Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 23 / 0
No widzisz, Ty akurat się zgrywasz właśnie z teorią :-D, bo wg niej teoretycznie działa jak DRI (choc, nie wiadomo czy nim jest) i upreguluje dopaminowe 1,2,3. a jednoczesnie, połowicznie jak neuroleptyk (pamietasz rozmowe z misspill)
Na mnie to gówno nie działa w ogóle. w żaden sposób w żadnych dawkach

No nie powiesz mi że teoria w przypadku obu badań nie pokrywa się z praktyką. Ty jako organoleptyczny znaffffca SSRI nie powiesz mi że serotogeny pozytywnie wpływają na fobie społeczną (u mnie sprawdzone że nie). I tym bardziej że Gaba-system nejako reguluje inne układy, to chyba Ty Gąbkowiczu i posiadaczu prestiżowej :cool: znajomosci z twórcą pregabaliny nie podważasz? (u mnie to też "wydało" i to przed obwieszczeniem jakichkolwiek badań)

A Twoim zdaniem, czym skutkuje nadmiar DA.? :-D
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 181 / 23 / 0
Bo teoria to teoria.
pkatyka co innego a badania to juz calkiem rozpier...

mozna zrobic 100 badan na tej samej grupie i wynik zawsze wyjdzie inny.
Fenyl mnie wyleczyl z badan. mechanizmow dzialania poszczegolnych substancji moze byc tysiac.

-----------------
Nie tyle sam nadmiar dop co zaburzenie na linii - duzo dop/malo NA.
Duzo dop/ odpowiednio NA
iMalo dop
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 278 / 3
Daruj sobie ironię, bo wyraźnie napisałem, że wiem, że nic nie wiem. Tak samo, jak i wy.

Nadmiar DA czym skutkuje? A gdzie? W układzie limbicznym? W podwzgórzu? Czy pozapiramidowym? I o czym Ty w ogóle mówisz z receptorami dopaminowymi? Mamy dwie rodziny: D1 i D2. Resztę sobie doczytaj, bo nie samymi receptorami i neuroprzekaźnikami OUN żyje. Jest jeszcze masa innych rzeczy, które bezpośrednio i pośrednio wpływają na dopaminę i cały układ dopaminowy. Transportery, presynapsy, postsynapsy, inhibitory, aktywatory, agoniści, antagoniści, enzymy (nie, nie tylko MAO). Tego jest tak mnóstwo, że nadal de facto nic nie wiemy,mimo dużej ilości informacji .

Że jeden układ reguluje drugi? A czy to czasem nie jest oczywiste?

Ad personam również sobie daruj, bo nie po to jest ten temat, a moja cierpliwość ma swoje granice. Jeżeli chcesz wdawać się ze mną w tego rodzaju atawistyczną wręcz polemikę, to możesz mi pisać na mejla. Koniec!

PS Zwolennikiem SSRI nie byłem nigdy, ale to już zboczenie z tematu.

PPS Za "na mnie nie działa, więc teoria obalona" również sobie grabisz.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 0 / / 0
Dobra, widzę że nic konkretnego tutaj się nie dowiem, więc kto pomoże mi odpłatnie :) ? Chciałbym aby była to osoba kompetentna i zaangażowana ponieważ bardzo zależy mi na rozwiązaniu mojego problemu :)
  • 181 / 23 / 0
20 marca 2017alfamale11 pisze:
Dobra, widzę że nic konkretnego tutaj się nie dowiem, więc kto pomoże mi odpłatnie :)
Hash_oil rozpisal Ci wszystko. ba nawet nazwe podał.
Jak chesz dawkowanie itd podbij do niego na maila.
MAsz zjechana insuline i kortyzol.
Cos Ci tam nie hula.
Dokladniej Ci to przedstawi hash na mailu.
Poprostu w sytuacjach stresowych nie dziala kortyzol/insulina jak powinien (rozmowa ok, podchodzi ktos i sie tracisz). Itepe

problem ktory on Ci opisal a ktory potwierdzil test jest dosc powazny.
W dalszej przyszlosci moze isc to w bardzo niebezpieczna strone.

------------
jesli cos na kogos nie dziala, ale działa na 3-5-10-23029487 osob zastanowie sie czemu akurat u Was nie dziala.
Powod moze byc jeden a moze byc ich i 100.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 23 / 0
Nadinterpretujesz moje słowa.

