Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 415 / 1 / 0
Mieliscie kiedys tak ze dragi wam na polce lezaly a nawet cpac sie nie chcialo ? kurwa, teraz to dopiero mam depresje. Akurat odkad zaczelo sie wolne tylko mi sie pogarsza caly czas, nie chce mi sie grac, ani ogladac, ani czytac, ani cwiczyc bo wszystko wydaje sie marnowaniem czasu. Lezy mi 4-aco na polce ktorego nie tknalem, bo nie mam sily psychicznie na tripa. Z nikim sie nie widze, do tego przyszedl list ze szkoly ze daja mi nagane ee i matka poznala jakiegos faceta i pojechala do niego a ja pierwszy raz czulem sie jak sam na swiecie. KURWA, nawet na sex nie mam ochoty. Dlatego siedze cale noce i pisze na hajpie...... Jedyny plus w tym ze majki nie przycpalem bo nie chce mi sie po nia isc.

nie.kurwa. trza sie wziasc w garsc michas bo od poniedzialku szkola uczyc sie na poprawy bo mnie wypierdola na zbity pysk po 3 latach zapierdolu i wtedy to dopiero bede mial humor tylko jak.
  • 0 / 1 / 0
DXMowyKodeiniarz pisze:
Mieliscie kiedys tak ze dragi wam na polce lezaly a nawet cpac sie nie chcialo ?
Trochę oftopcząc, w tym nie widzę nic dziwnego. Niektóre moje psychodeliki leża już ponad rok, a połowy z nich jeszcze nie próbowałem :cheesy:
  • 3 / / 0
jakies 2 miesiace temu zazylem 15 tabletek avio.praktycznie brak tripa, ale to nie najwazniejsze. gdy polozylem sie potem spac, wlasciwieto nie byl sen tylko taki jakby myslowy slowotok, po jakims czasie wybudzilem sie bardzo plytko oddychajac. po chwili zasnalem chyba ponownie czy to bezdwch lub depresja oddchowa? dodam ze do avio wypilem szklanke kawy. a dzien wczesniej bralem 1 mg clonazepamu. czy moglo to wywolac jakies trwale skutki zdrowotne? mozliwe nawroty? nie wiem czy jestem teraz przewraziwiony ale ostatnio obudzilem sie gwaltownie wdychajac powietrze, wczesniej nie pzypominam sobie czegos takiego. czy to mozliwe ze osrodek oddechowy zostal jakos trwale uszkodzony? dodam tez ze od kilku lat mam lekkie problemy z oddychaniem ale to chyba troche inna sprawa. prosze o pomoc.
Uwaga! Użytkownik sebaimateosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Jeszcze takie pytanie... czy to było wtedy bardzo niebezpieczne? Czy mogłem się udusić?
Uwaga! Użytkownik sebaimateosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
dodam tez ze od kilku lat mam lekkie problemy z oddychaniem ale to chyba troche inna sprawa
To jest raczej wazna sprawa. Odstaw cpanie na jakis czas,minie.
  • 3 / / 0
Wiem ze to wazna sprawa ale te ogólne problemy z oddychaniem nie mają związku z cpaniem (mialem to zanim zaczalem cpac) , a tym bardziej z tą depresją oddechową. To przyczyna alergii. Natomiast depresja oddechowa ma związek z zaburzeniem ośrodka kontroli oddechu. I zastanawiam się czy to mogą być nawroty tego. I czy mogłby byc jakieś trwałe skutki tamtego razu, np. niedotlenienie mózgu.
No i czy moglem wtedy zejść.

Zresztą ćpanie rzeczywiście odstawiam na spory czas po tym co mi sie przydarzyło.
  • 3 / / 0
cholera, patrzcie co znalazłem na pewnej stronie

6. Aviomarin – tabletki.

dostępność: niestety, bez recepty
substancja czynna: dimenhydramina (dimenhydrinat)
działanie: w zależności od dawki. W małych dawkach – uspokajające, nasenne, zamulające. W dużych dawkach: halucynacje, urojenia, wizje, filmy itp
działania niepożądane: tzw “bad trip” czyli skrajny lęk, atak nerwicy, psychozy, halucynacje, uaktywnienie schizofrenii paranoidalnej, uszkodzenie mózgu, uszkodzenie mechanizmów psychicznych, delirium.
przedawkowanie: patrz: działania niepożądane + zapaść, drgawki, zgon w męczarniach.
dawkowanie: w celu uspokojenia – 1 do 3 tabletek. W celu wywołania halucynacji i delirium: do 7 tabletek. Większe dawki są niebezpieczne.
mixy: mix z alkoholem daje nieprzewidywalne i niebezpieczne reakcje. Generalnie niewolno tego mieszać z niczym. W celach nasennych można pomieszać z niewielkimi dawkami benzodiazepin.
ostrzeżenia specjalne: najlepiej bierz to z trzeźwym opiekunem. W razie bad tripu należy wezwać pogotowie ratunkowe, bądź poradzić się trzeźwego opiekuna – jeśli jest doświadczony, pomoże Ci z tego wyjść. Aviomarin w dawkach rekreacyjnych może spowodować uaktywnienie ukrytych skłonności nerwicowych bądź psychotycznych (schizofrenicznych).
oznaki użycia u Twojego dziecka: patrz wyżej, bełkotliwa mowa, zataczanie się, przewracanie się, rozszerzone źrenice nie reagujące na światło, zapaść, śpiączka, delirium, reakcje psychotyczne, wrażenie bycia w innym świecie, brak kontaktu z otoczeniem. Generalnie odradzam Aviomarin jako narkotyk.

7 tabletek? Ja wziąłem 15. Czy to mozliwe że uszkodziło mi mózg?
  • 887 / 11 / 0
Nie panikuj, nic ci się nie stało, nie wkręcaj sobie niczego
Ludzie brali gorsze rzeczy i żyją
  • 461 / 6 / 0
Idź do lekarza. Chuj wie czy to przez avio czy nie... a może to astma ? ? ?

Mózg masz w porządku (chyba %-D) ale nie popadaj w paranoję ;)
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
lol, nie. 7 to nawet Ci fazy nie zacznie. od 15 moooże coś by się zaczęło (jak widać nic). te wklejone informacje ktoś wziął kompletnie z kosmosu.

tak naprawdę trzeba było do DXM dorzucić 3 tabletki i już.

to raz, a dwa - idź kurwa do lekarza, a nie na forum dla ćpunów pytasz dlaczego masz bezdech długo po wydaleniu substancji z organizmu. ja obstawiam wadę niezależną, a jak od kilku lat masz problemy z oddychaniem to tym bardziej. ludzie ćpają DMH w ciągach w kosmicznych ilościach (po co, to ja nie wiem, ale czytałem o takich) i poza ogłupieniem nic im nie jest. to nie jest niebezpieczna substancja, chyba że kompletnie już przedawkujesz, ale to nie jest 15 tabletek, tylko tak z 1000 - LD50 u szczurów to 1320 mg/kg, u człowieka będzie mniejsze oczywiście, ale nadal będzie to kosmiczna wartość. prędzej byś pokój zarzygał od stóp do głów albo zbankrutował na tych Aviomarinach.

-- edit --

edytnąłem LD50, wcześniej coś mi się pojebało i policzyłem zamiast w górę z difenhydraminy, to w dół i wyszło LD50 na poziomie 272 (nadal w cholerę duże). potem policzyłem w górę, a potem znalazłem faktyczne badania na szczurach i przepisałem. ;)
szatan
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.