Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
luminal_100
  • / / 0
@a.a
ale to byly cwiartki 0.25 to nie wydale mi sie zeby to bylo tak okropnie duzo
  • 2518 / 27 / 0
Bądź, co bądź było to 3,75mg alprazolamu. Dla osoby bez tolerancji na benzodiazepiny jest to dawka dość duża. Przy takich dawkach jak napisał angor animi łatwo o reakcję paradoksalną. Było trzeba wziąć na początek nie więcej niż 4tabletki. Branie większych dawek w pierwszej fazie przygody z benzodiazepinami, jest bez sensu. Nie dość, że łatwo wyrobić sobie tolerancję, którą potem ciężko zbić, a przy okazji można zrobić coś głupiego. Do tego często nawet u zaawansowanych użytkowników występują wspomniane reakcje paradoksalne.

Reasumując, to zazwyczaj jest tak, że im więcej weźmiesz tym większe ryzyko wystąpienia reakcji paradoksalnej.
  • 3309 / 21 / 0
Do tego często nawet u zaawansowanych użytkowników występują wspomniane reakcje paradoksalne.
Nadużywanie benzodiazepin jest jednym z czynników mogacych powodować reakcje paradoksalne.
sqrt(666)
  • 1743 / 25 / 0
Tak czytam te kilka ostatnich postów, przypomniało mi się jak pierwszy raz z alprą zjadłem 2 Afobamy 0,25 i wracałem autobusem z przychodni do domu.
Oj empatia i euforia, uśmiech do ludzi i zadowolenie z jazdy na gapę wprawiało mnie w błogostan. %-D
Dzisiaj tylko chyba miks tramalu z koda na mnie tak przyjemnie działa. Echh... 7 lat zrobiło swoje.
Do tematu - 3,75mg to na pewno dawka, po której wystąpią jakieś skutki niepożądane na pierwszy raz, ja pierwsze dwa lata brałem zomki w max 1,5mg/d i mi stykało, bo po prostu nie potrzebowałem większego tyryryrym ;-)
Non omnis moriar.
  • 17 / / 0
witam
wczoraj pierwszy raz sprobowalem zolmirenu. Zapodalem bodajze 2.2-5mg i nie spodziewalem sie az tak pozytywnych efektow.. jak dla mnie bomba. Zniknely wszystkie leki itp.. :*) Z tej racji, ze jestem przeoranym deklem przez rozne specyfiki poczawszy od amfy dexa i roznych wynalazkow, zolmiren bardzo przypadl mi do gustu. Dzisiaj jeszcze mnie trzyma i siedzac na klopu, marzylem by miec tego wiecej. A teraz pytanko trudno to zdobyc u lekarza? Co mu wkrecac? HELP ZAKOCHALEM SIE :D
  • 3309 / 21 / 0
Zniknely wszystkie leki
Przy benzo tak czasem bywa, że całe blistry znikają %-D
sqrt(666)
  • 70 / / 0
no to Ci kolego tej miłości nie zazdroszcze. To tak, jak byś wpadł poruchać do burdelu a wyszedł ustrzelony strzałą amora. Życie to kurwa :gun: %-D
Uwaga! Użytkownik matthew90 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 4 / 0
Ostatnio dostałem spory zapas Zomirenu 1mg i mimo, że z nim jakieś doświadczenie mam, to jednak mam takie pytanie: jak brać, by się nie wjebać? Biorę sobie na razie raz w tygodniu jedynkę i zapijam piwem, by usnąć, ale teraz z racji zapasu chciałbym sobie też ułatwić inne dni. Lepiej szamać co jakiś czas i stop, czy zrobić sobie ciąg a potem przestać na jakiś czas?
  • 338 / 1 / 0
Schizool głupie pytanie zadałeś. Możesz wpadać w ciągi ale wtedy nie będziesz chciał słyszeć o odstawce. Możesz szamać codziennie jakieś 0.5 mg i się długo nie wjebiesz ale wszystko zależy od silnej woli.
Ze swojego doświadczenia wiem, że jedzone 0.5 do 1 mg dziennie w dwóch dawkach nie powoduje wjebania - oczywiście możesz mieć inaczej.
Generalnie to szkoda wjebać 1 mg i iść spać, jedz mniej do piwka jak na spanie - takie moje zdanie
  • 70 / / 0
no tu się nie zgodzę, 1mg alpry to dawka jak najbardziej prowadząca do wjebania o ile nie jest wjebaniem sama w sobie.
Uwaga! Użytkownik matthew90 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.