Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 241 / 31 / 0
Czy kratom jest w stanie zastąpić tramadol? Niedługo będę w NL i zastanawiam się czy będzie działał podobnie i ewentualnie zniweluje odstawienne objawy, chociaż nie biore dużych dawek, max 300-350 mg zarzuciłem, ogólnie jade na 250 dziennie przez 4 dni, potem przerwa i znów 4 dni.
Jeśli da rade to która odmiana jest najbardziej podobna do trampka? green bali?
  • 1610 / 1024 / 7
@Tseno, jasne że tak.
Według mnie kratom działa bardzo podobnie do tramadolu właśnie. Noddzi troszkę, ale jest moc i energia.

Od siebie polecam wszystkie "red"y.
Tak z 10g imo idealnie, w porównaniu do 400mg.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 241 / 31 / 0
@CATCHaFALL Jeszcze pytanko, czy przy kratomie tak jak przy tramalu musze martwić się o ew. padake? czy tutaj taki ubok nie występuje i można troche poszaleć?
  • 1610 / 1024 / 7
@Tseno, bez obaw. 😉
Tak, wiem... Powinnam gloryfikować harm reduction, ale szczerze od serca powiem: nie bójcie się dużych dawek kratomu.
  • 109 / 37 / 0
20 czerwca 2022CATCHaFALL pisze:
@Tseno, jasne że tak.
Według mnie kratom działa bardzo podobnie do tramadolu właśnie. Noddzi troszkę, ale jest moc i energia.

Od siebie polecam wszystkie "red"y.
Tak z 10g imo idealnie, w porównaniu do 400mg.
Masz jakiś sposób na przyjmowanie dawek większych niż 5g? W moim przypadku, nawet jakbym szybko przyjął dużą ilość, to by jeszcze szybciej opuściła żołądek.. ale może to kwestia przyzwyczajenia.
  • 1610 / 1024 / 7
@Flammeus W sensie jak wypić więcej, niż 5g?
Ja robię tak od zawsze: post3600783.html#p3600783
  • 50 / 6 / 0
U mnie początki 10g (luty) teraz 40g ;/ tylko raz dziennie biorę. Faktycznie nie ma co bać się duzych dawek, ale... U mnie powyzej 40 pojawia się silny ból głowy ( może dzięki temu zatrzymalem się z ilościami)
Znajomy z pracy też zaczyna przygodę, bo mu tramca zabrakło. jest bardzo zadowolony ;)
  • 1 / / 0
Wszystkim którym na samą myśł o wypiciu kratomu wykrzywia ryja polecam zmieszać z lemoniadą, próbowałem wszystkiego; soku pomarańczowego, jabłkowego, mleka czekoladowego i zwykłego, wymieniać by trochę zeszło było bo wszystko co niegazowane w którymś momencie zmieszałem z kratomem ale po odkryciu lemoniady wypijam ze smakiem, super maskuje smak i nawet nie wykręca ryja %-D.
  • 6 / 1 / 0
8g na pierwszy raz fajnie wygrzalo :) a wiecie coś na temat mixow z combrentum??
  • 175 / 30 / 0
Hejka, jako potencjalny przyszły zielony kratupiarz mam do was kilka pytań ;)
Gdy zorientowałem się że od początku roku wydałem jakieś 4k na kodę stwierdziłem że trzeba troche przystopować i stwierdziłem, że przerzuce się na kratom, mniejszy kac moralny itp itd
a więc pytania:
-czy doświadczonego usera kodeiny ten zielony proch usatysfakcjonuje?
-ile nasypać sobie przy tolerce na 450 kody?
-czy porównania do tramca są z dupy wzięte czy jednak jest w tym więcej prawdy?
-wiem, że sprowadzanie kratomu jest w miarę mało przypałowe ale ściągacie na swoje dane czy bawicie się w jakichś słupów itp (chciałbym zamówić razem z ekstraktem sd)
To chyba tyle z tych ważniejszych, dzięki za pomoc z góry ;)
Tak wiem jest faq, ale odpowiedzi na takie pytania tam nie znajdę.
Uwaga! Użytkownik slodkapszczolka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.