Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 87 / 3 / 0
[quote="TrzymamSzafe"]

Co do samego działania antydepresyjnego to fluo świetnie się sprawdza, ale zauważyłem że budząc się rano mam często myśli samobójcze i ogólnie jest nieciekawie. Stan ten mija po kilkunastu minutach. Miał ktoś podobnie?[/quote]

Też tak mam, najważniejsze, żeby nie nakręcać się i nie zapętlić myślami w tym stanie, bo będzie narastał i się przedłużał. Teraz od razu jak wstanę włączam kompa i idę robić kawę albo herbatę, zajmuje się na kompie aż kofeina nie zapuka mi do łba, wtedy ten stan przechodzi i jest w miarę stabilny do końca dnia.
Biorę 20mg fluoksetyny do tego pregablinę i mirtę. Doraźnie metylofenidat. Spoko zestaw swoją drogą.
"I wtedy mógłbym rzec: trwaj chwilo,
o chwilo, jesteś piękną!
Czyny dni moich czas przesilą,
u wrót wieczności klękną.
W przeczuciu szczęścia, w radosnym zachwycie,
stanąłem oto już na życia szczycie!"
  • 98 / 13 / 0
Ukko pisze:
Udało mi się zdobyć Fluoksetynę, brałem ją kilka dni (20mg kapsułka rano) - niestety musiałem odstawić ze względu na bezsennność jaką powodowała - nawet jak zasnąłem to budziłem się 3h później i musialem znowu zasypiać.Nie mogłem fukcjonować w ten sposób stąd moje pytanie - jakie środki na sen (najlepiej bez recepty) mógę bezpiecznie przyjmować z fluoksetyną?
Potrzebuje czegoś co pozwoli mi się wyspać, pozatym słyszałem że po ponad tygodniu bezsenność ustępuje tylko chciałbym móc zmrużyć oko do tego czasu bo po 4h snu z pracy umysłowej nici.
Miałem analogiczny problem i z ograniczonymi efektami próbowałem stosować melatoninę (tak, bezpieczne, krótki okres półtrwania... tylko mało skuteczne). U mnie poprawną odpowiedzią było - wejść w 10, (miałem już od tego mocny kop) a jak się organizm przyzwyczai to się pomyśli...
Zaszpanuję: namiętnie pijam niezbyt mocną kawę rozpuszczalną z odtłuszczonym mlekiem
  • 510 / 52 / 1
Pierwszy antydepresant, który mi pomógł. No, nie licząc Tianeptyny na którą wyrobiłem sobie masakryczną tolerancję :-D Teraz wskakuje na 40mg/d i jest super, muzyka wchodzi jak po słabym MDMA i ogólnie jest zajebiście. Mija właśnie miesiąc terapii.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 52 / 1
kofeina + fluoksetyna to boskie połączenie, wypite 4 kawy z 3 czubiastych łyżeczek i jestem w stanie "mogę wszystko", przezajebiste połączenie. Tylko uważać na ZS.

Przeszedłem też z 40mg/d na 60mg/d ale dużej różnicy nie czuję
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Da radę w jakiś sposób szybciej wypłukać ją z organizmu? Biorę 60 już od dłuższego czasu. A chciałabym zażyć MDMA a niestety to nie jest najlepsze połączenie. Jakieś pomysły w jaki sposób zmiekszyć dawkę?
  • 267 / 19 / 0
Odstawić natychmiast do zera i przeczekać te 2 tygodnie bo fluo długo siedzi w systemie. Innego sposobu niestety nie ma. Nie ma też obawy odstawiać natychmiastowo bo fluo usuwa się powoli i skutki uboczne są ZUPEŁNIE nie odczuwalne.
  • 560 / 9 / 0
TrzymamSzafe pisze:
Kofeina + Fluoksetyna to boskie połączenie, wypite 4 kawy z 3 czubiastych łyżeczek i jestem w stanie "mogę wszystko", przezajebiste połączenie. Tylko uważać na ZS.

Przeszedłem też z 40mg/d na 60mg/d ale dużej różnicy nie czuję

fluo, litr energetyka z Biedry i 4mg Xanaxu to był prawdziwy rajd przez kilka tygodni. Wtedy nie wierzyłem, że jest coś takiego jak depresja.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 1 / 0
:-D Jestem wierny fluo od kiedy mi dali, uważam że to zajebisty lek. Wyczytałem cos tu na forum na temat mdma, bynajmniej ja nie mam problemu z takim miksem
  • 785 / 16 / 0
co bardziej pobudza fluo czy wenla ?
  • 113 / 16 / 0
wenlafaksyna zapewne przez wpływ na noradrenalinę
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.