Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 762 / 37 / 0
Zalewam wodą i wypijam na 2,3 łyki - mi tam smakuje :)
Uwaga! Użytkownik lolek555 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manzana »
smaku i zapachu acetonu nie czuć, a czy zaszła tam jakas inna niebezpieczna reakcja to nie wiem :D
Nikt ode mnie nie wymaga zebym zarzucal draga!
  • 135 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Juby »
Strach spróbować :P
  • 523 / 4 / 0
lolek555 pisze:
Zalewam wodą i wypijam na 2,3 łyki - mi tam smakuje :)
Smakuję to może za dużo powiedziane ale rzeczywiście da radę się nie zrzygać ;-) .

Muszę wypróbować ten jogurt, może akurat będzie lepiej trochę, bo zauważyłem że jak zalewam wodą to później do wejścia fazy strasznie mi się odbija gałą i muszę się trochę męczyć...
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / 6 / 0
Osobiście mogę twierdzić że Jogurt to najlżejszy sposób aplikacji.Bo woda i sok ciężko przechodzi w dużych ilościach trzeba dużo tego wypić i zjeść
  • 523 / 4 / 0
Juby pisze:
Osobiście mogę twierdzić że Jogurt to najlżejszy sposób aplikacji.
I więcej mi nie potrzeba, trzeba w najbliższym czasie koniecznie sprawdzić jak gałka wchodzi z jugurtem :-) .
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / 6 / 0
No widzisz śmiało wal i opisuj co się działo :D
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: iwtedy »
.
Ostatnio zmieniony 04 września 2008 przez iwtedy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 608 / 9 / 0
manzana wal śmiało i napisz jak efekty ;-) żadna reakcja nie zaszła a gdzieś nawet czytałem, że aceton wyciąga z gałlki fenylopropanoidy (dobre) bez terpenów (niekoniecznie dobre :-p )
  • 187 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: yaba »
Najlepszą metodą jaką ustaliłem po 3 próbach z gałą jest:
1. Kupić całą gałę i zmielić ją ręcznie albo robotem na proszek (mielę ręcznie na tarce).
2. Kupić duży jogurt owocowy.
3. Następnie tak: łyżka zmielonej gały do jogurtu, mieszamy, nabieramy, zatykamy nos, łykamy i szybko zapijamy sokiem pomarańczowym lub intensywnie cytrynowym (np. kwaskiem). Nie wiem czemu, ale gdy zapijam sokiem kwaśnym, to wtedy nie zostaje ten ohydny posmak w gębie.
No, tylko trza pamietać o kawie bo sie można przejechać (raz już tak miałem).
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.