Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9478 / 1865 / 2
A ja powoli podbijam kaloryke. Zaczyna mnie już męczyć ta redukcja. Jednak redukcję kaloryki to dla organizmu stan szoku i stresu. Nawet robione w dość cywilizowany sposób czyli ucinanie powoli. Tetaz chce wskoczyć na delikatne 0 kaloryczne może lekki plus i po nowym roku z nowym planem masa.Tylko teraz już spokojna masa a nie jak wcześniej wszystko na hurra.

Ps. Najśmieszniejsze, że te 6 kg to głównie mięśnie, glikogen i woda. heh.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 120 / 32 / 0
Doszłam do wniosku, że poza moją psychiką i sylwetką nic na świecie mnie nie interesuje.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 2302 / 398 / 0
...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 33 / 0
W mój szczyt to było 102 kg, obecnie od wielu lat 80, +/- 2,3kg.
Przestałem pić codziennie piwo, przestałem jeść śmieci, zacząłem dużo jeździć na rowerze. Tylko tyle i aż tyle.
Nic więcej nie potrzeba :)
  • 68 / 6 / 0
Ważę 86kg, 3 miesiące temu ważyłem 60, wszystko przez olanzapinę którą doktorka mi właśnie odstawia, sądzicie ze gdy nie będę już brał olanzapina to schudnę cokolwiek czy jedynie mnie ratuje trening codziennie?
  • 927 / 169 / 0
@randomname , teraz trenuj codziennie i trzymaj michę to może zbijesz wagę.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 1 / / 0
Jestem w trakcie utraty wagi po nabyciu jej przez środki psychotropowe. Nie jest łatwo. Piję wodę źródlaną codziennie i herbatę z czarnego bzu
  • 23 / 4 / 0
@jaca310

Woda jak najbardziej może pomóc, dodatkowo dużo warzyw, ew. owocow by zapchać żołądek czymś co malo kaloryczne a objętosciowe. Dodatkowo wiadomo jakiś ruch, niekonieczcie od razu treningi, a chociazby spacer, czy rower.
  • 768 / 105 / 0
Ja chciałbym schudnąć. Od wczoraj wyrzuciłem z diety mięsa z sklepów i sery. Kupuję ciemne pieczywo i warzywa. Będę robił zupy a kurczaka zamiast pięć będę gotował. Pije dużo wody. Serki topione, jogurty, maślanki... a i chcem częściej jeść a mniejsze porcje. Najgorzej że po wieczornej dawce mitrazapiny chce mi się jeść. No i nie ma siły żebym nie zjadł czegos pół godziny po tabletce. Może jakieś rady ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 927 / 169 / 0
@Palkrolik , twój post brzmi jakbyś przybył z przeszłości xD
-wyrzucenie mięsa i serów ze sklepów z diety nic ci nie da. Liczyć trzeba kalorie.
Fajnie że do diety dorzuciłeś warzywa(dorzuć jeszcze owoce), ciemne pieczywo jest lepszym wyborem niż białe, ale też nie ryj sobie bani i jedz też białe jak lubisz. Liczyć trzeba kalorie
-czy kurczaka upieczesz, ugotujesz, usmażysz, zrobisz na parze to nie wpłynie na to czy schudniesz. Liczyć trzeba kalorie.
-Serki topione są dobre jako zamiennik masła jeśli je lubisz, ale też z nimi nie przesadzaj, bo typowe trójkąciki mają dużo kalorii. Jogurty i maślanki też są super na diecie, ale nie zrzucą ci wagi, dalej musisz liczyć kalorie i unikaj owocowych jogurtów i maślanek. Jak już to wrzucaj mrozone owoce, blenduj i masz to samo w wersji zdrowej. Jedyna rada jaka mi przychodzi na myśl to zakup wagi kuchennej, ściągnięcie fitatu i liczenie kalorii. Możesz dorzucić jakieś suple, może 5 htp, reguluje łaknienie po części, ale pamiętaj że dieta jest najważniejsza. Dorzuć owoców, warzyw, jedz chude mięsa, dużo jajek, nabiałów, przede wszystkim trzymaj te minimum 2 g na jeden kilogram masy ciała białko i możesz jeść ile chcesz posiłków. To kolejny mit że musisz jeść i 5 czy 20. Możesz nawet i 2, ważne abyś nie chodził głodny, ale i tak na redukcji w końcu będziesz miał czasami chamskie uczucie głodu.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.