Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 163 / 1 / 0
Witam, jestem nowy ale chcialbym sie podzielic z wami, sposobem ekstrakcji kody z antidolu na ktory wpadlem i ktory stosuje. A calosc zajmuje ok 10 minut.

Rozkruszam tabletki w mozdzierzu, nastepnie wrzucam do ekspresu do kawy (ciśnieniowego). 30 sekund i mam w szklance rozpuszczona kode, i troche paracetamolu (wiekszosc zostaje w filtrze razem z syfami z otoczki). Roztwor jest taki metny a u gory widac wyraznie oddzielona warste paracetamolu. W sumie mozna juz takie cos zapierdolic, nic by sie nie stalo, ale paracetamolu jest tam jeszcze troche (na oko z 20 - 30% tego co w tabletach). W tym celu wrzucam do srodka 5 tabletek wegla aktywowanego ktory wchlania paracetamol. W wysokiej temperaturze dziala on slabiej (i o to chodzi). Dzieki temu wchlonie wiekszosc pozostalego paracetamolu (wegiel aktywowany stosuje sie jako odtrutke w zatruciu paracetamolem). Natomiast fosforany sa bardzo slabo absorbowane przez wegiel co w polaczeniu z wysoka temperatura roztworu z ekspresu daje dużą oszczędność, a wiadomo ze w antidolu mamy fosforan kodeiny i nie chcemy miec duzych strat. Po 4 minutkach przelewam brązowy juz roztwor przez szmatke. I siup do gardła. Warto dodać że smak z węglem jest dużo lepszy. Paracetamolu jest tam naprawde malo, a i tak praktycznie nic sie nie dostanie do watroby, bo w zoladku mamy wegiel :). Teoretycznie mysle ze moznaby bylo nawet zjesc wegla, a potem polknac tabletki antidolu w calosci, to w zoladku paracetamol by zostal pochloniety przez wegiel. Ale lepiej to odzielic przed spozyciem dla czystego sumienia.

Nie wiem jak bardzo fosforan kodeiny jest wchlaniany przez wegiel, ale na mnie taka miksturka dziala dobrze, wiec chyba straty nie sa duze. A ten sposob jest dobry bo calosc zajmuje ok 10 minut.

Pozdro jol, prosze o wasze opinie. :). Niech sie jeszcze jakis chemik wypowie czy slufogwajakol jest rowniez dobrze pochlaniany przez wegiel aktywowany.

[Kodeina - Wątek Ogólny]
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2009 przez darkboy, łącznie zmieniany 1 raz.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
fajnie tylko że na moje oko bardzo wątpliwe jest to iż ten węgiel w rzeczywistości wchłania pozostały paracetamol. Ja bym bynajmniej się bał.
Węgiel aktywny nie jest odtrutką na paracetamol. Odtrutką jest ACETYLCYSTEINUM (ACC). Raz nawet kupiłem opakowanie, bo gryzło mnie sumienie po wypiciu niezbyt dobrze przefiltrowanego antka,

na moje oko twoj sposób jest jednak przekombinowany na siłę. wolę pozostać przy strzykawce 100ml, sznurku i szmatce.

[Kodeina - Wątek Ogólny]
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
potwierdzam - węgiel nie jest "odtrutką" w stricte tego słowa znaczeniu. Wykorzystuje się go przy zatruciach lekami, gdyż "wchłania" je do siebie, nie dopuszczając ich do organizmu - ale to działa tylko "bezpośrednio" po spożyciu, póki są jeszcze w żołądku. Niestety, metoda ma tą wadę, że prawie na 100% jest mniej wydajna, gdyż nie widzę powodu, aby kodeina nie była również w jakimś stopniu wchłaniana przez węgiel.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 84 / 1 / 0
mi też wydaje sie przekombinowany po pierwsze wątpie aby wegiel aktywny był neutralny wzglendem fosforanu kodeiny po drugie niepokoi mnie wysoka temperatura w ekspresie ,apropo ksionc bardzo dobrze że używasz acc max

