Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
WujekDobraRada pisze:
Jedynym wyjściem jest pójście i oddanie nieważnego głosu . Gdzieś kiedyś słyszałem ,że jak by tak większość zrobiła to rozpisują następne wybory - ale żadna z parti która kandydowała we wcześniejszych nie mogła by już kandydować.... Koniec z Pisami , i innym gównem.
mylisz się, kutasy użyją kruczków prawnych i zrobią se nowe ugrupowania i dalej będą mogli startować w wyborach
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
Pan Prezes pisze:
WujekDobraRada pisze:
Jedynym wyjściem jest pójście i oddanie nieważnego głosu . Gdzieś kiedyś słyszałem ,że jak by tak większość zrobiła to rozpisują następne wybory - ale żadna z parti która kandydowała we wcześniejszych nie mogła by już kandydować.... Koniec z Pisami , i innym gównem.
mylisz się, kutasy użyją kruczków prawnych i zrobią se nowe ugrupowania i dalej będą mogli startować w wyborach
no to tak jeśli chcecie namieszać po prostu weźcie karty do głosowania do domu. Robi się przez to straszny bałagan, liczba kart sie nie zgadza, można nawet powtórzyc wybory z tego powodu w danym okręgu. Tylko nie róbcie tego w mojej komisji bo nogi z dup powyrywam.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Budrys »
CO do wpolnego startowania z LPR - tonący chwyta sie byle czego... Perspektywa kolejnego wyniku na poziomie 3% ich na pewno nie zadowalała i liczą na to, że wspólnie uda im sie wywalczyc gdzies z 8%.

Nie wiem czy bierzecie pod uwage inne kretyńskie jak dla mnie pomysły, jak np wprowadzenie podatku pogłównego, brak obowiązku ubezpieczania sie, całkowita prywatyzacja nfz itp... Gdybym zarabiał po 30000/miesiąc i miał swoją firme to moze zagłosowałbym na upr.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: raphell »
Gdyby UPR wprowadziła swoje reformy mógłbyś założyć firmę i zarabiać 30000/miesiąc.
Uwaga! Użytkownik raphell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ligo »
Absolwent liceum im. Tadeusza Reytana w Warszawie, student Wydziału Matematyki (5 lat) i (równolegle) Wydziału Filozofii (magisterium) Uniwersytetu Warszawskiego, w 1965 r. aresztowany (List 34), nastepnie de facto zawieszony, studiował w tym czasie psychologię, prawo i socjologię, w 1968 r. powtórnie aresztowany i relegowany z uczelni, odzyskawszy dzieki temu papiery zdał jako ekstern egzamin magisterski z filozofii. Uczestnik seminarium Teorii Podejmowania Decyzji profesora Klemensa Szaniawskiego, Przewodniczący sekcji Socjocybernetyki w Polskim Towarzystwie Cybernetycznym. Członek wielu towarzystw PTE, TNOiK, PTCyb i inn. Wykładał Teorię Podejmowania Decyzji w Wyższej Szkole Gospodarowania Nieruchomościami

Dla wszystkich, ktorzy podwazaja jego inteligencje... wskarzcie mi polityka, ktory jest tak wszechstronnie uzdolniony, wyksztalcony i skonczyl tyle kierunkow studiow jednoczesnie, z czego wiekszosc skonczyl duzo szybciej z tytulem magistra, byl wzorowym studentem, zawsze najlepszym na roku, mimo przesladowan, aresztowan i inwigilacji szedl do przodu jak burza... I gdzie akiemu Ziobro do niego, ktory jak opowiadaja jego koledzy z roku byl przecietniakiem i czesto mial poprawki... i zakonczyl studia jako idiota z papieriem w dloni...
Uwaga! Użytkownik Ligo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Jarosław Kaczyński
Studiował na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie w 1971 na Wydziale Prawa i Administracji uzyskał stopień magistra, a następnie 8 grudnia 1976 r. również na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego obronił pracę doktorską Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą. W latach 1971-1976 był zatrudniony jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. W latach 1976-1981 pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku.

