Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
hehehe wszedlem tutaj żeby ogarnąć co sobie na jutro ściągnąć jak to bede cały dzien leniuchował i cieszył sie z ferii, robiąc obiad i sprzątając dommm xD hehe do tego dub yy w tle.... ale nie o tym mowa!!

wszedłem zeby zobaczyć co bede jutro oglądał (bo na dzisiaj juz nie zdąrze ściągnąć) ale zrobiliscie mi straszny dylemat.... i nie wiem co wybrać....

a ja polecam filmy discovery... albo takie galileoo
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Tak tak, edukacyjne filmy o zwierzetach/maszynach w zakladach produkcyjnych/innych tworczych rzeczach niesamowicie przyciagaja uwage :)

Wydaje mi sie, ze najlepiej sciagnac cos w stylu how it's made, jesli komus sie chce, chociaz nie wiem czy planowane ogladanie takich rzeczy jest rownie ciekawe.
Feel free. Of me.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Galileo dzisiaj zjarany oglądałem, było o produkcji płyt CD. W pamięci zapadł mi jakiś podobny program o wyrobach czekoladowych, latały te maszynki, wyciskały masę w odpowiednie miejsca, latały natryski z lukrami polewami i innymi hujami, wyglądało to bardzo wkręcająco.
Dobrze mi się też oglądało kiedyś "Extreame makeower" - nie wiem czy dobrze napisałem, to o tej ekipie co śmiga po ameryce i tym mało dzianym w 7 dni chate robią, przyjemny dla oka, lekki program, czysty timekiller
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
Program nazywa się "Extreme Makeover" ;-)
Faktycznie fajny, niekiedy bardzo wzruszający.

Polecam "American Beauty".
O 'ćpunkach' dość ciężki, ale na zjarkę jak najbardziej się nadaje - "Requiem For A Dream".
No a oprócz tego oczywiście komedie, które były już wyżej wymienione - "How High", "Half Baked", "Harold and Kumar I & II"
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ayayay »
Yellow Submarine ('67) jest jest jest jest faaaajny
that he not busy being born
is busy dying
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Beowulf , Into the Wild , killerów 2-óch , Pineapple Express , Home
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cga »
Jak mam ochotę zajarać i siąść totalnie odpocząć (czyli za dużo też nie myśleć) to najlepsze są kreskówki.
A na wkrętę i rozkmine to fabularne, psychologiczne, dramaty... Szczególnie polecam "Kontrolerów" - Jest i rozkmina, i śmiech i akcja :) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nJQnWCPMrII
Uwaga! Użytkownik cga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 300 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: glebaa »
Nosferatu - Wernera Herzoga z Klausem Kinski
- Nice shoes. Wanna fuck?
  • 104 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapiszon »
Tydzień temu przetestowany po raz kolejny. Jaques Tati "Mój wujaszek" - słodka i wyrafinowana oldschoolowa beka. Specyficzny i inteligentny humor. Nie każdego chwyci za serce, ale jeżeli już to bardzo mocno.
  • 138 / / 0
Nieprzeczytany post autor: HunT »
Dla mnie bezkonkurencyjni po jaraniu są Beavis and Butthead. Zawsze musowo przynajmniej jeden epizod oglądam. The best :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.