Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 267 / 0
Jeśłi Twój wiek w portfolio jest prawdziwy życzę szczęścia, masz czas. Jeśli zainteresowanie benzydaminą życzę zmiany zainteresowań, a może Ci się udać ;]
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2372 / 56 / 0
" Jeżeli ktoś pójdzie na studia i podejdzie do tego poważnie, na pewno nie skończy na zmywaku w McDonaldzie"
Powiedz to mojemu znajomemu, który po skończeniu prawa musiał nakładać mi frytki. Ale fakt faktem, z tak wykształconej ręki te frytki jakieś takie bardziej inteligentne były, elokwentne i smakował ciut inaczej.

nie pytaj o Polskie
http://www.youtube.com/watch?v=zb9Obfsfhrw
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 405 / 26 / 26
Wiek prawdziwy, a zainteresowane benzydaminą dość znikome, tylko tyle, że się próbowało trochę tego wszystkiego :D
Akurat prawo jest dość specyficznym kierunkiem, bez znajomości ciężko coś tam ugrać. %-D
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 2372 / 56 / 0
Ale co ma to do rzeczy? Więc tak obrany kierunek tłumaczy obecną sytuację na rynku? No tak, analogicznie: mam raka trzystki, bo mam trzustkę, więc to normalne. :rolleyes:
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 4807 / 267 / 0
Stąd wysyp prywaciarzy. Swoją drogą ostatnio pytałem mojego psychiatry, no bardziej kolegi niż opiekuna czy pracuje też w szpitalach i usłyszałem w odpowiedzi "czy ja wyglądam na idiotę? praca ciężka a płacą jałmużnę".
  • 150 / 3 / 0
Gadałem o tym ostatnio z moją rehabilitantką. Pomyślcie sobie, że taki przeciętny rehabilitant, prywatnie, dostaje ~100zł za sesję. W gabinecie NZF-owskim - 15zł. Rachunek jest prosty.
  • 405 / 26 / 26
Można być zajebistym w danej dziedzinie, ale też wiele zależy od szczęścia. Napisałem, że ludzie po prawie mają ciężko się gdzieś dostać, bo większość tam odbywa się po znajomościach. Jeżeli pójdziesz teraz na jakąś ochronę środowiska, masz mniejsze szanse dobrej pracy niż ktoś z dobrego kierunku po politechnice.
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 4807 / 267 / 0
Gdybyś jeszcze mniej więcej określił co masz na myśli przez termin "dobra praca".

Prawo to akurat MULTUM wkuwania, alplikacje, kursy, no nie wiem jakie masz ambicje, ale znam sędzinę, która dopiero po 30-tce dostała w końcu posadę, a zanim od tego doszło siedziała 12 lat w książkach. ;-)
  • 405 / 26 / 26
Dobra praca w dziedzinie jakiej się lubi. Np. każdemu programiście życzę pracy w Googlu, gdzie warunki są nieziemskie. Każdy ma różne wymagania, lecz jeżeli wstajesz rano nie myśląc "k*rwa, znowu do tej roboty", tylko będąc zadowolonym, że spotkasz się ze znajomymi, że szef jest spoko i będziesz miej więcej robił to co lubisz lub nie sprawia Ci to problemu.
I tak jak już wspomniałem, prawo jest trudnym kierunkiem i łatwo nie jest, a w wielu przypadkach bez znajomości ciężko się gdzieś szybko dostać.
  • 2372 / 56 / 0
No, iV, ale czy to, że jest specyficznym kierunkiem, ma prawo tłumaczyć obecną sytuację (vide n.p. Post Lighta)? Rozumiesz, o co chodzi czy dalej będziesz upierał się przy swoim?
BTW, kolejny przykład: jedna znajoma pani po studiach prawniczych, aplikacji sądowniczej nie dostała pracy, bo...nie było wakatów wolnych... Aplikacja przeminęła, pieniądze wyrzucone w błoto. Postaw się w sytuacji takiej osoby.

Studia dziś dają bardzo mało. Nie napiszę, że nic, bo bym skłamał. Liczy się doświadczenie, a w szczególności znajomości, dzięki którym nawet po ochronie środowiska dostaniesz pracę, której nie będziesz chciał rzucić po pierwszym dniu.
Już nie mówiąc o tym, że człowiek po gimnazjum, składający meble na akord potrafi wytargać ponad dwa tysiące na rękę... Czujesz gdzie problem?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.