- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Kakao i zielona herbata na pewno nie zastąpi selegiliny. Kakao jak pisałem piłem ostatnio :D A wyciąg z zielonej herbaty mam w tym suplemencie z PEA i być może zwiększa działanie sele, ale te tabletki same w sobie bez selegiliny nie działają.
upregulują się przez morfinę - efekty ciotogenne i część. wrakotwórcze
Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/fenyloetyloa ... z2XGpIV6k6
Nie mam pojęcia jak z resztą rzeczy, które opisałeś, oprócz tego, że piperynę uderzam dziennie w dawce ok. 30-40 mg tak profilaktycznie (zwiększa wchłanianie wszystkich fajnych rzeczy).
Z uwagi na to, że selegilina jest selektywnym inhibitorem nieodwracalnym, a substancje w tych ziółkach mają niższą selektywność i wyższą odwracalność, to mogą być problemy ze skutecznym zablokowaniem MAO, no chyba że się je zastosuje wszystkie razem, to będą się upychać w tym enzymie i może coś z tego będzie, tak jak to się dzieje z alkaloidami harmalowymi - jak się zastosuje ich mieszankę ich aktywność wzrasta, niż gdyby zastosować je osobno :-D.
W sumie to można oddać do wielu substancji roślinnych; flawonoidów, antocyjanin, alkaloidów tropanowych. Sytuacja odwrotna powstaje, gdy jedna z substancji jest silniejsza od pozostałych; wyróżnia się, a pozostałe raczej blokują dostęp do receptora niż pomagają go silniej aktywować.
Ogólnie Scorch ma dodatkowo parę drobiazgów + kofeinę, daje trochę inny boost (czy lepszy to ciężko powiedzieć, no na pewno kofeinę czuć też).
Z kolei czystą PEA sprawdzałem i też wywala z butów, ale często dowalam do niej kofeinę bezwodną tak czy siak.
Próbowałem tez PEA sniffem w dawkach ok. 10 mg (!!!), biodostępność dużo wyższa i niskie dawki klepią mocno i bardzo szybko wchodzą, ale nos ryje podobnie jak efedryna (widać to bardzo aktywne środki), ooookropny ból.
Ogólnie teraz wrzucam na zmianę samą PEA i Scorcha, ale jakbym miał wybierać, to wolałbym cały czas na Scorchu jechać (zresztą tak robiłem przed długi okres). Plusy czystej PEA są takie, że możemy sami robić miksy i szybciej wchodzi :)
jak dlugo juz lacznie lecisz na tym miksie? cyklicznie czy non toper? stosujesz DXM/MXE ?
z gory dzieki za odp
Tolerki nie zauważyłem.
Przy braniu tego krótszy okres nie było żadnych objawów (można na następny dzień normalnie funkcjonować, zero problemów i różnic).
Zmian w wyglądzie zewnętrznym nie zauważyłem (miks nawet nie wywala źrenic, o dziwo są normalne), nie ma nadmiernej potliwości ani nic.
Ogólnie zdziwiło mnie to na początku, ale to miks bez zwały i withdrawal :P
A zmiany w psychice są po wszystkich stymulantach... na lepsze :P Zostaje sporo dobrych nawyków (oko do detali, lepsze wnioskowanie, inny sposób planowania - ale to pewnie nie tylko kwestia samych stymulantów, a tego czego się dzięki nim uczymy pracując na nich).
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.