1. Dyskusja dotyczyła tego czy nadmiar dopaminy spowodowany np. przez stymulanty może powodować objawy schizofrenii/ czy szlaki doapaminergiczne są w głównej mierze odpowiedzialne za jej objawy. (wystarczyło zerknąć na poprzednią stronę)

2."Że jeden układ reguluje drugi"? A czy to czasem nie jest oczywiste?" Nie tak oczywiste, skoro każdemu, komu na ten temat opowiadam na forum uznaje to raczej za bajkę.
3.
Chodzi Ci o te słowa:?
"No nie powiesz mi że teoria w przypadku obu badań nie pokrywa się z praktyką. Ty jako organoleptyczny znaffffca SSRI nie powiesz mi że serotogeny pozytywnie wpływają na fobie społeczną (u mnie sprawdzone że nie). I tym bardziej że Gaba-system nejako reguluje inne układy, to chyba Ty Gąbkowiczu i posiadaczu prestiżowej :cool: znajomosci z twórcą pregabaliny nie podważasz? (u mnie to też "wydało" i to przed obwieszczeniem jakichkolwiek badań)"

Bo jeśli tak, nazywając to atawizmem mnie obrażasz. Nie miałem na myśli ŻADNEJ ironi. bardziej podkreślenia Twojej znajomości tematu na którą (jakbyś nie zauważył) sie powołuję. Nawet dałem te głupie emotikonki żeby nie było, że to ironia, tylko humor. Ale teraz już wiem, że źle na to reagujesz.I nie bede. A jak poczułeś sie urazony to przepraszam. Jak to robie za każdym razem jak komuś nie odpisze, nieświadomie uraże. Peace :hug:

4. "na mnie nie działa, więc teoria obalona" również sobie grabisz." "
JA napisałem "Na mnie to gówno nie działa w ogóle. w żaden sposób w żadnych dawkach" reszta to twoja interpretacja.
Wyraziłem swoją opinie, że na mnie nie działa-opinia jakich wiele o tym związku na forum. Dopisujesz sobie, bo założyłeś sobie że moje słowa to ironia.

Zestresowałeś mnie

Wiesz ze pisząc o NCBI i badaniach osiagniesz dokładnie odwrotny efekt do tego o którym napisałeś? Teraz jest tak ze ludzie walą setki, nic nie wartych substancji, bo zobaczyli badanie na kulturach komórkowych a a nie na zywych organizmach i nie zwracja uwagi na to, ze substancja nie przekracza nawet BBB/ma zerową biodostępnosć, o wykresie powinowactwa nawet nie wspominajac. itd . Mając dane badanie mozna się tym podeprzeć i komuś odpisać/zwrocić uwage na ten fakt. . Ale ludzie w ferworze walki o "udowodnienie racji" przypomną sobie tylko żeby nie patrzeć na badania...
Ostatnio zmieniony 20 marca 2017 przez SmellyCat, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2278 / 278 / 3
@up, załóżmy, że to moja nadinterpretacja spowodowana zmęczeniem. Nie ciągnijmy tematu. Niech będzie.
20 marca 2017alfamale11 pisze:
Dobra, widzę że nic konkretnego tutaj się nie dowiem, więc kto pomoże mi odpłatnie :) ? Chciałbym aby była to osoba kompetentna i zaangażowana ponieważ bardzo zależy mi na rozwiązaniu mojego problemu :)
Ja się tego nie podejmę, jeżeli HashtagOil Cię weźmie, to idź do niego.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 181 / 23 / 0
Smel kocie łap:
http://nootropicsexpert.com/phenylpiracetam/
Na dole masz pełne referencje itd.
Samego artykułu nie czytałem - bardziej interesuja mnie zrodla na dole.
@fene - Tobie te zrodla puscilem mailem niedawno.

Interpretacje pozostawiam Wam.
ja już swoje z fenylop przerobiłem.
Dla mnie za ciezka substancja- choc jak pisalem z działan długofalowych jestem zadowolony.
  • 56 / 23 / 0
W pierwszym źrodle nie ma słowa o NMDA a drugie jest skrótem badania, o którym rozmawialiśmy-podaje jedynie że zmniejsza ich liczbe o 14% Nic o powinowactwie. . To o niczym nie świadczy. Na przykladzie innych substancji mogę udowodnić że nie potrzeba bezpośredniego powinowactwa do up/down regulacji danych receptorów. chyba ze jestem ślepy i upośledzony, co jest możliwe-zacytuj.

@FENE Nie" załóżmy że tak było" tylko tak było. Fajnie że pilnujesz porzadku ale, nie mozna sie do ciebie odnosić w ten sposob, bez obawy ze pomyslisz sobie ze to Cie obraża i dasz warna? Przez Ciebie mi smutno.
  • 181 / 23 / 0
Test cynamonowy za mna.
Proba 1. Test alergiczny.
Proba 2.po posilku.ale wzialem na jezyk.
Proba 3
Poszla spora lyzeczka. Troche pokleilo jame ustna.polknalem.

Zdalem? Nie zdalem?
Jestem normalny?zdrowy?
%-D
Mila przyprawa.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2017 przez Brainnn, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.