Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 904 / 175 / 0
bodyfactory, handluje tym gość pod nickiem Guru
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 130 / 1 / 0
Polecacie Geranium do pracy naauki?
  • 158 / 6 / 0
Do treningu. U mnie i u wielu osób powodowało efekt usypiający gdy się nie ruszałem. Możesz spróbować. Chodzi ci o motywacje do nauki?
  • 130 / 1 / 0
Bardziej o wydajność i koncentracje. Motywacja nie zaszkodzi również.
  • 6 / / 0
Joł, zostałem przekierowany z tematu "prośba o szybką pomoc" tutaj, nie wiedzieć dlaczego ;p W każdym razie po ostatnim incydencie opisanym we wspomnianym topicu postanowiłem ponowić eksperyment i zapaliłem małą lufkę ur-a. Wystąpiły te same objawy co przy kilku wiadrach i tak samo intensywne (jakieś 10 minut kłopotów z oddychaniem, podczas których musiałem się hiperwentylować, a także dręrtwienie kończyn i częściowo korpusu, i nawet twarzy) Nie jest to więc przedawkowanie. Stąd moje pytanie: teraz mogę już to zapalić (syntetyki, lub "normalną" marię?) czy jest to jakieś przewlekłe schorzenie, przy którym lepiej żebym nie tykał dragów? Naprawdę proszę o wyczerpujące odpowiedzi, jeśli niepotrzebnie panikuje to proszę o uświadomienie,ale uczucie jakiego doświadczyłem nawet po jednej lufce UR-144 (sic!) nie było przyjemne (eufemizm), ale nie chciałbym rezygnować z palenia. Co więc powinienem zrobić?
  • 3215 / 420 / 0
Odstaw na dłuższy czas zupełnie zarówno syntetyki jak i marihuanę
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Tak zrobiłem i będę się tego trzymał, ale wiadomo może co to było? Ciśnienie mam generalnie w normie, puls też, ale przy prawie wszystkich pomiarach wyświetlają się "zaburzenia rytmu serca". Czytałem, że arytmia może być spowodowana stosowaniem używek, niby nie dzieję się nic złego, ale czuję jak serce inaczej pracuje.Zwłaszcza po kilku piwach bije dość szybko i mocno, ponadto trochę trzęsą mi się ręce. Wystarczy na razie stosowanie suplementacji (potas, magnez itd, czy może jeszcze coś innego by pomogło?) i odstawienie używek czy raczej powinienem iść do lekarza?
  • 749 / 86 / 0
Opisywane przez ciebie objawy to może być kilka rzeczy: niedobór potasu, zaburzenia wapnia wywołane palonkiem oraz hiperwentylacja. Każda z tych rzeczy powoduje kardiofazy, palpitacje i trzęsawkę rąk. Zalecam odstawkę palonka, suplementację potasem(minimum 1g na dobę), magnezem(minimum 200mg na dobę) oraz ćwiczenie spokojnego i głębokiego oddechu. Do tego oczywicho trzeba pić dużo wody gdyż potas odwadnia.
  • 6 / / 0
Johny - Wielkie dzięki za konkretną odpowiedź, tak zrobię ;]
  • 1081 / 33 / 0
Johny Ha skad wziac potas w takich ilosciach, nie chodzi mi o suplementy, jakise konkretne przeliczniki z przyrody razem z przyswajalnoscia?
Zablokowany
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.