Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 335 / 1 / 0
Tak to jest IMAO
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 335 / 1 / 0
Jaki ma wpływ palenie mj na leczenie Moklobemidem?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 144 / 6 / 0
Depresja obniża libido i zainteresowanie płcią przeciwna . U mnie fluo dziala bardzo pro flirtownie. Gadka sie klei, mozna szalec w lozku bo dojsc nie latwo . A kobiety w zachwycie :D
Whats your name? what have you had? reach for the lasers. safe as ...
  • 2652 / 382 / 0
Glodnyminy pisze:
Jaki ma wpływ palenie MJ na leczenie Moklobemidem?
W małych ilościach nie ma wpływu na leczenie. Przy częstym paleniu marihuany sytuacja się zmienia, ponieważ doprowadza ona do upośledzenia funkcji układu nerwowego. Obniża się koncentracja, możesz również mieć problemy z pamięcią. Do tego dochodzą zmiany w postaci zaburzeń schizofrenicznych, psychozy i silne lęki, którym przeciwdziałać ma moklobemid. W tym przypadku ma on redukować objawy takie jak strach, niepokój, niskie poczucie własnej wartości, brak koncentracji. Długi okres palenia MJ działa dokładnie odwrotnie - depresja może się wzmocnić, dochodzą również zaburzenia emocjonalne np. chwiejność uczuć czy ich wygaszenie (anhedonia). Dlatego powtarzam ciągle, że leczenie chorób psychicznych to leczenie, a ćpanie to ćpanie i na coś wypada się zdecydować. Jeśli jednak zamierzasz palić sporadycznie (np. raz na 2tyg) to nie będzie to miało większego wpływu na psychikę.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Niestety, ale ja się nie zdecyduję na jedno. Zawsze bardzo lubiłem mj, przez ostatni rok właśnie paliłem raz na 2 tygodnie. Ale się porobiło i jest częściej. Nie ma mowy bym sobie odmówił wszystkiego.
  • 335 / 1 / 0
Lekarz myśli że brałem moklobemid 4 tygodnie, ja brałem tylko niecałe 3.
Jak powiem że tylko trochę pomógł to pewnie zmieni lek?

Miło być 2 tygodnie po 150mg i 2 po 300mg.
A było 1 tydzień po 150mg, i 2 po 300.
  • 66 / 1 / 0
1. Zainteresowałem się dziurawcem. Tu są ciekawe badania:
http://www.bmj.com/content/330/7490/503
Wg. nich 900mg powinno dać ciekawe efekty, było coś że podawali ludziom nawet 1800mg.
2. Odpowiednik ekstraktu z badania(ten sam patent): http://www.iherb.com/nature-s-way-perik ... blets/4561
3. Deprim forte zawiera 425mg i zalecają to jako dawkę dzienną. Nie wyjdę na tym, tym bardziej przy 4x deprim dziennie.
4. Co w przypadku wyciągu alkoholowego dostepnego w sprzedaży detalicznej?
http://www.cefarm24.pl/941,wyciag-z-dzi ... rici-.html
Z opisu by wynikało że 38-48% stanowi sam wyciąg dziurawca, bo reszta to alkohol.
5. Czyli spozywając 5ml tego spożyję co najmniej 1900g właściwej substancji?
6. Producent zaleca tą ilość 4 razy dziennie. Zastanawiam się czy taka dawka wynika z tego że ludzie oczekują szybkich efektów więc producent zalecił taką ilość by organizm szybciej się nasycił? Gdzie indziej czytałem że z tym dziurawcem właśnie tak jest że organizm się jakby nasyca.
Poza tym najkrótsza zalecana kuracja wg zaleconych dawek to już 50zł. Porównując różne suplementy nie jest tanio, chociaż jest wiele droższych rzeczy.
7. Biorąc pod uwagę te badania i ilości jakich użyto z ilościami w deprimie i ile tego ludzie zażywają nie ma się co dziwić że słychać narzekania że placebo.
  • 182 / 2 / 0
brałam nboma na fluoksetynie i nawet mnie nie posmyrało. Nie biorę leków od 5 dni, jak dzisiaj zarzucę mocnego kartona 25b to mnie klepnie?
  • 1141 / 9 / 0
Najwyżej posmyra, te leki się kumulują dobrze i trochę potrwa zanim zejdzie.
Jeszcze jak brałeś większą dawkę to już całkiem przechlapane.
  • 182 / 2 / 0
potwierdzam, wzielam i nic nie poczułam oprócz mdłości
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.