Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 551 / 54 / 0
A jak to jest z tymi zamiennikami. Są jakieś których najlepiej unikać? Ja brałem Elicea i tabletka 10 mg zawierała 12,5 mg szczawianu escitalopramu. Teraz biorę Escipram i tabletka 10 mg zawiera 10 mg szczawianu, także Elicea jakby lepszy. Niby należy unikać Pralexu z firmy Orion.
  • 237 / 13 / 0
W trakcie chwilel bylo dobrze, potem robilo sie coraz gorzej. 3 dzien na odstawce i czuje sie jak truuup, tak sobie mysle, ze zaraz stane w oknie i sprwadze czy chociaz jakas adrenalinka mi podskoczy.
Uwaga! Użytkownik Pompejszyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 270 / 26 / 0
Po dwóch latach od wykupienia recki zdecydował się na kuracje. Ogólnie depresji nie mam tylko zmagam się ze stanami lękowymi a ostatnio nie pozwalają normalnie żyć. Byłem totalnie anty do takich leków ale już mam dosyć mojej sytuacji... właściwie dopiero zacząłem jeść a się zastanawiam czy nie zrezygnować i poprosić lekarza o pregę bo się wiele dobrego o niej naczytałem. Lepiej zostać na esci czy może zmienić na pregę czy może jeszcze połączyć obie substancje?
Jakieś rady dla dziewicy ? Przeczytałem już wszystko o tym leku ale wiele rzeczy już nie pamiętam :)
Czego się wystrzegać? Można sobie zarzucać jakiś tramal ? Dzięki za wszelkie rady.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Od ponad miesiąca jestem na 10mg esci+150mg pregi i dopiero po 4 tygodniach przyszły takie "lepsze dni". Akurat w międzyczasie zarzuciłem 2 razy tramal i było spoko.
  • 403 / 79 / 0
13 listopada 2019ludecki12 pisze:
Po dwóch latach od wykupienia recki zdecydował się na kuracje. Ogólnie depresji nie mam tylko zmagam się ze stanami lękowymi a ostatnio nie pozwalają normalnie żyć. Byłem totalnie anty do takich leków ale już mam dosyć mojej sytuacji... właściwie dopiero zacząłem jeść a się zastanawiam czy nie zrezygnować i poprosić lekarza o pregę bo się wiele dobrego o niej naczytałem. Lepiej zostać na esci czy może zmienić na pregę czy może jeszcze połączyć obie substancje?
Jakieś rady dla dziewicy ? Przeczytałem już wszystko o tym leku ale wiele rzeczy już nie pamiętam :)
Czego się wystrzegać? Można sobie zarzucać jakiś tramal ? Dzięki za wszelkie rady.
jeśli chodzi o stany lękowe to standardem są obecnie SSRI + pregabalina brane razem raz dziennie rano

Tramalem tylko będziesz pogłębiać sobie stany lękowe i mówić że leki nie działają
  • 3649 / 994 / 2
up na stany lekowe i depresje

wellbutrin + lorazepam brane z rana, biedaspeedball
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 189 / 9 / 0
Od 5 dni zwiększyłem dawkę z 10mg na 15 mg bo miałem nawrót całkiem mocny. Ogólnie jest tak sobie, ale tragedii nie ma. Jak myślicie kiedy zwiększenie dawki powinno zaskoczyć?
  • 15 / / 0
Esci rozwija się stosunkowo szybko, myślę że dwa tygodnie, do miesiąca max. Ewentualnie można jeszcze zwiększyć do 20mg, ja tyle biorę w połączeniu z pregba 150mg i jestem zadowolona, ustabilizowałam się trochę, po ponad roku walki z tym cholerstwem jakim jest depresja, stany lękowe, ataki paniki w końcu coś zaczęło się dziać pozytywnego. Jedynym minusem jaki odczułam jest spłycenie odczuwania emocji, trochę takie emocjonalne warzywo, ale w wielu sytuacjach jest to zbawieniem
  • 235 / 28 / 0
Tak czytam i dziwię się, że tak wielu osobom w ogóle przychodzi do głowy jakieś ćpanie tramali, kody, chlanie etc przy leczeniu. To po co w ogóle te leki brać? Takie osoby zamiast pisać, że leki nie działają powinny po prostu przestać ćpać i naprawdę zacząć się leczyć - wtedy może zadziałają.
Bo czytają to również osoby, które podczas swojej kuracji nie zamierzają chlać i ćpać i czytając, że leki nie działają, już na starcie nie dają im szans.
Jak już piszecie, że nie działają to przynajmniej piszcie szczerze, że "nie działają ALE brałem/am do tego raz w tygodniu kryształ całą noc, do tego wóda i browary a nad ranem garść tramali, na następny tydzień kodeina itp itd" to wtedy mamy jasno opisaną sytuację.
  • 189 / 9 / 0
Jak dla mnie brak tu psychoterapii :P w takich sytuacjach oprócz depresji również warto wyleczyć uzależnienia.
Co jak co zgadzam się że psychoterapia to podstawa, sam chodzę i czuje że to dużo daje :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.