Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Z badań przeprowadzonych na samcach szczurów, wynika że ghb/gbl jest neurotoksyczne(dla mózgów szczurów). Co ciekawe, mniejsze dawki - 10mg/kg są bardziej neurotoksyczne niż większe 100mg/kg. Są pewne przypuszczenia że neurotoksyczność jest wywoływana przez zwiększenie poziomu glutaminy. W większych dawkach, działanie na GABA B hamuje wyrzut glutaminy.
Link do badań http://journals.cambridge.org/action/di ... id=6137924
Nie wiadomo jak to odnosi się do mózgu człowieka. Tyle.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Czyli jednak głupiejemy od GBLa? :(

Wniosek - nie lać dawek 0.6ml tylko 6ml ;]

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Dużo więcej jest napisane na drugs-forum. alkohol też niszczy mózg, teraz pytanie w jakim stopniu robi to GBL/GHB? Ponadto podkreśliłem że jest to badanie na szczurach a nie na ludziach, więc powinniśmy zachować pewną dozę sceptycyzmu i nie traktować GBL/GHB jako środki na pewno neurotoksyczne dla ludzi. Z patentu leku xyrem nie wynikało że GHB jest neurotoksyczne.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Galia »
Nie wiem jak na mozg, ale zolądek to on mi zniszczyl b. mocno. Obecnie sam zapach prowokuje wymioty, nie mowiąc o tym paskudnym posmaku.
Uwaga! Użytkownik Galia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: theAro »
To jeszcze zależy w dużej mierze jak często używasz...
Żołądek niszczy, wątrobe pewnie też przecież jak środek do zmywania graffiti może nie być szkodliwy?
Staram się nie opluwać bezpodstawnie ludzi, bo to nie przystoi.
Drugs & PFK KOMPANY

Żyj muzyką!
  • 1205 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: BSKY »
No i zalezy w jakim stopniu rozcienczasz.... ja nigdy nie schodzilem ponizej 1ml na 100ml napoju.. problemow nigdy nie zanotowalem...
  • 121 / / 0
Galia, robilas jakies badania na zoladek czy po prostu puszczasz bardziej smierdzace bonki i dlatego myslisz ze masz rozjebany zoladek? czytalem o ludziach bioracych to latami, majacymi dobre wyniki jesli chodzi o zdroofkoo

ps. tez nie zanotowalem poki co zadnych problemow - jestem w 2 miesiecznym ciagu, rok wczesniej obalilem 0.5L
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: skinu »
Galia, jak to baba, "przeczuwa", że ma zniszczony żołądek %-D
  • 1205 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: BSKY »
heh, nie no oczywiscie ze gbl moze podraznic sciany zoladka, ale mysle ze dolewajac napoj w takiej ilosc by zabic smak, zarazem starcza to by uniknac wiekszych problemow...

... a czujac ten zapach tez mi sie zbiera na pawia ^_^
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2010 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 554 / 5 / 0
od siebie bardzo polecam herbatke z melisy , juz po 2 saszetkach u mnie niweluje kołatanie serca i wzmaga chec do zycia dość znacznie ( przed herbatką łapy sie telepia niema na nic checi mozna tylko lezec) godzine po wypiciu wszystko to mija bardzo odczuwalnie
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.