Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 476 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Schizool »
Zdecydowałem się na kolejny chill z Tramalem i wyszło bardzo fajnie. Więc moje obawy odnośnie haftowania day after sprzed kilku stron były bezpodstawne, choć już nie odczułem tych uderzeń przyjemności, gdy leżałem w łóżku (nie śmiać się - to tylko 250mg, ale przy zerowej tolerce, więc przy większej dawce zapewne to by nastąpiło). Słuchając muzyki i leżąc z zamkniętymi oczami, miałem dziesiątki marzeń sennych z zaburzeniami percepcji miejsca oraz czasu (wszystko dzięki wcześniej walniętemu w klamę 40mg Zolpidemu, zanim jeszcze trampek był w planach - ciekawa mieszanka). Do tego jeszcze na początku strzeliłem sobie ze dwa driny malinówki, co by nie mieć szybkiego spadku euforii po Zolpi. Nad ranem jeszcze dobrałem klona, coś zjadłem, poczytałem i w końcu pozwoliłem sobie na sen. Jeszcze po wstaniu odczuwałem pozytywy z minionej nocy, szkoda tylko, że nazajutrz znów to samo gówno. Ciekawe, że ze Stilnoksem mam małe doświadczenie, a jednak te "aż" 40mg trzymało mnie przy całkowitej kontroli.
Dawno nie brałem Trampka, a już na pewno nigdy go z niczym nie mieszałem. Nie wiem, kiedy to powtórzę, wiem jedynie, że pudełko świeci pustką :P
Uwaga! Użytkownik Schizool nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Parvati »
retard 200, 100tablet, ja nie uzywam i nie potrzebuje... ile to jest warte?
“Whether drugs lead to illumination or degradation depends on the spirit in which one takes them.”
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
200 zł ;]
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
dam ci 250 zł , a userd mnie zaraz przebije,pewno już zaklepał ten tramal
sorry userd musiałem tylko nie mów że nie wysłałeś maila do niej zresztą nie ty jeden :-)

a tak serio to nie chce ,bo to wciąga i nie chce na mnie zbyt bardzo działać i robię sobie przerwę od niego to mi nie zależy,jakby mi zależało to można by było zrobić sobie mała licytacje ,ciekawe ile jest ktoś w stanie zapłacić za 20 gramów tramalu.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Nie chce Tramalu bo na mnie nie działa prawidłowo i przez niego mam tylko kłopoty oraz depreche. Po raz kolejny przekonałem się, że Tramal to nie zabawka dla mnie ;]
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Przejechałem się dziś do miasta i poszedłem do NZOZ (pierwszy lepszy), na prywatną wizytę z neurologiem. Zacząłem ściemniać, że od dawna męczy mnie ból oka, który promieniuje na głowę itp., itd. Przeszkadza w pracy, tylko Poltram pomaga ble, ble, ble. W sumie mogłem wymyślić coś lepszego, ale nie wiem czy to by coś dało. Jak to zwykle z moim pechem bywa trafiłem na jakiegoś cipowatego ostatniego sprawiedliwego, który zamiast wprost mi powiedzieć: "nie i tyle" zaczął mnie przepraszać, że mi tego trama nie wypisze, bo to taki i siaki lek, no i w papierach miałby później brzydko. Chyba głupio mu było wziąć kasę za darmo to zaczął robić wywiad i pierdolić jakieś farmazony, że to może być poważniejsza sprawa z tym okiem i dał skierowanie do szpitala na tomografie i coś tam jeszcze. W między czasie (byłem tam 40 minut) ze cztery razy wcinałem mu się w zdanie, że Poltram bardzo mi pomaga w pracy grafika, bo tylko on niweluje ból. Że mi się właśnie skończył, a ja mam teraz dużo zleceń, a przy tej pogodzie ból się nasila. Nic. "To by było niesprawiedliwe, jakbym ci go przepisał". Zamiast tego dał mi reckę na coś w saszetkach i na literę "M" (Mipp-coś-tam?). Straciłem 60 zł i wkurwiłem się jak mało kiedy. Ale i tak będę próbował dalej.

Jakby ktoś był na tyle miły, żeby podzielić się informacją o lekarzu z okolic Rzeszowa, który nie pierdoli się w tańcu to niech napisze do mnie PM. Będę bardzo, bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 20 października 2009 przez unrealism, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
jest tu ktoś kto zarzuca?zarzucał trama podczas kuracji na SSRI? jeśli tak to proszę odpiszcie mam parę pytań co do wiedzy empirycznej, bo teorie znam.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Albo mi się wydaje, albo ksionc, kiedyś o tym pisał.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Dziala slabiej po ssri. Ja bralem na seroxacie, citalopramie i trazodonie. Zespolu serotoninowego nie dostalem, ale jest to mozliwe. Imo nie warto brac trama na ssri, bo w ciagu dawki nawet powyzej grama slabo robia. Szkoda tramadolu. Poza tym stara cpunska zasada: cpanie albo leczenie!. Jednego z drugim sie nie laczy, bo leczenie wtedy huja daje, a dragi slabo dzialaja/nie dzialaja/dzialaja niebezpiecznie. Albo cpaj i przestan brac ssri, albo bierz ssri i nie cpaj. Proste.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tmkl »
Dostalem dzisiaj od kolezanki tramal 100 :D nigdy tramadolu nie bralem i chcialem sie zapytac ile by wziac na pierwszy raz zeby bylo przyjemnie i sie nie zabic :P
Głód miłości jest tak samo wielki, jak głód narkotyku...
Barbara Rosiek
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.