Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1800 / 19 / 0
Nie wiem czy o tym było zresztą nie ważne, chodzi o to że dawki brane w kroplach nie przekładają się na te brane w tabsach. Przykładowo ja jednorazowo mogę wypić w kroplach 2,5 g Tramalu ale gdybym wziął 2,5 gramaTramalu Retard w tabsach to pewnie bym się przekręcił po tym.
Tutaj chodzi pewnie o to, że krople są jakoś szybciej metabolizowane i wydalane ale dokładnie nie wiem... Piszę z doświadczenia.
Kiedyś już przedawkowałem Poltram Retard a wziąłem go bardzo mało bo chyba 300 mg w miksie z 450 mg kodeiny i było to nie przyjemne, chociaż nie dostałem padaczki to miałem drgawki nie mogłem nabrać oddechu, to było tak jakby ktoś mi sparaliżował mięśnie odpowiedzialne za ruch klatki piersiowej... Cały czas walczyłem aby czasem nie zasnąć tętno miałem tak niskie, że niemal traciłem przytomność, leżałem tak pół nocy z nogami uniesionymi wyżej niż głowa. Już miałem dzwonić po pogotowie, jednak cały czas się zastanawiałem czy już jestem "wystarczająco" struty czy jeszcze poczekać. Poczekałem i przeszło ale mogło być różnie.
Jednak warto mieć to na względzie jeśli się bierze i krople i tabsy na przemian.
  • 1047 / 22 / 0
diablo73 pisze:
dostawalem np juz 180mg morfiny + pare dopalaczy(psych farma ale nie bede pisal jakich bo to bardzo niebezpieczne) , u mnie nazywa sie metoda kombinacji lekow aby wzajemnie sie wzmacnialy gdyz podnoszenie dawki opiatow to sprawa dyskusyjna i da rady w nieskonczonosc.

diablo
a ja by Cie prosila o napisanie jaka to byla kombinacja. Jesli nie chcesz pisac tego na forum ogolnym to wyslij mi prosze wiadomosc prywatna.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1800 / 19 / 0
Pewnie Dormicum ( midazolam) który rozpuszcza sie w wodzie i można go pukać razem z Majką w jednej pompce. Ot pewnie to cała tajemnica ;] A miks wyśmienity. %-D
  • 189 / 1 / 0
tydzien ciagu, dorzucenie kropli i pach padaczka :< niezle sie poobijalem, wiecej bez benzo nie biore chyba ze wysepie w aptece bez recepty jak pokaze puste opakowanie i powiem ze mialem padake moze dadza co myslicie?
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
Maniek, bardzo watpie abys dostal benzo w aptece. A mam pytanko do Ciebie po jakiej dawce zlapala Cie padaka? Bo ja tez jade na kroplach juz jakis czas i wale po 600-700 mg.
Pzdr %-D

ps. Ja biore trampka juz ze 2 lata i na szczescie padaki jeszcze nie mialem :)
  • 189 / 1 / 0
no i sie ciesz bo ledwo co nie odgryzlem sobie jezyka i nie wybilem oka. walilem dawki cos 400-500 i tak mnie dopadlo ;/ moze to przez te piwa co pilem.polozylem sie bo bylo mocno i w snie mnie dopadla, obudzilem sie z krwia na mordzie bo zajebalem o stolik chyba.
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
O kurde, ostro. Ja bardzo zajebiscie sie boje padaczki. Na moje szczescie nie mialem, nawet rece mi sie nie trzesa. A piwa chyba dzialaja przeciwpadaczkowa, bo rozluzniaja miesnie. Moze po prostu miales gorszy dzien, albo od dluzszego czasu nic nie jadles albo malo, lub byles niewyspany. Przyczyn moze byc duzo... Wspolczuje... :)
  • 189 / 1 / 0
to prawda tamtego dnia nic prawie nie jadlem a nicki poziom cukru w organizmie raczej moze sie przyczynic.przyciety jezyk i miesnie do dzis mi bola :/ ale dobrze ze lezalem na lozku niewiem co musza przezywac ci co padli gdzie na beton w srodku miasta.
mnie to nie odrzucilo niestety od brania a tak nawiasem to tramal zajebisty jest na kaca.
  • 1611 / 34 / 0
A jak o padaczce mowa to mi przypomnieliście - w marcu miałem atak petit MAL po 150mg i.v. - poszukam logów i wrzucę opis, w każdym razie soczyste wytelepanie nie do opanowania przy 100% świadomości, wzmocnione dygotaniem z zimna, po 3h od puknięcia, w tym 1,5h snu więc w środku nocy.
Sprawa bardzo niemiła i mocno nakręca stracha, pamiętam, że nie mogłem się wyprostować by usiąść, ani wstać po bluzę czy wodę by się napić.

Krótko: nawet małe dawki mogą zrobić ałka, a to że i.v. nic nie zmienia - przy braniu non toper przyswajalność jest taka sama.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 627 / 67 / 0
maniek123321 pisze:
no i sie ciesz bo ledwo co nie odgryzlem sobie jezyka i nie wybilem oka. walilem dawki cos 400-500 i tak mnie dopadlo ;/ moze to przez te piwa co pilem..
Przecież alko obniża próg drgawkowy. Niemniej jednak wszytsko zależy od organizmu i samopoczucia, kiedys bralismy z mezem po 2 g i do tego alkohol, a poprzekręcaliśmy się po kilkuset mg bez alko.
niewiem co musza przezywac ci co padli gdzie na beton w srodku miasta
Kiedys dzownilam po karetke dla menela, który dostał padaczki na srodku ulicy, ale z głową nic mu sie nie stalo, w sumie to mu sie ta glowa prawie nie trzęsła. Jak tak sobie przypominam, to faktycznie te ataki padaczki, które widziałam nie były takie jak na filmach, że ktoś macha głową jak pojebany. Głowa i ręce wyprężone i nieruchome, a drgawki są na reszcie ciała.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.