Kupiłem trutke na ślimaki (Snacol firmy Bros) i niewiem czy sypać go bezpośrednio wokół krzaczków czy może gdzies poza donicami bo nie jestem pewien czy ten specyfik przypadkiem nie otruje mi roślinek(chociaż pisze że deszcz go nie wyplukuje) zatem niewiem co mam robić jak ktoś się orientuje to byłbym wdzięczny za każdą radę.Pozdrooo
Czyli po 22 czerwcu czas nasłonecznienia się skraca, poprawcie mnie jeżeli źle rozumuje...
Ale do sedna, kiedy zacząć stosować ten plakton? Po tym 22 czerwca, czy dopiero jak zobaczę zaczątki topów? Na wegu będę biohumus dawał, i drugie pytanie brzmi czy podczas kwitnięcia też go mogę dawać? A trzecie pytanie, polega na tym, że oprócz „normalnych” roślin już kiełkuje sionka z autofem, który mam dawać nawóz? Albo obydwa naraz?
rokita00 pisze:Mam pytanie,
Po wykiełkowaniu pestek wsadziłam je do ziemi w plastikowe kubeczki z dziurkami w dnie no i przez te dziurki w kilku kubeczkach wyszły korzonki. Czy mam je przesadzić do wiekszych doniczek? Czy zakleić te dziurki przez które wyszły korzonki. Dodam jeszcze że za +- 2 tygodnie ida na out.
Niech ci zwiendnom te narkotyki ty marginesie społeczeństwa ! :D
BuddahLova pisze:Nie, po chuj.
Niech ci zwiendnom te narkotyki ty marginesie społeczeństwa ! :D
Jak już mają tyle korzeni to desantuj roślinki już teraz, nie powinno już być zimno…
Nie wiem o co Tym ćpunom chodzi… Mają dookoła pełno chwastów i traw, a dopierniczają się do moich roślin. Ostatnie dwa Passion#1 zostały zjedzone (jeden całkiem znikł, a drugi została sama łodyga). Zjedzony został jeden z dwóch Maroc. Ostatni 1 Maroc, pięć Durban Poison i dwa Easy Sativa są mocno pogryzione… :'( :motz:
Nie wiem czy po kolejnych napadach tych mięczaków coś przetrwa, co prawda mam jeszcze 7 roślinek z auto w domu, ale boje się je zasadzić na dwór… :motz: :wall: :emo:
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.