Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 2518 / 28 / 0
Najwyższy czas wysiać swoje maluchy. Wczoraj byłem na jednej miejscówce żeby ją przygotować i dzisiaj rano obudziłem się poparzony. W niedalekiej odległości musi rosnąć Barszcz Sosnowskiego lub jakieś inne gówno, ale przynajmniej odstraszy to potencjalnych złodziei.
  • 1238 / 27 / 0
Ostatnio też chyba tym cholerstwem się poparzyłem. W moim rejonie rośnie coś bardzo podobnego, choć wątpię by był to B. Sosnowskiego - ten podobno rośnie w większych skupiskach, a podobiznę widuję w rzadszych zgromadzeniach, i paźgawce rośną mniejsze.

Pozdrawiam Odyńce krzątające się po poletkach Polszy :*)
לאכול חומצה!
  • 28 / 1 / 0
Witam. Do kiedy można wysadzać roślinki na spota ? Jeszcze nawet nie zamówiłem nasionek , praktycznie niczego nie mam :-/, miałem trochę problemów ,do tego doszły kłopoty z kasą . Czy opłaca się działać na oucie jeszcze w tym roku?
  • 1 / / 0
Wystawiłem swoje krzaczury na balkon, nie pokładam w nich większej nadziei, ale mam nadzieję, że same poradzą sobie ze wszystkim i dadzą jakikolwiek plon ;)
  • 202 / 1 / 0
Jak ktoś kiełkuje teraz to jednak należy być przygotowanym na mały plon. Normalnym odmianom zostało bardzo niewiele czasu na wzrost wegetatywny, także będą małe. W takiej sytuacji polecam automaty.
all you need is weed
  • 186 / 1 / 0
Rok temu typ z haszysz.com kiełkował passion#1 pod koniec czerwca i miał ok 25g z krzaka. Także albo wczesne odmiany albo tak jak koleżanka wyżej mówi - automaty. No i tym, co sadzą teraz polecam nawozić "bat guano", ewentualnie guanem innych ptaków. Planty po tym ładnie i szybko się wyciągają. Na początku flo nie przesadzajcie z plantonem K, bo jeszcze troche podrosną, a potas bardzo skutecznie hamuje wzrost. No nic, spóźnialskim życzę jak największych plonów ;)
Nie dochodzą PMki.
  • 7 / / 0
Mam kilka pytań, gdyby ktoś miał chwilkę to będę wdzięczny za odpowiedzi,.

1. Jakiś dobry automat, który można teraz sadzić ?
2. Czytałem, że najlepiej sadzić kwiecień-maj, jak teraz posadzę to urośnie ?
3. Co najlepiej do tych automatów kupić, żeby fajnie rosło, jakieś odżywki, witaminki itp. ?
  • 2518 / 28 / 0
Podlewając ptasimi odchodami trzeba mieć wyczucie, bo możemy przesadzić i spalić rośliny. Bezpieczniejsze wydaje się podlewanie nawozami na bazie odchodów dżdżownic kalifornijskich (wszelkie Biohumusy itp.) Ja dzisiaj jeszcze kiełkuję stare nasiona jakieś sativy (nie znam nazwy), która zaczyna kwitnąć w sierpniu, myślę, że przy dobrym, regularnym treningu roślin wyciągnę te kilkadziesiąt gram z rośliny. Jeszcze planuję automaty, ale nie liczę, że wyciągnę z nich za dużo.
  • 87 / 3 / 0
Jaki nawóz polecacie automatom po 2 tygodniach rosnięcia, aby niedoprowadzić do przenawożenia azotem? Gleba od początku wymieszana jest z dużą ilością obornika bydlęcego (który podobno sam w sobie bardzo ciężko przenawozić) i ogólnie na ziemi spotowej miejscami porastają pokrzywy.
Sola dosis facit venenum.
  • 800 / 67 / 0
Niech ktoś mi powie, czy dobrze wygląda jeden z moich maluchów, chodzi mi o wzrost (34 dzień, reg, AK47xLR, podlane już 3 razy biohomusem, dwa razy asahi, reszta wygląda podobnie marnie):
[ external image ]
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
Zablokowany
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).