaceuty, ze ostatnio zwracaja na to mocno uwage przy receptach na tramal, ze wzgledu na zwiekszona liczbe prob falszerstw.

Jeśli recepta sama sobie jest ok i kod recepty, swiadczeniodawcy był legalnie nadawany to już ponad 80% sukcesu bo przejdzie skanowanie. Błędne wypisywanie to nie powód by coś ppodejrzewać jeśli masz.dobre gadane i nie wyglądasz jak nieszczęście.
W skrajnych przypadkach mogą teoretycznie zadzwonić do lekarza i zapytać, ale tak mi się nie zdarzyło, a uwierz na słowo, że mam w tym spore doświadczenie...
Napisz mi priv a dam Ci niezawodna rade na tramal
  • 68 / 4 / 0
Kamil straszak zerknij na maila
  • 1106 / 221 / 0
qlimatajox pisze:

Jeśli recepta sama sobie jest ok i kod recepty, swiadczeniodawcy był legalnie nadawany to już ponad 80% sukcesu bo przejdzie skanowanie. Błędne wypisywanie to nie powód by coś ppodejrzewać jeśli masz.dobre gadane i nie wyglądasz jak nieszczęście.
W skrajnych przypadkach mogą teoretycznie zadzwonić do lekarza i zapytać, ale tak mi się nie zdarzyło, a uwierz na słowo, że mam w tym spore doświadczenie...
Napisz mi priv a dam Ci niezawodna rade na tramal
Głównie chodzi mi o to, że to małe miasto (~20tys.) i raczej farmaceutki wiedzą, jak lekarz wypisuje recepty. Jest w ogóle możliwość, żeby farmaceutka doczepiła się np. do charakteru pisma, jeśli widzi, że jest inne niż zwykle? Bo chce wypisać na swoje dane. Napisalem priv.
  • 343 / 8 / 0
Tak na to może wrócić uwagę... Realizuj gdzie indziej

Napisz na Megalios@yandex.ru
  • 382 / 25 / 0
Dysponuje ktoś wiedzą jaki jest zakres środków, które mogą być wypisane na recepcie od weterynarza ?
Zablokowany
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.