Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 87 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: ototom »
według mnie DXM wzmacnia grzbową fazę ALE jest ona w pewien sposób łatwiejsza do przyjęcia...
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
ja się zgodzę w tym przypadku z Qbkinssem i Borysem
psychedeliki usuwają ego na krótki okres działania, parę godzin, by pomóc spojrzeć na wiele rzeczy - zarówno swoje życie, jak i ogólne refleksje na temat społeczeństwa, swojego w nim miejsca, bliskich, życia, umysłu, natury i wszechświata itd. z zupełnie innej perspektywy, nawet nie perspektywy innej osoby i innego punktu widzenia, co totalnie inny sposób patrzenia na WSZYSTKO i myślenia, niedostępny na trzeźwo
mi pomaga to ułożyć burdel w głowie, na nowo sobie posklejać psychikę, wyleczyć depresje i jakieś osobiste problemy psychiczne wynikłe z jakiśtam wydarzeń w przeszłości(na które lekarstwem w innym przypadku pewnie by były lata terapii i farmakologii), docenić szczegóły, których w pędzie życia nie dostrzegałem itd. i nie oczekuję, że stan wyprania i braku ego będzie trwał dłużej, nie chcę stać się idealnym buddystą, obojętnym na wszystko i pozbawionym pragnienia
substancje psychedeliczne dają swoją lekcję na jakiś czas, pomagają wprowadzić jakieś zmiany w życiu na dłużej lub krócej(u mnie zazwyczaj parę miesięcy), nadają nowy, kreatywny i pozytywny wektor na przyszłość zmęczonej szarą codziennością psychice, pomagają olać część nie znaczących głupot, które nas ograniczają, ale bez przesady - wciąż jesteśmy i będziemy totalnie ludzkimi ludźmi z wadami i zaletami i powinniśmy się z tego cieszyć, a nie martwić :) nie osiągniemy doskonałości(i czy jej tak naprawdę chcemy?), a staniemy się choć na chwilę "lepsi" dla siebie i dla bliskich
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
electrofreak pisze:
substancje psychedeliczne dają swoją lekcję na jakiś czas, pomagają wprowadzić jakieś zmiany w życiu na dłużej lub krócej(u mnie zazwyczaj parę miesięcy), nadają nowy, kreatywny i pozytywny wektor na przyszłość zmęczonej szarą codziennością psychice, pomagają olać część nie znaczących głupot
Tak. Grzyby bardzo dobrze, przynajmniej dla mnie, spełniają rolę 'oczyszczalni duszy'. Poza tym przez kilka dni do dwóch tygodni działają przeciwdepresyjnie i motywująco.

Właściwie głównie po to je biorę. Wystarczają bardzo małe dawki np. 20 grzybków.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 224 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbkinss »
Grzyby dystansują...
W królestwie owiec wygodniej być wilkiem
  • 53 / / 0
Nieprzeczytany post autor: chmurek »
Ajjj gdyby można było zachować ten stan motywacji na zejściu grzybków.... Jezuniu, nie byłoby rzeczy niemożliwych.
A tak po za konkursem, natrafił już ktoś na jakieś czapki w tym roku? Ja definitywnie za tydzień w sobotę jadę sprawdzić co w trawie piszzczy.
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: psychotata »
dziś wraz z dobrym znajomym natrafiliśmy na kilka okazów , wiec sezon zbliza sie wielkimi krokami !!! ;] kilka dni deszczu i jedna miejscowa obradzi , na kolejnych tak za 2 tyg
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvi »
Potwierdzam, jako współtowarzysz wyprawy! :)
  • 12 / / 0
Najważniejsze to nie trwać w stagnacji. Osobowość powinna byś dynamiczna i ciągle się uczyć nowych możliwości postępowania w różnych sytuacjach.
Lepiej tego ująć nie można , żebyś mi jeszcze Borys na posta z hodowli odpowiedział to w ogóle było by GIT.A EGO musi być bo co było by celem życia( nie,żebym był egoistą, ale dla własnych potrzeb trzeba podejmować jakieś działania) . Ascezę już przerabiali setki lat temu i chyba nie wypaliło.
  • 224 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbkinss »
Podlasie w grzybach... :D sezon oficjalnie zaczęty...
W królestwie owiec wygodniej być wilkiem
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: psychotata »
gratulacje , ślask nabiera siły . jka bedzie to oficjalnie otworze ;d
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.