Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Właśnie, mógłby ktoś wrzucić Aptekę np. na rapidshare czy coś podobnego? Szukałem tej kapeli po sieciach p2p i nic nie mogę znaleźć. Z góry dzięki
Tu masz całą Mendę:
http://elf.art.pl/mp3/Apteka%20-%20Menda/
Dla mnie najlepsza ich płyta.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zewsząd i znikąd »
[quote="lucyper2"]
Tu masz całą Mendę]
O żesz, ale zakręcone... :-D Wlaśnie sobie puściłam "Psychodelicznego kowboja". To jest to, jednak da się w Moheranii grać taką muzykę. :-D
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 494 / 27 / 0
[quote="zewsząd i znikąd"]
O żesz, ale zakręcone... ]

Chłopcy i Dziewczyny sobie włącz. Też jest git. No i System.......
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sni:F »
widze topik mysle zebendzie tu kupe moich klimatow a tu pusto 8-( Czy Nikt Zwas Nieslyszal nigdy czegoś takiego jak Qlimax??moim zdaniem sety z tej dyskoteki Twoza ludzie na kwarach i koksie dla ludzi na kwarach i koksie Dj tacy jak Zany Pila Lady Dana czy Technoboy twoza tak odjechane kawalki Ze tripujacy ludzie musza je usłyszec!! "PILA live @ QLIMAX 27.11.2004 GELREDOME ARNHEM" ssajcie i powiedzcie jak wrazenia to jeden ze starszych setow ale wymiata i na tripie moze pojechac po zwojach;]
Uwaga! Użytkownik Sni:F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Z moich też chyba mało.
Niekomercyjne techno - (Schranz, Minimal, Tribal, Hardtekk... )
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Sni pisze:
widze topik mysle zebendzie tu kupe moich klimatow a tu pusto 8-( Czy Nikt Zwas Nieslyszal nigdy czegoś takiego jak Qlimax??moim zdaniem sety z tej dyskoteki Twoza ludzie na kwarach i koksie dla ludzi na kwarach i koksie Dj tacy jak Zany Pila Lady Dana czy Technoboy twoza tak odjechane kawalki Ze tripujacy ludzie musza je usłyszec!! "PILA live @ QLIMAX 27.11.2004 GELREDOME ARNHEM" ssajcie i powiedzcie jak wrazenia to jeden ze starszych setow ale wymiata i na tripie moze pojechac po zwojach;]
Kiedyś jak ostro napierdalałem fetę to lubiłem słuchać Qlimaxu, Hardstyle - DJ Lady Dana, DJ Pavo itp.

Teraz nie lubię tego słuchać bo wracają wspomnienia... A nie chcę do tego wracać.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KurdeBele »
MJ:
- Kanał Audytywny
- Jarboe (w końcu legenda, psia mać...)
- Neurosis
- Godspeed You! Black Emperor, zwłaszcza utwór Storm
- klasyczna, przy Mozarcie niekiedy zacieszam jak szalony, lepsze niz Reagge ; )

I choć nie do końca w temacie, to polecam BrainWave Generator: fajna zajawka nawet na czysto... bo jak się spaliłem to właściwie wcale nie mogłem się na tych falach skupić... Cały bajer polega na tym, ze program generuje fale mózgowe (jak można się z nazwy domyślić...) i można przy pomocy różnych setów ciekawe efekty osiągnąć. Zwłaszcza sety do OOBE zaginają. Przy jednym zawsze mam wizualizacje, chociaż prawie wcale OOBE nie ćwiczę. Jak kogoś interesuje, to wklepcie na googlach BrainWave Generator, bo nie pamiętam adresu stronki...
"Oto klinika doktora nondefinitivipsychoparalityka. Po prostu."
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lak(i)er »
BWGen jest spoko ;)

a wracajac do topicu to strasznie kocham wrecz psychodeliczny trans - to dla mnie takie NRG, albo hard trance - bo zwykly oldscoolowy trance bardziej mnie usypia :P
  • 8 / / 0
Muza
Nieprzeczytany post autor: euphomaniac »
Moim skromnym zdaniem to:Na kwasika polecam L.T.J.Bukem zwlaszcza plyta-Logical Progression sa to relaksacyjne pozytywne brzmienia jungle dnb oczywiscie prosto z dzungi;))).Poza tym cenie sobie rowniez szamanskie brzmienia takie kawalki jak np.HemiSync - Spirit Journey,Sacret Spirit-Enigma-Indian Chanting, Capsula-World of Information, Ovnimoon-Jabarei, Sacred Spirit Drums-Sunrise Ritual oraz swego rodzaju moj szamanski hymn Elan Michaels-Great Spirit. Jesli chodzi zas o typowa muze na jazdy z XTC to aktualnie polecam: Armin van Buuren zwlaszcza kawalki-Love you more, Air for Life.Dj Tiesto&Armin van Buuren-Wonder.Hybrid-Finished Symphony.Z mocniejszych uderzen na dancefloor to tegoroczny z Sensation White- the Megamix :cool: .
Uwaga! Użytkownik euphomaniac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Używkowicz »
NICK CAVE & THE BAD SEEDS "FROM HER TO ETERNITY"
To jest coś ,przesłuchiwałem albumy NICK CAVE & THE BAD SEEDS ,ale dla mnie tylko ta jedna piosenka wypasa klimatem.Zna ktoś w podobnym klimacie?
Uwaga! Użytkownik Używkowicz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.