Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 633 / 154 / 0
Niestety ryzyko, że stanie się tak, jak piszesz jest wysokie.
Są i alerty o rodzaju leku, jak i ostrzeżenie o przedawkowaniu przy danym PESELu.
Niebawem takie zdublowanie recept nawet nie będzie możliwe, bo system zablokuje wygenerowanie recepty, a w przyszłym roku to, ile i czego można wydać, ma przeliczać apteczny algorytm. To może się nieco opóźnić, ale na pewno będą konflikty na linii poradnia-pacjent-apteka.
  • 465 / 45 / 0
Kwestia jest taka, że lece na jakiś oparach już a tu muszę jeszcze antydepresant zmienić, więc tym bardziej by się zwykły xanax przydał i to 1mg. Pregabalina chuja da. Akurat mój obecny magik nie jest jakiś mega uprzedzony do benzo, ma taki wypośrodkowany pogląd, ale też nie ma świadomości ile i jakie dawki u mnie lecą, nie sądzę że przed zmianą antydepa na silniejsze przeciwlękowo będzie chciał mi ciąć dawki bo to nie ma sensu. Raczej szybkie przejście na paroksetynę i potem powoli z benzo. Ja to tak rozumiem przynajmniej
  • 2394 / 653 / 0
13 grudnia 2023kurczakswiezy pisze:
Niestety ryzyko, że stanie się tak, jak piszesz jest wysokie.
Są i alerty o rodzaju leku, jak i ostrzeżenie o przedawkowaniu przy danym PESELu.
Niebawem takie zdublowanie recept nawet nie będzie możliwe, bo system zablokuje wygenerowanie recepty, a w przyszłym roku to, ile i czego można wydać, ma przeliczać apteczny algorytm. To może się nieco opóźnić, ale na pewno będą konflikty na linii poradnia-pacjent-apteka.
Także złotym rozwiązaniem jest ciągnięcie powiedzmy takiej alpry od POZ, psychiatry i np jeszcze od neurologa. Jak bedzie z 3 niezależnych źródeł to bedzie git czy beda spoglądać w naszą otchłań duszy zwaną IKP i chuj bombki generalnie strzeli ??
  • 21 / 3 / 0
@WujekMorda chyba lekarz nie może zobaczyć twoich recept, chyba że udostępnisz mu to w ikp. Tak mi się wydaje.
  • 633 / 154 / 0
Rozważania teoretyczne: przecież do tego o czym piszecie będzie potrzeba aż trzech różnych chorych, za chwilę albo gabinet nie będzie w stanie zbyt wcześnie ponowić recepty jeden po drugim - ze względu na blokadę czasową przeliczoną na dawkowanie, albo i tak zablokują to w aptece co już stało się z częścią np papierowych rpw
Magik będzie zobowiązany zweryfikować listę leków, za każdą wizytą opisać sytuację w dokumentacji, przesłać przez system centralny - państwowy i nie zaryzykuje utraty prawa wykonywania zawodu, turystyka dobiega końca.
  • 465 / 45 / 0
Pany a jak to jest ze po długim okresie brania tego xana czyli 6 tyg około 2mg ale dziś nie czuję żadnej potrzeby brania w sensie lęków itp itd to i tak muszę wziąć trochę bo za długo brałem już żeby nagle przestać ?
  • 2258 / 384 / 0
A ja właśnie odkryłem Xanaxy SR, ciekawe, długo utrzymująca się faza, dobre do pracy w biurze
  • 13 / 3 / 0
14 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
Pany a jak to jest ze po długim okresie brania tego xana czyli 6 tyg około 2mg ale dziś nie czuję żadnej potrzeby brania w sensie lęków itp itd to i tak muszę wziąć trochę bo za długo brałem już żeby nagle przestać ?
Nic nie bierz. Te "złe rzeczy" które dzieją sie po nagłej odstawce sa bardzo odczuwalne, a więc gdy ich nie czujesz, to ich nie ma. Druga sprawa, poczekaj jeszcze trochę (z dobę), aby się upewnić że nie masz skutków odstawiennych.
  • 465 / 45 / 0
Chyba tak zrobię . Pewnie rozpoznam jak będzie coś nie tak . Dzięki
  • 633 / 154 / 0
To zależy ile godzin minęło od ostatniej dawki.
W sumie masz jeszcze alprę skumulowaną w sobie, to nie jest takie proste, ponieważ nie jesteś z niej wyzerowany.
Zablokowany
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.