Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
user 1 g niektórym starcza na tydzień ostrego ćpania %-D Ja tam uwielbiam nie przekraczać 800 mg na dzień, 400 rano i 400 popołudniu :cheesy:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 466 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cpunek00 »
Ja też dzisiaj juz 400mg wjebałem w kapsułkach i fajnie było.
Uwaga! Użytkownik Cpunek00 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
Gargamel pisze:
"Leczenie albo cpanie- wybor nalezy do ciebie" - minister ochrony zdrowia cpunow ostrzega. W razie klopotow skontaktuj sie z Gargamelem lub farmaceuta.
Właśnie mam kłopot więc kontakuje się z Tobą. Ile przerwy po sertralinie żeby tramadol działał jak należy???
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
Czemu tramal na mnie nie działa jak należy? :( Fakt, skręta likwiduje, ale spodziewałem się po nim czegoś więcej.
Puknąłem 300 mg zaraz po kodzie i jedyny efekt to mdłości :(
Może dlatego, że nie zarzucałem do tego żadnego benzosa? A może za mało?
Wjazd niby jakiś tam poczułem, o ile to coś można nazwać wjazdem :(
Cóż, spróbuję zarzucić więcej.
EDIT
Spytam jeszcze, jak to najlepiej miksować z kodą?
EDIT2
Przy jakich dawkach występuje ryzyko padaczki?
Ostatnio zmieniony 24 października 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 2 razy.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
Przy jakich dawkach występuje ryzyko padaczki?
ostatnio dochodziłem pod dwójkę dobowo ,bez klonów ,oprócz pojedynczych mocnych wstrząsów ,i jednego dłuższego obeszło się jak zazwyczaj ,to nie znaczy że tobie morze się nie udać :-)

spokojnie możesz załadować 600
  • 3182 / 369 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
dr.Kubeusz pisze:
Ile przerwy po sertralinie żeby tramadol działał jak należy???
2-3 dni
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Qrwa ale niefart, dzisiaj specjalnie pojechałem do sąsiedniego miasta do szpitala na izbę przyjęć aby mi wypisali recepte na butle Tramalu 96 ml (tak wiem, nie lubie Tramalu) Uprzednio umieściłem pod językiem 2 mg Klona aby być bardziej przekonywującym. W jednym szpitalu bardzo niemiłe stare qrwy szpitalne mnie wysłały do innego szpitala czy też przychodni na drugi koniec niezbyt znanego miasta. Więc błąkałem się po obcym mieście szukając konkretnej ulicy i gdy już ją znalazłem i wszedłem do tej przychodni to jakaś młoda pizdeczka z młodym cwelkiem w czerwonych uniformkach mnie zjebały, że tutaj się recept nie wypisuje. W dodatku z ironią powiedziały że pewnie chce jakiś lek na P i że pewnie jest to jakiś uspokajacz albo Tramadol.
Potwierdziłem, że skończył mi się Poltram ("Tramal groźniej brzmi" cyt. Gargamel) a kręgosłup po urazie bardzo boli a do pracy jutro trzeba iść. Nie podziałało to na jebanych pozbawionych empatii dziadów, troche się z nimi posprzeczałem w końcu kazali mi spierdalać. Mocno się wkurwiłem laska jak laska ale tego chuja pewnie ratowniczka medycznego po podstawowym kursie to sobie zapamiętałem bo miał wyjątkowo brzydką morde. To był taki typ co pewnie wszędzie dostawał wpierdol i teraz gdy ma jakieś poczucie śmiesznej władzy to się wyżywa.
Wiecie jak zachowują się tacy głupiomądrzy pseudointeligenci co potrafią dogadywać tylko wtedy gdy są w danym momencie nietykalni. Macie takich przykładów mnóstwo chociaż tutaj na tym forum.
Pierdolić Polską służbę zdrowia, a kręgosłup jak bolał tak boli %-D
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
ale wyprawa %-D
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
A ja mam farta ostatnio, bo w ciagu ~2 tygodni "wyciagnalem" od lekarzy 7 recept na 30x200mg Noax Uno (3 od lekarza/lekarzy rodzinnych, jedna od ortopedy, jedna od dentysty, dwie dzien po dniu w szpitalu; w sobote w miescie oddalonym ode mnie 200km gdzie u dziadka bylem, jeszcze ubezpieczenia nie mialem; jedna wczoraj u siebie w szpitalu na izbie przyjec). Nie chwale sie, ani nie zale. Raczej bardziej zale, bo jak tu zakonczyc ciag :-/ ? Nie dosc, ze w domu ponad 40 sztuk lezy, to jeszcze 3 bibuly niewykupione. Dzis czy jutro musze wykupic ta wczorajsza z izby przyjec, bo je mozna wykupic do tygodnia podobno. Dwie (od dentysty i ortopedy) jeszcze moga poczekac ponad 3 tygodnie.

Ale od dzisiaj koniec. Wczoraj wrzucilem 600mg trama w poludnie plus 200mg wieczorem i lacznie 5mg klona. Dzis jakby jakas nieprzyjemna "odstawka" sie pojawila mam w robocie jedna "dwusetke", a klona redukuje. Rano 1mg, wieczorem 1mg. Do tego zaczalem brac Fluanxol 3xdziennie 0,5mg. Przerwa minimum 2 tygodnie.

A, i nie pisac do mnie maili, bo nie sprzedaje.

Edit: i hvj bombki strzelil. Wykupilem ta recke z izby przyjec (tydzien jest na wykupienie recepty ze szpitala z izby przyjec jakby ktos nie wiedzial) i 3x200mg Noaxu pokruszonego poszlo. Na szczescie klona nie dorzucilem i nie mam zamiaru. Oddam kumplowi te kilkadziesiat sztuk Noaxu (tramadolu) zebym nie bral, bibuly niewykupione tez mu dam na przechowanie. On nie bierze nic, tylko alko co najwyzej na weekendzie pije, to na pewno mi nie zje ;-) . Dzisiaj dam mu to na przechowanie. Zostawie sobie max 3 tabsy jakby zwalka mnie zlapala po ciagu.
Ostatnio zmieniony 26 października 2009 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
zobaczymy jak się przerwinka uda-powodzenia
Zablokowany
Artykuły
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.