noithai pisze:Chyba nie wzieliscie pod uwage tego, ze kumaci z .pl przeniesli sie na rynek europejski, juz jakis czas temu i radza sobie tam zajebiscie dobrze. U nas jedynke kupuja narkusy i kjeszcze czesto sie zrzucaja i marudza, ze drogo, tam w klubie pakiety sa min. 3g i schodzi tego w pip. W takim Tresorze w ciagu weekendu maja taki utarg, ze w ogole nie mysla o .pl ;-) No i darkmarkety. Zdziwilibyscie sie tym jak tam polska mocno stoi...
Nie, nie będzie o chlorach (no dobra będzie). Pisałem już kilka stron wstecz.
Sprzedaż mefa, amph czy kilku innych poszukiwanych rzeczy przeniosła sie do grona ludzi gdzie giet kosztuje xxx-zl.
To już nie czasy w których zenek w dresie miał wszystko.
Dziś DOBRY mef, amph, koka sa na rynku, ale kupisz w mocno zamknietym gronie.
Ceny nie wywindowal brak towaru, cene wywindowali odbiorcy którzy to biora bez wzgledu na cene.
Jakis czas temu bylismy w pare osob na jakiejs impezie.
Któryś e znajomych zadzwonił po białe. Pojawił sie chłop zostawił co ,miał zostawić (nie wiem co to nieistotne),.
Okazalo się, że mmy wspolnych znajoimych.
Poszło info od niego w strone 2 osob :
- legit mef 100zl gram.(oczywiscie mef na dowoz, oni pewqnie mieli jakies f-amph albo mieszanke kettonow)
Ja odpuscilem - i tak mam tolerke wybita. A moj kolezka "chlopie legit mef to kosztuje 60-70zl.
Gosc sie zawinał.
Za chłopa reczylem, bo jakby sprzedal mi czy komus ze wspolnych znajomych fake to mialby problemy.
mowie o samej sytuacji
Dzis nikt nie bedzie negocjowac jego cena - Twoja cena.
Własnie takimi klientami się zajęto - wbija na impreze, pada cena.
i w moja opowiastk emożna werzyc lub nie.
Dalej.
Produkcja cmc/mec itd.
Panowie jak oni wrzuca w test kasetowy to wszystko im wyjdzie jako mef/amph
http://wm.pl/358650,Laboratorium-w-gara ... z4UcDYPsxX
Link losowy. skąd policja po zatrzymaniu wie, że to mef ?
Do identyfikacji srodka potrzebnych jest milion badan.
Oczywiscie potem ma to znaczenie, bo jak w sądzie wyjdzie cmc czy inny legal to paragraf jest troche inny.
Poem wielu sie dziwi, ze 3cmc wychodzi jako metamfetamina.
Miałem już wczoraj pisać, ale mefowi daje jeszcze 2-3 pokolenia cpakow.
cmc i inne b-k wybijaja tolerke. Od innej osoby wiem, ze mieli legt 3mmc (to akurat zadna sztuka legit 3mmc).
Na 10 klientow 8 powiedzialo, ze to wyjeba.
Temat odpuscili.
Za 5-7 lat z tych 10 to 10 powie,ze to wyjeba.
Prawda jest taka, ze rynek idzie naprzód.
Mało kto patrzy już w tył. Wrezcie ktoś popatrzył na zachód i sciagnal HDEP/HDMP. przed nami jesazcze bardzo wiele substncji o naprawde kozackim działaniu.
Jesli juz serio chcecie bawic sie w mef - odpusccie reszte.
Szkoda tolerki i szkoda szukania czegos co potem skomentujecie fake.
Od siebie tylko dodam.
mozecie mnie cisnac od zrytych łbow itd. ja jednak staram sie3 spojrzec na ten aly rynek nieco z boku.
Raz na jakis czas siegsam po 4fma czy kilka innych substancji przy którcych mef to zabawka.
Szkoda,że u nas klimat jest taki, ze liczy sie w 90 poc cena a to 10 proc to bufor "wciagne czy sie zżygam".
To odrzuca sklepy od sciagania nowosci.
Klientom wystarczy żółte, zielone czy rózowe cmc.
Tych bardziej wymagajacych klientów nie widac.
1. Produkcja RC w takich ilościach idzie w parze z ogromnym smrodem. Nie jest wtedy trudno o przypał jak ktoś robi to w garażu blisko bloków mieszkalnych.
2. Firmy zajmujące się sprzedażą prekursorów można policzyć na palcach jednej ręki. Przy zakupie dużej ilości od razu idzie cyna do służb i zaczynają dochodzenie które może trwać kilka miechów i nawet gdy mają "chemika" na widelcu to lubią poczekać żeby przyjebać więcej.
Dlatego CBŚ wie z góry przed wjazdem co może być produkowane.
Co do dostępności - jest tak jak mówisz, przynajmniej w Polsce.
Wpada sie głownie przez klientele.
Do dzis wielu mysli, ze handluje dopami. troche bardziej dziwia sie jak im przybija sie handel na rowni z amph.
inna kwestia, ze wielu malolatow chce sprobowac i mysla, ze sa cwani.
Tak naprawde najpowazniejsza w tym wszystkim jest kwestia legalu.
Ps mamy kilka miast które są licznie odwiedzane przez turystów.
Myslicie, że tam nie ma dobrych dragów.Kiedys napisalem znajomemu z Gdanska, ze slyszalem, ze u nich posucha.
Jasno mi napisal, ze miasta jak Gdansk, Woclaw czy Krakow, Lodz, badz kilka Slaskich to jest wszystko. A jak ktos pisze, ze nie ma. To nie ma i niech tak do jego wiedzy zostanie.
A po forach gdzie psy zaglaja ludzie sami pisza, ze nie ma.
tylko czemu sie tak zanosil smiechrem ?
*chlop nie ma konta, na zadnym ogolnodostepnym forum.
Czy to o dragach, kibicach, zamieszkach czy innym gdzie dostep ma kazdy.
Poprostu jak widzicie rzadko pisze o nielegalach.
pozdrawiam.
Raz w ŁDZ spróbowałem kilka miesięcy temu "mefedronu" ale czegoś mi w nim brakowało - obstawiałem że to 4mec, ale po co go produkować? Nie lepiej już mefkę?
Idąc rozgar Twoim tokiem rozumowania - "jeśli nie masz pewności czy to był mefedron, to nie był mefedron", pozostaje mi się zastanowić co to takiego? Na bank nic z chlorowych gówien, bo substancja przyjęta per sniff, zatem poczułbym :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marijuana-smoking_0.jpg)
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lisbon_international_airport-scaled.jpg)
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"
Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaworld.jpg)
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję
Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.