Donald Franciszek Tusk
W 1976 ukończył I Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku. W 1980 ukończył studia historyczne na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Gdańskiego. Jego praca dotyczyła kształtowania się legendy Józefa Piłsudskiego w przedwojennych czasopismach.

Aleksander Kwaśniewski
Studiował handel zagraniczny na wydziale Ekonomiki Transportu Uniwersytetu Gdańskiego. Nie zdał wszystkich egzaminów i nie złożył pracy magisterskiej, więc został skreślony z listy studentów UG. W 1979 KC PZPR wysłał go na roczny kurs do Moskwy, na Wydział Dziennikarstwa Międzynarodowego w Moskiewskim Państwowym Instytucie Stosunków Międzynarodowych przy MSZ, który ukończył z sukcesem uzyskując dyplom nr 1792 z dnia 20 czerwca 1980 .

Andrzej Lepper
Ukończył Państwowe Technikum Rolnicze w Sypniewie jako abiturient, nie przystąpił do matury.

Ku... o czym my tu mówimy ??

Informacje skopiowane z Wikipedii
Uwaga! Użytkownik Tygyrys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Tygrys:
Ku... o czym my tu mówimy ??
To pytanie mnie również dręczy. Uważam mianowicie, że niemiłosiernie kurwa pierdolicie.

I nie ma na to wpływu fakt, że jak czytam o polityce to mi się ciśnienie natychmiast podnosi, że jest późno w nocy a mi się nudzi a nie mogę spać. Nie ma również na to wpływu fakt, że opinie o tym KTO zapewni Polsce trwały wzrost gospodarczy itp itd sratatata (a polakom zajebistą kase, tak gdzieś 30000 pln na miesiąc) wygłasza banda ćpunów która by własną matkę sprzedała, a w ogóle to pewnie właśnie przepierdala ostatnią kasę na DXM, kode, ziele czy inne gówna. Najlepiej to jeszcze kurwa własną partię założyć, hyperreal jak nic wygrałby wybory z wynikiem stu procent. A potem podzielił się na frakcje. Centroprawicowa Polska Partia Palaczy Jointów oskarżałaby lewicowych opiatowców o bycie 'narkomańskim betonem' po czym rozpadłaby się na małego i dużego jointa, a zresztą dalej to sobie już sami pomyślcie...

Ten post jak najbardziej pasuje do tej coraz bardziej jałowej dyskusji, której rozwlekanie do ponad 8 stron zakrawa na przekraczanie wszelkich granic absurdu.

Aha, i nie bierzcie tego do siebie
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tygyrys »
Jacok nie wiem co ty jarasz ale musi byc dobre !! Z taką wizją sceny politycznej to się jescze nie spotkałem ;]
Daj mi namiar na dostawcę a sam powinieneś zacząc książkę pisac!! to jest nowy gatunek literacki: narko-political fiction !!
Uwaga! Użytkownik Tygyrys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: innyodinnych »
Wczoraj oglądałem MK pod oszczałem na nowym tefałpe, gdzie młodzieżówki wszystkich "ważniejszych" ugrupowań wypytywały Bosaka z ligi o co im na duszy leżało. A samoobronie leżała marihuana i miękkie narkotyki, i pytanie brzmiało mniej więcej tak: Czyli wy chcecie legalizować? narkotyki? macie przecież na swoich listach JKMa, który jest za legalizacją. A odpowiedź mnie zszokowała:
- Widać że państwo nie czytacie bloga JKM, on już się ustosunkował do tej wypowiedzi i absolutnie nie jest za legalizacją żadnych narkotyków. UPR zadeklarowała, że taki postulat nie będzie przez nią wnoszony(...).

Oczywiście nie są to cytaty, ale taki właśnie był sens wypowiedzi. Więc pozbywam się złudzeń- nawet jeśli UPR wejdzie, to nie będzie nawet debaty o legalizacji, a co dopiero jakiejś zmiany w prawie.
Sam nie wiem na kogo głosować... może PSL ^^
"Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
  • 223 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: filip.z.konopii »
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.