Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5171 / 925 / 0
Ja tam żadnych interakcji ani kłopotów nie odnotowalem a poszło z pół kilo ketonów przy stosowaniu codziennie rano 5mg nebiwololu. Wręcz pomagał bo nie było nigdy żadnych kardioakcji na fazie gdzie ciągi były chore na vapo sniff alfy czy Nepa. No ale nie to żebym polecal oczywiście:)
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 5321 / 960 / 0
Nenibol działa dobrze.
Nebiwolol jest długo działającym i wysoce selektywnym antagonistą receptora β1-adrenergicznego III generacji, który wykazuje dodatkowo działanie plejotropowe – rozszerza naczynia krwionośne, a także zmniejsza stres oksydacyjny

Sam wrzucam codziennie rano 2.5 a nawet 5 mg na bk jak skoczy i nic się nie działo złego a ciśnienie w dół .

Mam jeszcze polsart plus ale tego byłbym się wrzucać
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 5171 / 925 / 0
Ja o tym wiem ale to beta bloker jakby nie patrzeć ale z pewnością nie zauważyłem u siebie żadnych efektów ubocznych do tej pory jak wspomniałem.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 48 / 7 / 0
Odkurzę trochę temat, bo wraca do mnie jak bumerang co jakiś czas i znalazłem kilka artykułów stojących w opozycji do utartego przeświadczenia o stosowaniu beta-blokerów po zażyciu stymulantów. Autorzy stawiają tezę, że istnieją leki z tej grupy będące dobrym wyborem w przypadku niebezpiecznie podwyższonego ciśnienia oraz pulsu. Jeden z nich wyraźnie akcentuje brak chęci środowiska naukowego do dokładniejszego zbadania tematu przez stygmatyzację ludzi uzależnionych od stimów i panujące od lat dogmaty niekoniecznie poparte konkretnymi dowodami, lub korelacjami. Wielokrotnie tutaj czytałem o wyższości praktycznej wiedzy tutejszych kompetentnych nad podręcznikową w gabinecie magika, ale kiedy mowa o beta-blokerach wszyscy starają się trzymać powielanych regułek.

Beta-Blockers for Cocaine and other Stimulant Toxicity

Avoidance of β-blockers in patients who use stimulants is not supported by good evidence
  • 9586 / 1890 / 2
12 grudnia 2025ledzeppelin2 pisze:
Nenibol działa dobrze.
Nebiwolol jest długo działającym i wysoce selektywnym antagonistą receptora β1-adrenergicznego III generacji, który wykazuje dodatkowo działanie plejotropowe – rozszerza naczynia krwionośne, a także zmniejsza stres oksydacyjny

Sam wrzucam codziennie rano 2.5 a nawet 5 mg na bk jak skoczy i nic się nie działo złego a ciśnienie w dół .

Mam jeszcze polsart plus ale tego byłbym się wrzucać
jeszcze raz. Jedno, dwu czy kilkukrotne podanie leku nie ma większego znaczenia. Pytanie jest głównie o efekt długofalowy. Tak samo ad wyżej, od lat się spekuluje o pozytywnym działaniu leków obniżających ciśnienie na stymulanty (znaczy na organizm pod wpływem stimow) ale nic konkretnego się nie dzieje w tym aspekcie. Wg mnie takie eksperymenty są zwyczajnie zbyt ryzykowne.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 48 / 7 / 0
Racja, za wcześnie na jednoznaczne stwierdzenie o bezpieczeństwie stosowania długofalowo. Aczkolwiek w przypadku pojedynczych, nagłych sytuacji zagrażających naszemu życiu nie powinno się skreślać beta-blokerów III generacji, a na pewno wiele osób tutaj tak myśli po przeczytaniu o śmiertelnych konsekwencjach. Trzeba pamiętać o tym, że benzodiazepiny nie będą w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji, jeśli nagły wzrost ciśnienia nie jest spowodowany silnym lękiem, lub paniką.
  • 5171 / 925 / 0
5 lat już ponad lecę na nebiwololu+ stymulanty. Długofalowo? Kiedy mam dać znać? Nie zauważyłem póki co nic niepokojącego 🥱
  • 48 / 7 / 0
Niedawno wspominałeś coś o akcjach z sercem, więc wiesz nie byłbym taki pewny :D A tak na serio, chodziło o udokumentowane badania na dużej grupie ludzi przez równie duży okres. Aktualnie stoimy w tym temacie w rozkroku, co i tak jest postępem, bo zaglądając do archiwalnych opinii panowało przeświadczenie, że ryzyko jest większe od strzała fenta.
  • 5171 / 925 / 0
Wspominałem i jestem pewien że to przez MDMA, zjadłem w miesiąc prawie 2g, to się nie mogło dobrze skończyć. Poza tym to nic poważnego, czuje się już dużo lepiej. MDMA jest kardiotoksyczne przez działanie na rec.serotoninowy 5ht2b. Przed zjedzeniem tego jadlem przeróżne stymulanty i nic się nie działo.
  • 48 / 7 / 0
Jeśli w przyszłości faktycznie dojdzie do rzetelnej próby obronienia tezy o nieszkodliwości, to proszę zgłoś się na ochotnika jako kluczowa próbka. Tutejsza społeczność na pewno będzie wdzięczna Tobie :korposzczur:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.