Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Potwierdzam @Rs3mati. Z supli które sa naukowo potwierdzone że działają polecam magnez, witaminę D oraz Omega 3. Większość ma niedobory. W przypadku omega 3 warto zwrócić uwagę na wskaźnik tutox bo wiele na rynku jest utlenionych.
  • 3245 / 618 / 0
Kwas Walproinowy z drugim składnikiem podobnym w nazwie jako lek depakine, w pewnym momencie działał na mnie wyrazniej niż neuroleptyki. Podobno szkodzi na wątrobę, ale to przy spożywaniu alkoholu się bardziej kumuluje chyba obciążenie wątroby. Brałem to nawet z pozytywnym skutkiem działania w ciągu dnia doraznie w niewyznaczonej przez lekarza porze, na własną rękę na wyczucie momentu.

Scalono ~ Atro

Brałem np w momentach jak miałem rozdygotanie w momencie przesadzenia będąc naładowany zbyt dużą ilością kawy, wtedy działało wzorowo zgodnie z oczekiwaniami.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.