Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: krysztal »
Dzisiaj przejezdzalem kolo takiego lasku brzozowego (mlodego), rosl na terenach piaszczystych i bialo czerwono tam od muchomorow bylo - sporo duzych sztuk. Mieszkam w woj. lodzkim. Tylko jesc, ale obecnie poszukuje lysiczek, jakos nie ciagnie mnie do amanit
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
Znalazłem dziś troche muchomorów x) suszą się teraz i niedługo je zjem. Opiszę czy zadziałały.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Micard »
Zrobiłem tak jak wcześniej mówiłem - wysuszyłem skrókę w piekarniku <70 stopni>, potem przesły. Zapaliłem z towarzyszem 3 lufki, i lekka bania <placebo?>, wesołkowatość, ale krótka. Dopaliliśmy MJ, i ta - nad wyraz mocno siekła. Pozdro dla szamanów
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Pragę tylko zaznaczyć, że samo siekanie psychodeli naturalnych nie czyni nokogo szamanem.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 6 / / 0
Grzyby wysyszyliśmyw piekarniku(80-90C), następnie dwa okazy sredniej wielkości zostały podgotowane na niewielkim ogniu okolo godzinę...teoretycznie nie powinno byc kwasu w tak przygotowanym specyfiku. Niestety po spozyciu cala zawartosc zostala zwrocona po 50 min (nie dalo sie tego utrzymać w żołądku). Ja MJ nie pale juz bardzo długo wiec nie mam. Czy oprócz ranigastu da sie cos z tym zrobic......??
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
kwasu już nie powinno być po ususzeniu. najpierw je ugotowaliście, a potem zjedliście? Wszystko zostało w wywarze(o ile coś z niego zostało po godzinie), trzeba było gotować z 2-4 razy krócej na b. małym ogniu i wypić wywar.
http://breakcore.pl/
  • 6 / / 0
????
Nieprzeczytany post autor: Luna »
najpierw byly ususzone ale wydaje mi sie ze tak do konca nie da sie tego kwasu usunąć skoro wiekszosc ludzi suszy a nastepnie robi wywar i tez puszczaja pawie
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Ej a blaszki wyjebać czy też szamać??? No i ile polecacie zjeść żeby była fajna psychodela a nie tylko "coś podziałało".
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
blaszki wypierrdol.
ja dzis zebralem 5 sztuk, w tym dwa naprawde duzo, dzis podsusze w temp. pokojowej a jutro robie wywar ;)
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
Ja dziś miałem dziwne zdarzenie. Wczoraj z kumplem zapaliliśmy ususzoną skórkę z muchomora z odrobiną zioła, było fajnie i troche tak 'radośniej', ale nic specjalnego. Dziś moja matka wraca z pracy i pyta się po co dzwoniłem do jej znajomej, a ja że nigdzie nie dzwoniłem, a ona, że przecież dzwoniłem gdzieś w nocy tylko, że nie wiedziała gdzie. Muchomor powoduje lunatykowanie? ^^
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.