Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 335 / 101 / 2
@gene5
Jeśli mówisz o uzaleznieniu fizycznym to słyszałem relacje ludzi co brali ponad rok i nagle przestali, twierdzili że nic nie odczuli

Osobiscie biore jakies 6-8 miesięcy codziennie między 100 a 300 i w sumie sam nie wiem co by sie działo gdybym odstawił nagle. Najdłuższa przerwa to było 4-6 dni i nic mi sie nie działo, poza może gorszym samopoczuciem.
Zależy czy mówisz o uzależnieniu psychicznym czy fizycznym. Fizyczne to raczej lajcik - po prostu schodzisz z dawek. Psychiczne wg mnie dużo gorsze... Jak zaczynam prace (umysłowa) to myśle wyłącznie o tym żeby sobie dupnąć pregaby bo inaczej praca mnie męczy i nie mam do niej żadnej motywacji
  • 37 / 3 / 0
@izopropylofenidat , z uzależnieniem fizycznym o które właśnie pytałem, z nim jest bardzo różnie i są ludzie co mają poważne i silne objawy abstynencji. Ja również jestem w gronie tym.

Dzięki za odpowiedź i informacje. U mnie możliwa jest abstynencja 4-5 dni i czuję objawy pogorszenia snu, dreszcze i specyficzny rodzaj efektów nieprzyjemnych. Teraz już słabiej bo nie przekraczam jednorazowej dawce 300mg.

Pytanie moje to co ile dni można zażyć pregabaline by nie uzależnić się fizycznie. Widzę że to powinien być czas dłuższy od 4 dni. Raz na 4 dni i uzależnienie utrzymuję się stale.
  • 42 / 4 / 0
Czy ja jestem tak uzalezniona od pregaby czy moje zaburzenie lękowe jest tak w chuj mocne ze dwa dni bez niej i ja czuje sie na granicy ataku paniki..

Biore jakos 2-3 lata 75 rano i wieczorem i skonczyla mi sie a nie zdazylam wykupić recepty i jak wczoraj jeszcze bylo spoko to dzisiaj sie obudzilam z takim lękiem ze masakra
  • 1131 / 313 / 2
@dissapoinx ja rzucałem pregabalinę ponad 8 miesięcy, oksykodon miesiąc (dawki powyżej 1g na dobę oxy) więc odpowiedz sobie sama. (prega do 300mg na dobę)...
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 5785 / 1185 / 43
To nie tak dużo. Skręty zaczynają się od dawek 600mg +.

scalono - nv13
16 lipca 2025dissapoinx pisze:
Czy ja jestem tak uzalezniona od pregaby czy moje zaburzenie lękowe jest tak w chuj mocne ze dwa dni bez niej i ja czuje sie na granicy ataku paniki..

Biore jakos 2-3 lata 75 rano i wieczorem i skonczyla mi sie a nie zdazylam wykupić recepty i jak wczoraj jeszcze bylo spoko to dzisiaj sie obudzilam z takim lękiem ze masakra
Według mnie to już oznaki poważnego wjebania.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4 / / 0
Myślicie, że 225 mg rano i wieczorem (łącznie 450) pregabaliny to jest już dużo?
Po 2x75 i 2x150 to nic nie czułem.
Psychiatra to w sumie nie wiedział sam jak dawkować, mówił żebym sobie odczuwalnie dostroił, po jakiej dawce się lepiej poczuję.

W ostatni weekend odstawiłem trawkę i jednocześnie skończyła mi się pregabalina (5 dni nie brałem) to miałem potworna zwałe, myślałem że to sprawka THC. Kiedy zacząłem znowu brać pregabalinę to cała zwała minęła i ogólnie czuje się zajebiście teraz.
  • 1131 / 313 / 2
@Ki200 w chuj dużo, psychiatrzy w polsce to nic nie wiedzą praktycznie, dostają prawo do wykonywania zawodu po zdaniu LEK'u i chuj w dalszą edukację, bo medycyna to wcale nie jest dziedzina nauki która się ciągle rozwija.

no przygotuj się na istne piekło jeśli chodzi o odstawienie pregaby, wiem co mówię niestety.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 326 / 54 / 0
Yo. Mam pytanie bo kompletnie zapomniałem o tym odkąd nie siedzę tak bardzo w tych tematach żeby siebie nie kusić... A więc... Będąc na mietku, sporadycznie przyjmuje prege w dawce 150 czasem 300 dziennie. Dziś właśnie poszło 300 I zastanawiam się... Czy dorzucanie po kilku godzinach, (właściwie po 6 od połknięcia gdzie w sumie już bardziej ze mnie schodzi), to czy dorzucenie np. 150 sprawi, że poczuje to? Czy po prostu w tle wydłuży działanie? Ale już tego nie poczuje? Kompletnie nie pamiętam jak to było z dorzucaniem pregi I odczuciami. Sos I z fartem. PS przepraszam za to pytanie ale nie mogłem się doszukać za chuchu.
Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
  • 5785 / 1185 / 43
Jak najbardziej dorzucanie pregi ma sens.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 279 / 34 / 0
Schodzę właśnie z fenibutu, zamierzam wspomagać się baklofenem i pregabaliną. Ile dni można bezpiecznie lecięc na dawce 150-300 mg dziennie żeby nie wjebać się w nowe uzależnienie i jakiekolwiek objawy odstawienne?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.