Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 25 / 42 / 0
22 września 2021maniekdmt pisze:
22 września 2021Uresyo pisze:
Dzisiejsze zbiory. Jutro powtoreczka.
Ogólnie tak patrząc na niektóre posty i sposob zbierania moich znajomych których zabieram na łąkę mam wrażenie że niektórzy się przechodzaja spacerkiem i rozgladaja w prawo w lewo i tyle . Wiem że w pełni sezonu na niektórych spotach idzie tak nazbierac lysych i nie chce tu uchodzić za eksperta bo to dopiero mój drugi sezon ale jakby ktoś chciał to nagrałem filmik że zbioru w jaki sposób ja wynajduje u siebie . Bo tak chodząc spacerkiem patrząc w dół to wrocil bym może mając kilka kilkanaście sztuk.
Gratuluje zbiorow i troche zazdroszcze ale moze po prostu mieszkasz w miejscu gdzie nie jest o nie az tak trudno.
Ja mieszkam na Podlasiu i uwierz mi ze jezdze i pale wache, chodze ,uwaznie rozgladam sie i przeczesuje trawy praktycznie przy ziemi i nic.
Chetnie zobacze twoj filmik i twoja technike zbierania ale region moim zdaniem ma ogromne znaczenia a ta mapka ktora tu widzielismy nie nadaje sie do niczego oprocz moze tapety na screen. pozdrawiam
oj zanim trafiłem ten spocie też narobiłem kilometrów. Nie raz od świtu do zmierzchu nim go znalazlem
  • 29 / / 0
@Uresyo ide jutro twoim sposobem przeczesac lake. Tez mam nadzieje ze w koncu cos znajde. Lepiej szukac kolo lasu czy raczej nie ma znaczenia?
  • 25 / 42 / 0
@Romek12 ciężko powiedzieć. Jak tak sprawdzam na razie inne miejsca które wydają się być w sam raz to nic nie ma a narazie sprawdzałem w okolicach rzeki wielkie obszary łąk. Jutro może pojadę na te mniejsze gdzieś popatrzeć to dam znać czy ma to jakieś znaczenie.
  • 58 / 31 / 0
Dziś 41 w 30min bo do pracy trza dodałbym fotkę ale jakiś błąd HTTP wywala ;( sposób z filmu i ja praktykuję
Ostatnio zmieniony 22 września 2021 przez Zgniatacz20, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / 3 / 0
U mnie 213 , jutro wracamy na miejscówkę , w górach wysyp .
  • 2 / / 0
Mazowieckie przechodziłem dwie łąki i znalazłem tylko jedną kępkę 5 sztuk także chyba trzeba do października czekać. Ktoś report z Mazowieckiego?
  • 4024 / 372 / 951
W mazowieckim cosik się zaczyna dziać (albo już dawno zaczęło, tylko o tym nie wiedziałem) :)
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (5).jpg
foto_no_exif (6).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 4 / / 0
20210924_163509.jpg

Witam wydaje mi się że sezon już sie zaczął zebrałem parę ale są pewne wątpliwość mianowicie tak jakby się nie rozwinęły do końca nwm może brakło im dzień dwa? Mam też ine WGL wyglądają inaczej mają ten charakterystyczny czubek
zostawione w terenie nie zbierałem jeszcze jutro z rana mam zamiar jechać wstawię później zdj .
Pozdro 😁
20210924_163509.jpg

ogólnie dotąd nie zbierałem grzybów bo je kupowałem od znajomego a po co mam płacić skoro mogę sam się przejść tylko że suche wygląda inaczej od świeżego 😂
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 4024 / 372 / 951
@up

1. To nie jest łysiczka
2. Temat dedykowany zadawaniu pytań o identyfikację grzybów masz tutaj: grzyby-zamieszczamy-swoje-zdjecia-pytan ... -6400.html

tak czy siak - powodzenia :)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 58 / 31 / 0
Dziś 71 w 50min, dorosły gibonki małych już mało, prośba o naprawienie błędu HTTP bo nie mogę fotek wrzucać,{płd ma,.}
Ostatnio zmieniony 25 września 2021 przez Zgniatacz20, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).