Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 8 / 0
Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
  • 12629 / 2442 / 0
Tak, lubię żytnie i piłem tego Piotrka z Bagien - bardzo mi smakował. Z tego browaru polecam też Black IPA (ma zajebisty posmak słonecznika).
  • 769 / 18 / 0
Po raz pierwszy piję piwo Miłosław (niefiltrowane) i mi bardzo podchodzi, smaczne, delikatne, 5,5%. Polecam.

Ostatnio znowu w moje łaski wróciły Kaltenbachery (takie niemieckie piwo ze średniej półki).
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 11 / 0
Bardzo przyjemne piwo. Fajnie mi się je piło pod bakańsko. Polecam sprawdzić Ci inne Miłosławy, bo są godne uwagi.

Nie cytuj postów znajdujących się bezpośrednio nad Twoim / jj
Uwaga! Użytkownik Baxter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 18 / 0
Dobry jest Miłosław Ciemne Pszeniczne ale chyba trudno z dostępnością. Kaltenbacher Weizen podobnie jak Kult dają radę i rewelacyjnie wypadają w kategorii cena/jakość.
  • 12629 / 2442 / 0
Te Miłosławy są całkiem znośne. Jeżeli komuś wyjątkowo smakuje niefiltrowane, to polecam dość podobne, ale dużo lepsze litewskie piwo

http://res.cloudinary.com/ratebeer/imag ... 144528.jpg

Zdecydowanie bardziej wyrafinowane w smaku i niewiele droższe - 4 z hakiem w Auchan
  • 32 / / 0
majster6669 pisze:
Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
Coś z twoją wątrobą chyba. ;)
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
  • 149 / 18 / 0
Piłem to Senojo Vilniaus i owszem jest dobre :)
  • 135 / 8 / 0
prk pisze:
majster6669 pisze:
Coś z twoją wątrobą chyba. ;)
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
Wątrobą powiadasz? A np. po wódce w ilości do 350ml kaca brak lub dużo mniejszy niż po dwóch piwach -.-
  • 50 / 3 / 0
majster6669 pisze:
Też tak mam, ale zupełnie nie wiem z czego to wynika. Wątroba badana niedawno, wszystko w porządku. To też zależy po jakich, najgorzej zdecydowanie się czuje po tych wszystkich craftowych wynalazkach, po koncerniakach lepiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.