A druga sprawa - skoro problemy z koncentracją masz od dziecka i musisz używać aż tak wielkich dawek piracetamu (które w dodatku działają na Ciebie antydepresyjnie) może problem tkwi właśnie w depresji związanej z "niedoczynnością" neuroprzekaźników?
A miałeś udar?
Człowieku, albo zmniejsz dawki, albo w ogóle zrezygnuj z piacetamu, bo tylko sobie tym zaszkodzisz. Idź do lekarza, powiedz na czym polega problem, i może on Ci zaleci coś dobrego.
ha, i jeszcze jedno - o ile nadużywanie alkoholu stopniowo niszczy mózg, zmniejsza koncentrację itd., o tyle ubytki pamięci po fecie są naprawdę odczuwalne - ona kasuje nawet świeże, używane przez Ciebie "dane" i to od razu. Może lepiej z niej zrezygnuj.
to wytłumacz mi dlaczego najwięcej udzielasz się w działach o amfetaminie i metamfetaminie (które to są pod tym względem najbardziej szkodliwe) skoro tak bardzo dbasz o swoje szare komórki?
@ksionc Wydaje mi się, ze piracetam nie jest czymś co doprowadza pracę mózgu do "normalności", a postrzegać go można jako takowy booster, który działanie powinien w mniejszym lub większym stopniu zawsze mieć. Bardziej zastanawia mnie indywidualna podatność na ten środek, stąd moja ciekawość przetestowania innych z tej rodziny, bo ludzie opisują często, że np aniracetam działa bardzo dobrze, a piracetam w ogóle, czy też odwrotnie.
Ogólnie grzebiąc na temat substancji nootropowych trafiłem na ciekawy zestaw, w jednej tabletce:
Aniracetam 300 mg
Centrophenoxine 250 mg
Pyritinol 125 mg
Picamilon 100 mg
Oxiracetam 15 mg
Idebenone 10 mg
Vinpocetine 10 mg
Galantamine 300 mcg
Hup A 100 mcg
Dla samego nawet picamilonu chce tego spróbować.
@browar444 na czym opierasz teorię o tym że mdma to jedna z mocniejszych neurotoksyn? Drugie pytanie podobne, wytłumacz mi jak połączenie z piracetamem zwiększa ich neurotoksyczność? Chyba że dana substancja jest o tyle szkodliwsza, co proporcjonalnie jej większa dawka, której efekt mnożna uzyskać przez połączenie z piracetamem jej mniejszej ilości, tylko to traktować można by było jako zaletę.
Pilem na piracetamie i mam wrazenie ze na tym ciezej jest wybic z trzeźwosci jednak na drugi dzien i póxniej emocje na dlugo blakną , razem z pamiecia. Dlatego nie jestem pewien co do tego ze laczenie subst. z pira daje do samo co wieksza dawka samego prochu. Pira zwieksza mikrokrązenie i wiecej danego srodka dochodzi do "zakamarkow" mozgu. Pewnie nawet takie miksy nie dorownuja neurotoks. takiego PCP jednak to tylko moje przypuszczenia.
browar444 pisze: Nie musialem tak robic. Kierowala mna nadzieja na regeneracje mózgu tym , stąd te dawki. Tak wlasnie w tym tkwi problem ale ja nic w tej sprawie nie moge za bardzo zrobić. Wysylalem Ci priva.
Sugerujesz,ze to moze mi przyniesc trawle zmiany w mozgu? A lekarzom już dziękuje serdecznie ;)
Druga sprawa - podobno piracetam (przynajmniej w normalnych dawkach) nie działa u osób, które nie tego nie potrzebują (których mózgi funkcjonują normalnie, a nie wskutek pewnych uszkodzeń).
Szczerze to ja odnosze wrazenie ze to bardziej wina zanieczyszczeń, to dosłowne odretwienie mozgu na drugi dzien po braniu, niz samej amf.
humite pisze: Drugie pytanie podobne, wytłumacz mi jak połączenie z piracetamem zwiększa ich neurotoksyczność? Chyba że dana substancja jest o tyle szkodliwsza, co proporcjonalnie jej większa dawka, której efekt mnożna uzyskać przez połączenie z piracetamem jej mniejszej ilości, tylko to traktować można by było jako zaletę.
Pewna osoba z tego forum mówiła mi o lekarzach, którzy odradzali jej branie piracetamu, jeśli już ma zamiar skusić się na fetę. Zresztą - jak wcześniej pisałam - łączyłam piracetam z alkoholem i nie wiem czy to efekt "placebo" czy naprawdę mnie tak potężnie ogłupiało na drugi dzień.
humite a Ty naprawdę odczuwasz aż taki niedowład mózgu, żeby sięgać po aniracetam (zresztą - z tego co wiem niedostępny w Polsce)? Może piracetam na Ciebie nie działał, bo go nie potrzebujesz?
Pyritinol to jedna z substancji w preparacie o którym pisałem kilka postów wcześniej. Coraz bardziej mnie on intryguje, miks wszystkich dostępnych chyba substancji nootropowych. Każda w dosyć konkretnej dawce, dam znać jak efekty za kilka dni.
kodeX pisze: Piracetam wlasciwie nie zwieksza swiatla ,tylko zmniejsza lepkosc krwi w naczyniach krwionosnych mozgu,
Enerbol Forte - subst. czynna Pyritinol , udoskonalona wit. b6 z bardziej rozmaitym i kompleksowym dzialaniem nootropowym . wplywa takze subtelnie na katecholaminy(serotonina etc.) niestety zostala wycofana z produkcjii w polsce za nieoplacalne koszty prod. ale aktualnie wszystko da rade zamowic z netu ; )
humite pisze: @gynoid twierdzenie że amerykanie posiadają z reguły niskie IQ, to stereotyp którym posługują się ludzie z niskim IQ ]
Tak, wiem, debile wierzący w stereotypy ;-)
''Preparat stosuje się również w nieprawidłowej budowie krwinek czerwonych - czerwone krwinki przybierają kształt półksiężyca (sickle cell) a jednocześnie tracą elastyczność, a tym samym zdolność przepływu przez włosowate naczynia krwionośne, co daje objawy anemii."
Jak to się komponuje z 5-HTP? Z tego co wiem witamina B6 zmniejsza ilość 5-HTP przekształcanego w serotoninę.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.