sorry pojebały mi sie wątki poprzednia wypowiedz to do wątku kodeina -ekstrakcja

[Kodeina - Wątek Ogólny]
Uwaga! Użytkownik Louis de pointe du lac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
Spojrzcie sobie na tabele w necie, wegiel BARDZO SLABO absorbuje fosforany, a mamy do czyniena z fosforanem kodeiny. Natomiast paracetamol BARDZO DOBRZE jest absorbowany. Wegiel oczywiscie ze nie jest odtrutka tylko absorbuje substancje, tak mi sie napisalo. Bo chodzi o to ze w ulotkach lekow z paracetamolem jest napisane ze w przypadku przedawkowania w ciagu godziny nalezy podac wegiel aktywny.Pozatym na necie gdzies bylo napisane ze 1g wegla potrafi pochlonac 2g paracetamolu. Co do filtrowania w ekspresie cisnieniowym zobaczcie sobie jak to wyglada :). Widac wyraznie dwie warstwy. Przy czym na filtrze zostaje mnostwo syfow. Oczywiscie nie namawiam nikogo do tego sposobu itd. Jedynie podaje informacje ze ja tak robie i dziala na mnie. Dzisiaj w nocy ostro mnie poczochrało ;). A praktycznie na filtrze zostalo 3/4 tych tabletek co wsypalem. Potem jeszcze wegiel i przelac przez szmatke. W roztworze nie plywaja zadne syfki.

Taka tabelka

rodzaj zanieczyszczenia podatność na usuwanie

antymon, arsen, bizmut, chrom, cyna wysoka

srebro, rtęć, kobalt, cyrkon dobra

ołów, nikiel, tytan, wanad, żelazo dość dobra

miedź, kadm, cyna, bar, selen, molibden, mangan, wolfram, rad niska

chrom, brom, jod, fluorki wysoka

azotany, fosforany, chlorki, bromki, jodki niska

Oczywiscie jakies tam straty sa, jednak mysle ze nieznaczne. Porobilo mnie rowno ;).

PS. Co do temperatury... to w gruncie rzeczy dzisiaj sprawdzilem... wystarczy nie czekac az sie woda nagrzeje, tylko od razu przekrecic zeby wyciskalo pod cisnieniem... i leci zimna. Co jest dobra opcja bo:
- paracetamol w zimnej wodzie slabo sie rozpuszcza ( a wiec wiecej zostanie na filtrze)
- wegiel lepiej absorbuje substancje w wodzie ok. 10*C. Im wyzsza temp. tym gorzej.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2009 przez darkboy, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
same terpeny (do których należy gwajakol) są ładnie pochłaniane przez węgiel aktywowany, jednak nie wiem jak to będzie z jego sulfonową pochodną - sulfogwajakolem, a tymbardziej z jego potasową solą która występuje w thio hehehhe. sam myślałem nad ekstrakcją z thio tą metodą, jednak jeszcze jej nie sprawdziłem w praktyce. węgiel opiatów nie pochłania, oczyszcza się nim heroinę w afganistanie.
pozdro
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
darkboy - po co pierdolić się z jakimiś ekspresami, z których wychodzi mętny roztwór, następnie oczyszczany węglem, skoro mogę zrobić ekstrakcję po swojemu, wyjdzie mi całkowicie klarowny roztwór, a węgiel mogę dodać tak czy srak?
ekspres to jakaś bzdurna metoda.

co do węgla, to ciekawa uwaga, można to stosować, kiedy ktoś już x razy filtrował, a tu dalej mętne, wtedy dojebać węgla i spokój.
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
Ekspres, po to zeby ekspresowo przeprowadzic filtracje ;). Powiem Ci ze byl metny ale i tak duzo paracetamolu sie oddzielilo. Z tym ze woda byla goraca. Nastepnym razem sprobuje z zimna... Paracetamol ciezko sie rozpuszcza w zimnej to mysle ze tez wyjdzie klarowny. Filtracja w ekspresie to 30 sekund. Chodzi o czas, nie wszyscy moga sobie w domu pozwolic na wlozenie do lodowki roztworu itd. W ogole nastepnym razem wloze filtr weglowy do tego metalowego filtra od ekspresu. Wtedy cala ekstrakcja zajmie pol minuty. Miejmy nadzieje :)
  • 1069 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
[quote="darkboy"]
Ekspres, po to zeby ekspresowo przeprowadzic filtracje ;). Powiem Ci ze byl metny ale i tak duzo paracetamolu sie oddzielilo. Z tym ze woda byla goraca. Nastepnym razem sprobuje z zimna... Paracetamol ciezko sie rozpuszcza w zimnej to mysle ze tez wyjdzie klarowny. Filtracja w ekspresie to 30 sekund. Chodzi o czas, nie wszyscy moga sobie w domu pozwolic na wlozenie do lodowki roztworu itd. W ogole nastepnym razem wloze filtr weglowy do tego metalowego filtra od ekspresu. Wtedy cala ekstrakcja zajmie pol minuty. Miejmy nadzieje ]

no tak nie moge wlozyc r-ru do lodówki ale jak będe wkładał pokruszone tabletki do ekspresu to na bank sie stara nie zapyta po chuja ja to robie :nuts:
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
pomijając fakt, że ekspres ma pewnie jakieś 10% używkowiczów ;)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.