Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
Siema! W tym roku moj pierwszy out. Ogolnie mam pare pomysłów, nie wiem czy beda ok:

1) W fazie kielkowania chcialem zrobic cos takiego, ze wystawiac roslinki do okna w dzien zeby lapaly slonce a w nocy jak np. bede siedzial przed kompem czy cos podsadzac je pod moja lampke na biurku- zwykla lampka nocna. czy to dobra rozkmina? potem chce te roslinki od razu walnac na out...

2) chcialem posadzic same auto (ewentualnie 1-3 roslinek zwyklych, pewnie jak juz sie tego podejme to easy sativa). Myslalem nad ak47 auto oraz automazar. Z tego co czytalem to forum to wydaja sie najlepsze odmiany. Macie jeszcze jakies sugestie? Zalezy mi na dobrym plonie i zeby krzeczuszeq byl wytrzymaly.

3)Macie jakis fajny zaufany sklep online? Gdzie mozna by tez np. zgarnac jakies promocje czy cos. Wiadomo, że wrzucam w duckduckgo i wyskakuje mi masa tego ale co najpopularniejsze to nie zawsze najlepsze ;-)

Jeszcze jedna sprawa. W poprzednich latach w srodku lata bywalo, ze lalo miesiac itp. byly powodzie i takie tam you know. Zalozmy, ze mam roslinki i patrze jak je zalewa, jest jakikolwiek sposob odratowania ich w polowie rosniecia, zeby sciagnac je z deszczu i wladowac pod lampy, mozna tak zrobic?
  • 98 / / 0
1. Myślę, że wstawianie ich pod lampkę nocna jest bezcelowe.
Do kiełokowania parapet styka(Wiadomo pod lampami było by lepiej)
2.Te odmianki są spoko, sam aplikuje akacza ; ) Dobry dla początkujących, wybacza błędy. A c tego co mi wiadomo to easy sativa najlepsza pod nasze słońce ; )
3. Ja osobiście polecam www.cannabis.fr.pl
Solidna i sprawdzona firma ; )

Jak będzie grozić ci powódź, lub długotrwałe opady to lepiej robić kose niż jak by miało Ci spleśnieć.
A do indora tego się nie da przenieść. Inne światło, inna ziemia i nie przesadzisz kwitnącej rośliny.
Kosa i po sprawie ; )
Uwolnijcie swój umysł na zawsze
Niech sam wybiera co ważne.
  • 67 / / 0
dziki ;) przegrzebalem te sklepy najlepiej mi siadl www.GanjaFarmer.pl co sądzicie, kupowal tam ktos kiedys?
  • 3215 / 416 / 0
Tak, ja kupowałem.
Złożyłem tam w ostatnich latach dwa potężne zamówienia ( nasiona dla mnie jak i chyba wszystkich zaprzyjaźnionych growerów :-D ) i na parędziesiąt pestek nie wykiełkowała tylko jedna. Bardzo polecam - szybka obsługa, dobry kontakt, odpowiednio zapakowane nasionka i gratisy :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 269 / 3 / 0
Przesadzić to do większego (0.4l) kubeczka po jogurcie już ?
http://zapodaj.net/images/000c1d56f71c6.jpg

Jak myślicie? :D Nie mam o tym zielonego pojęcia, więc pytam.
cannabacchus
  • 73 / / 0
Możesz tak zrobić, ale przede wszystkim postaraj się o południowe okno dla tej roślinki, jest straszliwie wyciągnięta, moje takie nie są, mozesz w fotorelacji zerknąć, wydaje się, że brakuje jej słoneczka.
[align=]know your body, know your mind, know your substance, know your source
...
KNOW YOUR BOUNDARIES[/align]
  • 3215 / 416 / 0
Jest bardzo wyciągnięta - jeśli nie znajdzie się pod odpowiednim światłem to smutnym końcem będzie złamanie łodygi.
Nie ma co przesadzać do większej doniczki póki co
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / / 0
Ja z kolei a propos outa mam pytania:

1. Do jakiej wysokości / wielkości / wieku roślin można je spokojnie przesadzać z donic do wiekszych / do ziemi, czy jest jakieś rozróznienie w tej kwestii automat / reg? Na pewno jedne odmiany to znoszą lepiej, inne gorzej... Z zastrzeżeniem, że nie naruszę korzeni, zrobię to ostrożnie.

2. Czy doły w których posadzę roślinę powinny być jakoś wyłożone folią itp? Domyślam sie, że pomaga to utrzymac nawozy itp. w określonej objętości ziemii, ale czy duza jest różnica w sytuacji bez tej folii?
...
  • 3215 / 416 / 0
1. Powiem szczerze, że nie wiem - z własnych obserwacji rzec jednak mogę, że przesadzenie na jakiś czas może spowolnić wzrost rośliny, kilkukrotne przesadzenie zaś może doprowadzić do skarlenia - zwłaszcza w wypadku automatów.

2. Nie słyszałem o wykładaniu dołów folią w celu utrzymania w niej nawozów . Jeśli jednak postanowisz zrobić takie coś to zostaw w tej folii nieco dziur żeby nadmiar wody deszczowej miał gdzie odpływać, inaczej zgniją Ci korzenie.
  • 73 / / 0
W takim razie po co wykładać je w ogóle folią? Żeby utrzymać wilgoć wokół rośliny? Pisał gość o folii z dziurami w jednym z tematów w tym dziale i widziałem wystające z ziemii brzegi folii na wielu zdjęciach z outów na tym i na innych forach.
...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...