Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 171 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: DilerTwoj »
A co z mefedronem ? Przy braniu srri grozi tym zespolem ?
[b]"Jeżeli myślisz, że jesteś zbyt mały, by coś zmienić, spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem."[/b] - J.Ś Dalajlama XIV
  • 203 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: brusdz »
Ja ostanio polaczylem moklo z deksem ,swiadomie ,znajac ryzyko. 450 dxm a pod dwoch h niecalych 300 moklo(pojawily sie objawy ZS ale lekkie) ,po okolo next 2 h 300(pojawila sie euforia jaksamchuj :-p a jak palilem szlugi to jeszcze mocniej i jeszcze i jeszcze yeah) :-D i potem jeszcze 300 co bylo bledem zycia po mnie scielo miesnie mi tak zwiatczaly ze nie moglem klamki od drzwi nacisnac na nastepny dzien big crush ale 300 moklo kawa szluga mnie postawila troche tzn moglem sie poruszac jakos
[b][color=#FF0000]Autovidol dobry jest, pij go stary nie bój się[/color][/b]
  • 148 / 13 / 0
Ja tam wiem, że nie wolno dxm + amfetaminy, nie wiem czy było.
DilerTwoj pisze:
A co z mefedronem ? Przy braniu srri grozi tym zespolem ?
Ktoś musi sprawdzić ;p
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SirSigil »
Ciekawi mnie pewna rzecz, czekam na opinie.

Mianowicie skonczyłem wpierdalac ParoMerck, w ostatnim miesiącu co drugi dzień brałem 20 mg

W ostatni dzień, około godziny 12 po poludniu łyknąłem ostatnią tabletke, o godzinie okolo 19 wciągnąłem jakieś 0,05g Ivory Wave. Gdzies około 20.30, gdy było bardzo ok, gadana z przyjaciółmi których bardzo lubie a nie widziałem szmat czasu, w tle Westbam z głośników nakręca radosc z przezywanej chwili i tu sie zaczęło. Naprzemienne fale przejmującego zimna i gorąca, twarz raz blada, raz strasznie zaczerwieniona. Do tego straszna potliwosc, ból głowy, kołatanie serca, mioklonie, dezorientacja, ogromny niepokój i uczucie ze zaraz zejde. Łapy trzęsły mi sie tak ze miałem problemy z wyciągnięciem szluga z paczki, zakładam również ze pewnie miałbym powazne problemy z napisaniem czegoś długopisem. Siłą rzeczy strasznie chciało mi sie pic, więc poiłem się zimną mineralką, zrobiłem przeciąg w pokoju, sciagłem koszule i spodniem, zainstalowałem sie w barłogu, załowałem ze skonczył mi sie temazepam a jedyna sedatywna rzecz w mojej apteczce to 40 mg hydroksyzyny które szybko przyjąłem. Za jakies 2, 2h 30 min wszystko powróciło do normy, pozostalo lekkie rozdraznienie. Waszym zdaniem co to mogło byc? Zwykły bad trip czy zespół (choc w sumie to nie mam pojecia dlaczego miałby wystąpić w tych okolicznościach) To nie moj pierwszy raz z Ivory, waliłem go juz wczesniej w wiekszych okolocznosciach i równiez na paroksetynie.
  • 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
mefedron namocniej dzialaja na receptory dopaminowe na serotoninowe tylko troszke wiec nie ma mozliwosci dostania zespolu serotoninowego biorac ssri , po 2 mefedron nie dziala przy braniu ssri sprawdzone w praktyce , Co do Ivorego to nie wiem co tam siedzi bo nie znam sie na tych dopalaczowych scierwach ale jak ja mialem zespol serotoninowy to mialem podobne objawy do ciebie + utraty swiadomosci , zesztywnienie mięsni , ale sadze ze twe objawy mogl spowodowac sam ivory.
kapo
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SirSigil »
Mysle podobnie jak Ty, zresztą z tego co wiem to Ivory nie babra sie przy serotoninie ale ogólnie było profesjonalnie źle i bardzo przypominająco objawy zespołu serotoninowego, dlatego podzieliłem się wątpliwościami.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tulipe »
Łączenie alkoholu z ssri... Nie wiem, co mi się wydaje, chyba że jestem nieśmiertelna i niezniszczalna:-P brałam 30 mg fluoxetyny dziennie i po prostu alkohol mnie szybciej brał, nic po za tym... Raz gdy wypiłam na prawdę za dużo, miałam lekkie drgawki, dosłownie delikatne :]

Btw- gdy doszły mi inne leki, zaprzestałam (póki co..) picia %.
  • 684 / 11 / 0
A co mialas umrzec? To jest raczej wiadomoe, ze nic sie od laczenia alko z SSRI nie dzieje. Najwyzej mocniej dziala tak jak piszesz. Poza tym nie ma to nic wspolnego z zespolem serotoninowym, alkohol nie dziala bezposrednio na serotonine, nie wiem czy w ogole nawet posrednio na nia dziala.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tulipe »
anonimowy, lekarz mówił że ssri + alkohol to kiepskie połączenie.

Mylimy się?
  • 2497 / 49 / 0
To ze kiepskie, to nie znaczy, ze niebezpieczne specjalnie
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.