Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Oltun pisze:
akurat zdrowia opiaty same w sobie nie niszcza, jesli juz to styl zycia ktory moze wynikac z ich naduzywania
Niszczą, niszczą. Sporo tego dawałem, tu pierwsze z brzegu: http://www.ias.ac.in/jbiosci/mar2005/245.pdf
sqrt(666)
  • 791 / 7 / 0
coz, na swoim przykladzie moge powiedziec ze poziomy alt ast i kreatyniny, (nie wiem jak wyglada sprawa ldh, bun i MDA) jak najbardziej mieszcza sie w dopuszczalnych limitach, a opio wpierdalam kilogramami (wyjatek potwierdza regule?). do tego nigdy nie slyszalem aby jakikolwiek opiatowiec mial jakies problemy z watroba czy nerkami itd. tak wiec jestem bardzo zaskoczony wynikami tychze badan. ufam ze ludzie przeprowadzajacy te badania maja duzo wieksza wiedze ode mnie w tym zakresie ;) tak wiec najmocniej przepraszam was za dezinformacje, chociaz jak juz wspomnialem, na moim przykladzie smiem traktowac te badania z przymruzeniem oka...
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2013 przez Oltun, łącznie zmieniany 1 raz.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 39 / 1 / 0
Oltun pisze:
akurat zdrowia opiaty same w sobie nie niszcza, jesli juz to styl zycia ktory moze wynikac z ich naduzywania
od czego ty masz te krwotoki?... nie stwierdzono ci przyczyny?
Miałem wyjmowaną z nosa kuleczkę (jak widać albo lekarz coś mi uszkodził wyjmując ją, albo kuleczka sama w sobie zawiniła), a dokładnie nabój od pistoletu na kulki. Nie pytaj się jak to się stało, że ona tam trafiła ;) Do tego później kilka razy dostało się po nosie co pogłębiło problem. Nie tak jak myślałeś pewnie, że nos przeżarty przez białe proszki ;) Trochę lipa jest z tym bo kreski walę tylko 1 dziurką. W prawą do tej pory boję się zajebać sniffa.
Głównie zażywam kodę z thiocodinu więc imo niszczy ;)
  • 158 / 6 / 0
Tilan pisze:
To wale kodeinę i pst ponad 4 miesiące i jakoś nic mi to nie zniszczyło w życiu xD i nie czuje się nawet jakoś uzależniony xD
Ja codziennie piję 0,5 l wódki od 8 lat i też jakoś się nie uzależniłem xDDDD
.
.
.
.
.
.
To oczywiście była ironia. Chłopcze, jeśli jeszcze dasz radę i nie jesteś uzależniony, to odstaw to. Ogranicz, jeśli już musisz brać. 4 miesiące to nie jest tak dużo, a im wcześniej, tym lepiej. To jest też między innymi forum pomocy uzależnionym, a nie tylko miejsce do szukania nowych dragów. Trzymaj się.
Jajka %-D
  • 596 / 1 / 0
Jakoś się nie boje konsekwencji , jakoś wale to raz na parę dni i nie ciśnie mnie do apteki ciekawe czemu ; d , a tak trwa własnie ponad 4 miesiące i do tego nie raz PST też poleciało
  • 3309 / 22 / 0
Ew. można to samo napisać tak:
ciśnie mnie do apteki, bo wale to raz na parę dni, a tak trwa własnie ponad 4 miesiące, do tego nie raz PST też poleciało
sqrt(666)
  • 596 / 1 / 0
angor animi pisze:
Ew. można to samo napisać tak:
ciśnie mnie do apteki, bo wale to raz na parę dni, a tak trwa własnie ponad 4 miesiące, do tego nie raz pst też poleciało
Może wszystko wychodzi jak sobie człowiek powie że więcej tego nie tyka ;p ?
  • 284 / 17 / 0
angor animi pisze:
Oltun pisze:
Niszczą, niszczą. Sporo tego dawałem, tu pierwsze z brzegu: http://www.ias.ac.in/jbiosci/mar2005/245.pdf
Morfina w dawkach do 10 mg/kg/day, tramadol 80 mg/kg/day. Dawki kosmiczne.
Oltun pisze:
coz, na swoim przykladzie moge powiedziec ze poziomy alt ast i kreatyniny, (nie wiem jak wyglada sprawa ldh, bun i mda) jak najbardziej mieszcza sie w dopuszczalnych limitach.
U mnie również wszystko w normie. To, że u 2 osobników wszystko jest w normie nic co prawda nie oznacza, ale nie ma też powodów do paniki szczególnie w przypadku przeciętnych dawek, czystych aptecznych środków.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
  • 3309 / 22 / 0
No do paniki nie, bardziej bym się bał zakażenia z np. nieumytych rąk przy robieniu ekstrakcji.
Może wszystko wychodzi jak sobie człowiek powie że więcej tego nie tyka ;p ?
Sęk w tym, że od tych 4 miesięcy sobie tego nie powiedziałeś. Póki jest wizja, że jest towar cały czas i można go brać bezpiecznie to jest OK.
sqrt(666)
  • 489 / 5 / 0
Że tak wrócę do sedna tematu:

Szansę na Akademię Muzyczną ;/ Nie skończyłem terapii zamkniętej, był to warunek rady pedagogicznej PSM'u, żebym mógł kontynuować naukę. Miałem na najbliższy rok akademicki zdawać.
Rodzinę: nie jestem już mile widziany w moim rodzinnym domu, a nie eufemizując wyrzucono mnie z domu, przez co mam bardzo ograniczony kontakt z młodszymi braćmi, których bardzo lubię i zawsze byłem do nich trochę przywiązany. Teraz muszę zarobić i zaoszczędzić, żeby na jakiekolwiek studia móc się wybrać.

(takie małe otwarcie się, w ramach dwusetnego postu..)
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.