Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 465 / 47 / 0
Jaka dawka na start kody jeśli jade na 15g kratomu dziennie i biorę escitalopram ? Jest sens w ogóle czy nic nie poczuje ? Jakieś inne lekkie opio, które nie koliduje z SSRI a działa podobnie do kody, tramadolu lub kratomu ?

Noi czy koda albo tramal dobra na odstawienie benzo ? Kolejne pytanie powiedzmy ze chce 300mg kody no to z thioco wyjdzie mi aż 6g sulfogowna XD
  • 504 / 101 / 0
A znaleźliście może w swojej kodeinowej karierze jakiś protip, żeby wydłużyć fazę?

Żeby być precyzyjnym podkreślam, że chodzi o wydłużenie, nie o wzmocnienie. Intensywność odpowiada mi wystarczająco i nie muszę nasilać i modyfikować tego.

Przy wszystkich dużych plusach kodeiny jej minusem jest to, że niemiłosiernie krótko działa. Generalnie to zaczynam myśleć nad przerzuceniem się na tramadol z tego powodu, bo jakieś inekcje itd to poza moim zasięgiem. Czułbym się ze sobą źle, kojarzyłoby mi się to z totalnym stoczeniem się i kłującym się ćpunem z dworca.

Ta krótkość działania jest o tyle dużą wadą, że to jest na prawdę krótko, krótko.
  • 117 / 34 / 0
Wszyscy mówią, że dorzutki nie działają przy kodzie, ale u mnie akurat się sprawdzają. Czasami zdarzało mi się dorzucić krótko po peaku około 1/3 głównej dawki i pozwalało to przedłużyć działanie czy nawet złapać kilka dodatkowych noddów. Wtedy schodzi wolniej, łagodniej i mocno redukuje ten wkurw/niepokój/pustkę, że już po zabawie.
Oczywiście trzeba się wtedy liczyć z szybszym wzrostem tolerki.

No poza tym warto zapalić buszka po peaku, nawet jak ktoś za paleniem solo nie przepada. Takie o podbicie euforii i sedacji bez typowej psychodeli.

Innych działających metod nie znalazłem.
  • 577 / 127 / 0
@odbytniczy1991 benzo działają przeciwdrgawkowo, a opioidy przeciwnie, obniżają próg drgawkowy. tramadol szczególnie, więc jego na pewno bym do tego celu nie użył, ze względu na ryzyko wystąpienia padaczki.
  • 504 / 101 / 0
A jak wam się śpi po kodzie? Ja powiem szczerze, że średnio. Jest to przyjemne rozluźnienie, ale jednocześnie jestem pobudzony, przysypiam i wybudzam się co chwilę.
  • 577 / 127 / 0
Standard po opio. Ja się tej nocy helu najarałem i było dokładnie to samo.
  • 336 / 44 / 0
Po kodzie przyjemnie, po trampku, oxach też się przbudzam. Zawsze mam też po opio dużo pojebanych snów albo jeden długi. Nigdy nie było chyba jakiegoś przyjemnego zawsze jakiś pojebany xd I praktycznie zawsze po tym śnie a zwykle rzadko zdarzają mi się sny.
  • 504 / 101 / 0
To co? Jakieś jeszcze podpowiedzi jak wydłużyć chociaż trochę czas tripa i peaku na kodzie? Bo nie oszukujmy się, krótki czas trwania jest jedną z największych wad tego specyfiku, zwłaszcza, gdy ktoś zażywa raz na ruski rok jak ja to chciałbym, żeby to chociaż dłużej potrwało.

Dodam, że u mnie dorzutka niestety nie działa.
  • 2532 / 601 / 0
Zjedz na pusty zołądek,a jak już skończy się najgęściejsza część fazy to zjedz coś,tak nie za dużo nie za mało,to faza jeszcze na chwilkę nabierze rozpędu.U mnie się sprawdza przy thio.

I tak ogólnie nie goń tego uczucia,tylko zajmij się tym co robisz i nie myśl.Działanie nie kończy się na opio gnieceniu,nawet potem myśli są wciąż magnesowane w nieco bardziej pozytywnym kierunku i sympatyczniej się gapi w ekran.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 242 / 35 / 0
2 tygodnie wystarczą na względne "wyzerowanie" tolerki? przynajmniej na jednego tripa, podobno spada szybko
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
Zablokowany
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.