Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Juby »
Na chwilę obecną została zakończona przygoda z Gałką i Spice'm na czas nie określony ale jak się trafi jakiś grubszy trip to pewno napiszę a manzana też odpuścił.Mawiają że dobry pilot to i na drzwiach od stodoły poleci a co za dużo to i świnia nie przejje
  • 577 / 3 / 0
A po co kupować całą i później się męczyć z tarciem tego i jeść jeszcze gorsze wióry? <_< <_<

Najlepiej kupić mieloną, wsypać do zimnej wody i wypić. Szybko, łatwo i bezbólowo, można zaaplikować gdziekolwiek. Można też kupić np. jogurt i odrazu i kubeczek będzie i na miejscu pod sklepem zjeść %-D

Mielona klepie tak samo jak tarta a że i tak mielona jak i tarta kosztują psie pieniądze wiec lepiej więcej mielonej zjesc :-)

ps. Gałę to dobrze deksem zagryść %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1217 / 21 / 0
Twilight pisze:
A po co kupować całą i później się męczyć z tarciem tego i jeść jeszcze gorsze wióry? <_< <_<
A po co trzec na wiory? Nie lepiej kupic cala galke i po prostu zjesc ja dokladnie mielac zebami? Przeciez jej smak jest neutralny, a niektorym nawet smakuje;p
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
ja wole kupić całe, rozłupić tak, akurad do przełknięcia, jest tego "mniej" bo jak popijam pitnym jogurtem to mniej sie łyżką je tej gałki... a zmielone to by sie tą łyżką chochlowało, a nie piszcze, że gałke nasypać do jogurtu wymieszać i zjejść bo to jest obrzydliwe!

Gałka muszkatołowa? - fuj! ale dobre! %-D :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 577 / 3 / 0
Psychopath pisze:
A po co trzec na wiory? Nie lepiej kupic cala galke i po prostu zjesc ja dokladnie mielac zebami? Przeciez jej smak jest neutralny, a niektorym nawet smakuje;p
Bleee, przeciez w gale najgorszy nie jest "smak", tylko wymiotogenne drazniace uczucie jakie zostawia w gardle, przełyku itp. Jakbym zaczął gryzc gale zebami to by mi chyba same wyskoczyly i uciekły :scared:
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1217 / 21 / 0
A ja bylem nastawiony na ohydny smak, a jak przyszlo co do czego to mi galka smakowala, fajny smaczek mialem potem w ustach i w ogole, jak galke dokladnie przemielilem i polknalem to popilem woda mineralna i tyle, w sumie to mozna powiedziec ze smakuje nawet nawet...

Czy w takim razie cos ze mna nie tak? %-D

EDIT: Pozatym jak sie kupuje firmowe galki (Kamis lub ew. Kotanyi) to galeczki nie sa zeschle, tylko w miare swieze i mozna je bez problemu przegryzc, pierwszy gryz najtrudniejszy, a potem to juz sie gryzie jak orzeszka;p
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pokrak »
Ja dzisiaj poraz pierwszy jarałem gałke z takiej wiekszej lufo-bonga i kurwa jharalem tez wczesniej m,ega izółko, ywjebalo mnie z butów jaralem kruszony kamis "bania ze smakiem" pomieszane z tytoniem (wiecej tytoniu) daje calkeim nbiesle efekty, jestes zajbenay jak po dobrej trawie, po wiekszej ilosci zaczyna sie standardowe dizalanie gałki, wiec koncze posta bo mnie jeszcze tzryma i ide sie podelektować... PS jetsem po 200mg pernazinum i jakichs 15mg relanium, do tego depakine chrono 500, niedwno odstawiono mi clopixol (dwubiegunówka) hehehe
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pokrak »
dzisiaj rano lekkie dzialanie czuc (jak bym byl zajebany trawka lajtowo) ogolnie to moim zdaniem najlepsza metoda podania gałki, latwiej mozna dawkowac i nie dizala z takim opoznieniem...
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
dla mnie najlepsza metoda to: starte 3 orzechy wsypujemy do dużego pół litrowego jogurtu morelowego z bidronki i jemy sobie łyżeczką . Jogurcik zajebiście zabija smak a i zarzucana w ten sposób gała weszła mi ostatnio w nie całe dwie godziny , co jak na razie jest czasem rekordowym w porównaniu do standardowych 4 godzin .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 187 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: yaba »
Nigdy więcej nie zjem gały z jogurtem, chociaż jest lepsza niz benza z jogurtem.
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.