Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 574 / 10 / 0
Ja wzialem SSRI i DXM i ok pobudzenie bylo zyje.
  • 17 / 1 / 0
Witam
Czytałem wątek o działaniu antydepresyjnym DXM'u - mam depresję od około 2 miesięcy, a sertralinę (100mg dziennie) biorę od miesiąca. Czy jeśli dołożę do tego 15-90mg DXM dziennie, to teoretycznie mi się powinno polepszyć, czy pogorszyć? Dzięki, Pozdrawiam.
  • 2372 / 57 / 0
Teoretycznie nie powinno się tych dwóch łączyć, ale przy takim dawkowaniu nic złego się stać nie powinno. Jak działa sama sertralina? Czy konieczne jest podbijanie działania?
Jak tak to bym celował w te 50-60mg DXM'ów i nie przekraczał 90mg dla pewności. (choć imo zależy od wagi). Jeśli zauważysz którekolwiek objawy ZS, to odpuść.
A odpowiadając: teoretycznie powinno pomóc. Teoretycznie. ;)
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 17 / 1 / 0
Nie tyle co konieczne, co mam myśli samobójcze codziennie. Nigdy nie myślałem, że akurat mi to się przytrafi. CosmoDo, a praktycznnie? :D jak to jest, myślisz, że pomoże?

Edit: Przepraszam, zamiast CosmoDo, powinno być "hipollek" ^^
Już widzę, kto Ci tam we łbie siedzi, hehe
  • 2372 / 57 / 0
Miałeś też myśli samobójcze przed przyjmowaniem SSRI? Jeśli tak, czy podczas stosowania się nasiliły? Jak długo trwa terapia?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 88 / 1 / 0
DXM dziala na tej samej zasadzie co SSRI (choc tego naprawde nikt nie wie co dokalnie i jak dziala na poz. molekularnym). cosmo i inne hardkory dowiodly ze laczenie de facto niebezpiecznie wyjatkowo nie jest. potencjal synergistyczny itnieje, ale dane na ten temat sa skape. terytorium jest usiane minami wiec uwazaj. duze znaczenie ma osobnicza wyjatkowosc, kazdy ma inna specyfike receptorow.
zaczynaj od 1tbl i idz w gore, napotkasz SS i juz zdobedziesz doswiadzczenie. od lekkie SS nikt nie zszedl.
ogolnie, jak naprawde masz potrzebe: probuj
galaxies exploding are industrial accidents
  • 17 / 1 / 0
Właśnie myśli miałem głównie przed przyjmowaniem SSRI, teraz juz mi trochę lepiej, powoli wychodzę z tego, ale rodzina się wkurwia, że nie pracuję, tylko siedzę w pokoju i nie wychodzę, więc chciałbym jakoś przyśpieszyć leczenie. Terapia trwa około 40 dni. Testowałem przez ostatnie 3-4 dni po 60mg DXM dziennie, ale zmian żadnych nie zauważyłem, ani w tą, ani we wtą, powinny być widocznie zmiany od pierwszego dnia, czy po jakimś czasie?
  • 30 / / 0
Mieszałem 30 tabletek DXM z fluoksetyną i faktycznie trochę podbija działanie. Więcej euforii ale mam też wrażenie że mniej psychodeli/dysocjacji. Rzecz jasna takiego mixa nie polecam z oczywistych względów.
Lilka i Lucjan się spotkali i na HAJPIE razem napisali :D
  • 2372 / 57 / 0
Ale mieszałeś tylko raz czy to w czasie terapii fluo wrzucałeś? Jakieś objawy ZS?
  • 17 / 1 / 0
Wydało mi się to ważne, więc napiszę ku przestrodze ^^
Biorę Sertraline już z 2 miesiące, ostatnio wrzucałem aco kilka razy po 15 tabletek, co kilka dni - wszystko niby cały czas było spoko, ale tak za 6-7 razem odczułem na sobie taki jakby smutek (nie na fazie, tylko tak później), pewnie coś mi serotonina opadła. Myślę, że jak wrzucasz sobie 15 tabsów raz na miesiąc, jak jesteś na lekach - to nawet lepiej, niż wcale (zauważyłem wzrost serotoninowy), ale jak choć trochę przedobrzysz, to może być gorzej (spadek).
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.