Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1130 / 48 / 0
Nic na mnie ostatnio nie dziala od szamana oprocz krolowej 2v2. Ostatnio zartownis wyslal mi w gratisie do jednego zamowienia 1v2 i klip dagge, o ktora nie prosilem w ogole, a do drugiego 3jke. Zmieszalem to wszystko jak skonczyly sie wory z 2v2 i dzialania kompletnie 0. Zaznaczam, ze tolerancje trzymam w ryzach, bo suplementuje regularnie agmatyne, ktora jest antagonista nmda i podbija wszystko a palenie w szczegolnosci usprawniajac komunikacje receptorow cb1. Jedyne prawilne zielsko w polskich internetach to 2v2. Jak jej zabraknie to bedzie bida z nyndzo pany (a ktos wspominal, ze moze cos w tym stylu sie kroic pare stron temu).
  • 1203 / 21 / 0
deoodeoo pisze:
Jaka mieszanka ziolek na sen polecicie ?
Nom, zapomniałem dodać, że pomocne może być również combretum, mulungu i Mitragyna hirsuta / javanica :)
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1152 / 230 / 7
Testowałem ostatnio Maconha Brava, ekstrakt x20 klepie tylko na początku, dopalanie mało daje. Stan przyjemny, rozluźniający, muzyka lepiej wchodzi.

Warto to zmieszać z ekstraktem z damiany. (sam robiłem izopropanolem, można też kupić gotowy)

Kanna działa na mnie zupełnie inaczej sniffem niż palona, ale może to wina ekstraktu który sniffuję, palę normalne ziele. Sniffem przypomina to trochę serotoninowe ketony, ale dużo słabiej. Doskonale leczy z niewyspania. Palone ziele poprawia nastrój podobnie do marihuany, ale nie znosi tak fajnie zmęczenia. Zupełnie inny rodzaj przyjemności - po sniffie fajnie leżeć i się przytulać, a palona kanna mobilizuje do działania, sprawia że przyjemniej odbieramy co nas spotyka w życiu. Chociaż lepsze efekty terapeutyczne i do tego taniej miałem po 5-HTP. :) Dlatego dla mnie sniff wygrywa.
W miksach z innymi ziółkami? Coś tam robi ale bez fajerwerków. Przy paleniu dosyć krótko działa, ciężko się nacieszyć tym stanem zwłaszcza że nie jest wyraźny.
W miksach z suplementami? Na pewno kiedyś spróbuję z inozytolem i PEA, przeczuwam synergię.
W miksach z używkami? 4-Me-2-AI + kanna kiedyś testowałem sniffem. Było całkiem nieźle, ale nie polecam bo to potencjalnie niebezpieczny mix.
Doustnie ekstrakt nie działa prawie w ogóle, a po herbatce z 1g ziela dostałem mdłości a potem sraczki (nie mieszałem z 5-HTP) i bolała mnie głowa. Nie wiem czy tylko układ pokarmowy dostał po dupie, czy to był lekki zespół serotoninowy. Gdy niedogodności minęły, miałem podwyższony nastrój :cheesy:

klip dagga sama z siebie raczej nie działa, ani nie zmienia działania maconhy ani kanny. Trochę zwiększa zamułkę przy damianie. Na pewno działa miks heimia + klip dagga.

Do wszystkich ziółek polecam 5-HTP, tylko uważajcie na kannę, przy paleniu nie powinno się nic stać ale jeżeli ją jecie to taki mix może być nieciekawy.

Badania trwają...
Ostatnio zmieniony 02 marca 2016 przez hydroksy, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 46 / 2 / 0
Mam takie pytanie. Ktoś z Was próbował nanosić ekstrakty w formie proszków na susz? Jest jakaś w miarę prosta metoda?
  • 1152 / 230 / 7
A tak jak się maczanę robi nie zadziała?
Ja ostatnio próbowałem uczynić klip daggę znośniejszą dla gardła, bo palony ekstrakt strasznie gryzie. Rozkruszyłem ekstrakt na jebany pył, dodałem wody, powstała pasta, próbowałem ją palić ale szybko zapychała lufę. Po zmieszaniu z damianą było spoko, i wydaje mi się że dzięki wilgoci więcej się waporyzowało a mniej spalało. (używałem lufy, takiej porządniejszej ale lufy) Wydawało mi się że dagga przykleiła się do damiany, ale pewności nie mam bo nie suszyłem tego.
  • 46 / 2 / 0
Nie mam pojęcia jak się maczanki robi. Nie interesuje mnie tamten dział. Mamy kompozycje, mamy ekstrakt heimy x15, wcześniej był też ekstrakt Maconha Brava x20, wszystko w formie suszu przyjaznego do palenia. Zastanawiam się jak nanieść ekstrakty nieważne czy w formie proszku czy zbitej żywicy na susz, bez straty. Czy taka zabawa i tworzenie własnych kompozycji ma większy sens, czy jednak lepiej spożywać w pierwotnej formie np. rozpuszczając w soku. Skoro istnieją takie ekstrakty to metoda skuteczna musi być, więc samo pytanie raczej retoryczne. Może ktoś już próbował takich rzeczy. Nie przypominam sobie, aby w tym wątku ktoś wcześniej o tym dużo pisał. :)
  • 1203 / 21 / 0
Ale Frugo, hydroksy dobrze Ci podpowiada. Jak chcesz bez strat to musisz to zrobić podobnie jak maczanę, to jest rozpuścić interesujące Cię sproszkowane ekstrakty czy żywicę w spirytusie lub acetonie (jeśli te w ogóle rozpuszczają się w alkoholach - to musisz sobie sam sprawdzić) potem do tego roztworu wrzucasz "podkład" (nośnik), mieszasz dokładnie, zostawiasz na parę godzin i potem wykładasz na płaską powierzchnie i zostawiasz do całkowitego odparowania rozpuszczalnika.
A z mojego doświadczenia - może nie jest to najwygodniejsze ale ja palę głównie z bonga lub waporyzatora i wtedy mi to nie przeszkadza - wystarczy sproszkowany ekstrakt (np kanny lub klip daggi) dobrze wymieszać z Kompozycją czy innym suszem i można bez problemu jarać :)
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 785 / 16 / 0
Nigdy nie probowalem tych ziolek na relaks co polecicie ? i parzy sie czy pali w lufce? ktore najlepiej zmieszac?
  • 1152 / 230 / 7
deoodeoo pisze:
Nigdy nie probowalem tych ziolek na relaks co polecicie
Chcesz gotową mieszankę czy coś pokombinować? Na relaks jest dobra Kompozycja 3, a z roślin:
imphepho
Mitragyna hirsuta
Combretum quadrangulare
damiana
mulungu - to działa też trochę jak dysocjant

a z takich bardziej znanych co dostaniesz w aptece:
melisa
waleriana

Ostatnio obudziłem się nad ranem i nie mogłem zasnąć. Tryptofan nie działał. Kompozycja 3 zadziałała :)
deoodeoo pisze:
i parzy sie czy pali w lufce?
Można i tak i tak, ale np. składniki aktywne damiany słabo się rozpuszczają w wodzie, więc ekonomiczniej wychodzi palić. Nie dotyczy to wszystkich ziółek - w przypadku np. Kompozycji 2v2 przy podaniu doustnym jak najbardziej działa, do tego dłużej. Z tym że Kompozycję po prostu jadłem, a nie robiłem herbatkę (w sumie kiedyś zrobiłem ale wypiłem z fusami).
  • 785 / 16 / 0
ok to powiec ktore sie pali a ktore parzy ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.